A spanyol Mundo Deportivo napilap, valamint a RAC1 katalán rádióállomás szerint a Barcelona alelnöke, Josep María Bartomeou kedden Londonban járt, hogy az Arsenal vezetőségével tárgyaljon Alex Song esetleges eladását illetően - azok után, hogy Arséne Wenger korábban kijelentette, hogy nem adja el a kameruni játékost ezen a nyáron.

A források szerint bár a Barcelona új menedzserének, Tito Vilanovának a bilbaós Javi Martinez volt az első számú kiszemeltje Seydou Keita megüresedett posztjára, a spanyol játékost meglehetősen irreális áron, 40 millió euróért engedné el Marcelo Bielsa együttese. Így jött a képbe Alex Song, aki a sokoldalúsága miatt beillene a Barcelona keretébe.

A spanyol lapok szerint a Barcelona 15 millió eurót ajánlott Songért, míg az Arsenal 18 millióért elengedné a kamerunit. Felmerült annak a lehetősége is, hogy a Barcelona vagy Ibrahim Afellay, vagy Cristian Tello játékjogát is odaadná az Arsenalnak, ám ezt az opciót végül mindkét fél elvetette.

Song korábbi ügynöke, Javi Clemente pedig azt árulta el, hogy Song remek igazolás lenne a Barcelona számára.

Song egy fnatasztikus játékos. Fizikailag nagyon erős, dinamikus, keményen dolgozik, és a technikájával sincsen semmi baj. Megüti a Barcelona szintjét. Míg védekezésben Keitára, vagy Yaya Touréra hasonlít, úgy gondolom, hogy Songnak több elképzelése van a támadást illetően.

- mondta Clemente.

FRISSÍTÉS:

A Young Guns blog írója, Jamie Sanderson a mai Metro internetes oldalnak írt cikkében megerősítette a spanyol lapok értesüléseit azzal kapcsolatban, hogy a Barcelona alelnöke valóban Londonban járt Alex Songról tárgyalni.

Sanderson úgy tudja, hogy Bartomeou látogatása váratlanul érte az Arsenal vezetőségét, ám Arséne Wenger tudatta a katalán csapat képviselőjével, hogy Songért legalább 25 millió angol fontot kellene ajánlaniuk, hogy megfontolják a kameruni játékos eladását. A Barcelona csak 12 milliót ajánlott Songért, ezt azonban Wengerék azonnal elutasították.

Wenger Fabregas, Nasri és van Persie eladásait követően Song esetében jelenetősen jobb helyzetben van, miután a középpályást 2015-ig szerződés köti az Arsenalhoz. A francia menedzser tervei között valóban szerepel Song szerződésének megújítása.

Érdekesség, hogy Songért a Zenit is érdeklődött, ám az orosz klub közeledését azonnal elutasította az Arsenal.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (13)

12 éve
Meg is kell hosszabbítani, hogy bekussoljanak azok az értetlen katalányok!
12 éve
Törölt felhasználó
Még az a 25 millió font sem teljesen reális érte, ha azt nézzük, milyen meghatározó szerepet tölt be a csapatban.
12 éve
Törölt felhasználó
nem mehet sehová
:gulp:
12 éve
Törölt felhasználó
Fas...ó katalánok, sok köcsög színészkedős, beképzelt faszok, huzatok haza songot nem kapjátok meg!
12 éve
Törölt felhasználó
Nem kapjátok meg, férgek! Jó arc, alap ember és boldog itt. Ráadásul fiatal! Sokat vártunk, hogy beérjen. Nagyon kell ő ide (még)! Ne most kezdjünk el kísérletezni a posztján valami tinivel! :coolgrin:

Szólj hozzá