Mikel Arteta bizakodó, hogy az Arsenal jobb ütemben fogja elkapni az új szezon rajtját, mint tette azt az előző szezonban.

Sokan úgy vélik, hogy az Arsenal akár a bajnoki címért is meccselhetett volna az előző idényben, ha a csapat nem szúrja el kapitálisan a szezon kezdetét, amibe egy 8-2-es vereség is becsúszott a Manchester Unitedtől.

Arséne Wenger ezek után villámgyorsan nekilátott megerősíteni a keretét, így öt új játékost is igazolt a tavaly nyári átigazolási szezon vége előtt. Egyikük az Everton ásza Mikel Arteta volt, a spanyol középpályás pedig azonnal bevált a csapatban, s az ő teljesítménye is nélkülözhetetlen volt, hogy az Arsenal végül megszerezze a 3., egyben BL-indulást érő helyet májusban.

Arteta az új idényt azonban már a klub alapembereként kezdheti meg, s a tapasztalt játékos szerint a jó idénykezdés megalapozhatja az Arsenal céljait.

"Az biztos, hogy jobban kell kezdenünk a szezont, mint tettük azt tavaly. Ráadásul meg kell próbálnunk fittebbé tennünk magunkat, mint amilyenek tavaly voltunk, s kevesebb gólt kell kapnunk." - mondta Arteta.

"Ugyanakkor ez mind megvalósítható terv, s már az első játéknaptól kezdve el kell hinnünk, hogy vagyunk olyan jók, mint a többi csapat. Őszintén szólva személy szerint egy csapatot sem látok jobbnak nálunk."

Arteta úgy véli, hogy a második arsenalos szezonja még jobb lesz, mint az első.

"Most már ismerem a csapattársaimat, ez sokat jelent. Egy játékos minden év előtt átgondolja, hogyan tehetné meg jobbá a csapatát, s ő maga hogyan teljesíthetne még jobban egyénileg."

"Az előző évben kaotikus módon csatlakozhattam az Arsenalhoz egy szörnyű vereséget követően az Old Traffordon. Nagyon gyorsan újra kellett építeni a csapatot, de idén már elkezdhetünk fejlődni, ebben mindenki nagyon céltudatos. Sokkal másabb lett a légkör a klubnál, minden sokkal stabilabb, a szurkolók pedig nagyon izgatottak. Nekünk pedig pontosan erre van szükségünk."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

12 éve
Törölt felhasználó
"Őszintén szólva személy szerint egy csapatot sem látok jobbnak nálunk." - És milyen igaza van! Valaki emlékszik még, hogy tavaly az első meccseinken, hányszor kerültünk emberhátrányba?

Szólj hozzá