Újabb 0-0-ás döntetlenen van túl az Arsenal, a Sunderland után ezúttal a Stoke ellen is csak egy sovány gólnélküli meccset tudott lejátszani Arséne Wenger csapata.

A pozitívumok ezen a meccsen is látszódtak, mint például a hibátlan védekezés, de csakúgy mint egy hete, most sem tudott gólt szerezni Wenger csapata. A francia ennek ellenére nem aggódik.

Jól felkészülten, jó szellemben játszottunk. Védekezésben összességében remekül teljesítettünk, támadásban kell egy kis pontosságot találnunk, főleg az utolsó harmadban. Korábban vakon is jól össze tudtunk játszani az ellenfél kapuja előtt, most ez hiányzik. Ez is egy olyan meccs volt, amit 1-0-ra meg tudtunk volna nyerni.

- mondta Wenger.

Emellett dicséret illeti a Stoke-ot is, remekül védekeztek. Amíg nem szerzünk gólt ellenük, nekik mindig jó lesz a gólnélküli döntetlen. Lehet, hogy most itt hagytunk két pontot, de itt még sok csapat botlani fog - szóval lehet, hogy hasznukra fog válni ez a döntetlen.

Wenger arra is kitért, hogy hogyan látja a támadóiben rejlő potenciált.

Látható, hogy Podolski, Giroud és Cazorla között egy picit kevés a harmónia - igaz, egy hónappal ezelőtt még nem is ismerték egymást. Ez azonban ki fog alakulni, ezen dolgozunk az edzéseken is. Jól kivehető, hogy valami hiányzik, talán a spontanitás a támadásaink során. Nem mehetünk el szó nélkül a kritikák mellett, de bízom a csapatom potenciáljában és elégedett vagyok velük. Két keményen védekező csapat ellen indítottuk a bajnokságot, de úgy gondolom, képesek leszünk meglepetést szerezni.
Meghallgatom a csatáraimat ért kritikákat, de megpróbálom nem eltúlozni azokat. 30 éve vagyok a szakmában, tudom, mit kell tennünk, hogy ha egy játékost fejleszteni akarunk. Ezt pedig nem mindenki mondhatja el magáról.
Sajnos, kikerülhetetlen az összehasonlításuk van Persie-vel, de azt sohasem tagadtam, hogy egy világklasszis játékost veszítettünk. Meg kell találnunk a módját, hogyan oszthatnánk el Robin tavalyi 37 gólját a mostani játékosaink között. Itt van Giroud, aki tavaly 21 gólt szerzett, Podolski is sokat rúgott, s itt van még Walcott, Ramsey, Gervinho és Diaby is.
Úgy gondolom, hogy hamarosan kialakul a támadóink közötti harmónia. De minél többet beszélünk erről a dologról, annál nagyobbnak látjuk a problémát. Nem akarom, hogy Giroud azt gondolja, hogy neki kell egy személyben helyettesíteni van Persie-t. Csapatként akarunk játszani, s ha így teszünk, jönni fognak a gólok is.
Ezeket a kérdéseket akkor is megkaptam, amikor Thierry Henry távozott, s itt maradtunk egy Robin van Persie-vel. Sőt, tavaly még olyan bírálatokat is kaptam, hogy miért játszatom van Persie-t középső csatárként. Ebből kell kiindulnunk. Ha azt mondom, hogy van potenciál a csapatomban, akkor bizonyosak lehetnek abban, hogy valóban van.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (55)

12 éve
12 éve
Törölt felhasználó
Én euróban számoltam: eddig kivettünk a csapatból 11.8 millt. Ezt elverném Negredora (max. 14-et adnék érte). Bejönne még 10 milla az elpasszolandó játékosokból: az 8-10 millió plusz. Azzal nem számolok, hogy AW elkölti azt az állítólagos huszast (ahhoz én már öreg motoros vagyok), de valami épkézláb palit még kitúrhatna egy olyan 15m körül!
12 éve
Úgy vagyunk +9 milliós pluszban, hogy a 20 milliós átigazolási büdzséhez még nem is nyúltunk! :)
12 éve
Törölt felhasználó
Athlon: Jó! ...De ne felejtsd el, hogy pluszban kell zárnunk, mert Kronkének + Gadzitisnek álmatlan éjszakái lennének, ha idén nem tudnának kivenni némi lóvét a csapatból! :p :D :D
12 éve
Törölt felhasználó
Szerintem a zárás előtt indul be a piac - ahogy tavaly is -, valamint Wenger is erre számít. Csütörtök - péntek felé már okosabbak leszünk.

Szólj hozzá