Arséne Wenger úgy gondolja, hogy az angol Premier Ligába való beilleszkedést illetően az új csatároknak nehezebb dolguk van, mint például a középpályásoknak.

A Sunderland elleni nyitómeccsen az Arsenal hiába dolgozott ki ígéretesebbnél ígéretesebb helyzeteket, a végső találat mind Lukas Podolskitól, mint Olivier Giroudtól elmaradt. Amíg Santi Cazorla parádézott a középpályán, addig Podolski és Giroud nem tudott ennyire brillírozni az első meccsén. Wenger azt is tudja, miért.

"Azt gondolom, hogy Cazorla már az első meccsén bebizonyította, hogy miért lett Arsenal-játékos." - dicsérte a spanyolt Wenger.

"Ugyanakkor az új középpályásoknak egy picit egyszerűbb a helyzetük, mert többet van náluk a labda, s az ő esetükben kevésbé fontos a megfelelő összjáték a többiekkel. Egy csatárok esetében azonban a középpályásnak tudnia kell, hogy hová mozog be a támadó."

"Ez pedig majd kialakul. Az azonban máris biztató, hogy Cazorla rögtön az első meccsén így játszott."

Wenger azt is elárulta, hogy véleménye szerint a játékosai fizikuma sem volt a maximumon a szezonkezdésre.

"Egy picit a szint alatt jártunk a fizikumot illetően a nyár folyamán, ami a nyári Eb miatt normális is volt. Ez egy picit több mint hat hétre időre nyújtja a felkészülési időszakot."

"A Sunderland ellen összességében jól játszottunk, jól védekeztünk, egyedül a támadó harmadban nem tudtunk váratlant húzni, amivel eldönthettük volna a mérkőzést. Az esélyeink miatt úgy gondolom, hogy megnyerhettük volna a mérkőzést 1-0-ra, ami a Sunderland ellen mindig nagy szó."

"Jól és mélyen védekeztek, ellenük mindig nehéz is gólt szerezni és nyerni."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (4)

12 éve
Törölt felhasználó
Így van. Giroudnak kell középen kezdenie, Gervinho remélem ugyanazt a formát mutatja, mint a Sunderland ellen, és azt is remélem, hogy megszakad a Stoke elleni idegenbeli forma. A Stoke többnyire x-elni szokott a nagycsapatokkal hazai pályán.
12 éve
Törölt felhasználó
Szerintem Giroudot kéne most játszatni, esetleg Poldit bal szélen Merte hátul
12 éve
Törölt felhasználó
A Stoke ellen Giroud-t látnám szívesebben a kezdőben, már csak a termete miatt is. Össze kell még hangolni a csapatjátékot, a támadásokat, de a Sunderland ellen mindenképpen voltunk ígéretes megmozdulások. Cazorla, Gervinho és Walcott nagy fegyver lesz idén, ami a góllövést, és előkészítést illeti, Giroud mozgása is jó, Podolski-t pedig már ismerjük, kis idő kell még nekik (vagy egy gól ;)).
12 éve
Ha top csapat vagyunk akkor azért illene megverni egy Sunderland szintű csapatot bármennyire is jól védekezik! Szerintem is hiányzott a váratlan húzás és szerintem ezt Oxi tudta volna előhúzni a kalapjából.

Szólj hozzá