Arséne Wenger a The Sunnak adott nyilatkozatában újfent bírálta az elmúlt időszakban irreálisan sokat költő klubokat, a Manchester City-t és a Paris Saint-Germain-t.

Idén nyáron főleg az utóbbi klub volt aktívabb a piacon, a katari tulajdonosokkal rendelkező fővárosi klub olyan nevekkel erősített, mint Lavezzi, Ibrahimovic vagy Thiago Silva - mintegy 80 millió euró ellenében.

Wenger a nyilatkozatában ismét leszögezte, hogy bár az Arsenal egyre jobb anyagi helyzetben van, továbbra sem tud a fizetések és az átigazolási díjak terén vetélkedni a korlátlan forrásokkal rendelkező klubokkal.

Úgy gondolom, hogy kivételes helyzetben vagyunk az anyagiakat illetően, mert sok bevételünk van. De összességében mégsem gondolhatjuk azt, hogy szupergazdag klub vagyunk, nincsenek korátlan erőforrásaink.

- mondta Wenger.

A Chelsea, a PSG, a Manchester City úgy vesz meg játékosokat, ahogy akarnak, miközben a futball egész Európában szenved. Idén nyáron is ugyanerről a tényről beszélhetünk, mint az elmúlt években, a PSG rendkívül céltudatos, és meg vannak a forrásaik, hogy azt vegyenek meg, akiket akarnak.
Mindeközben Európában igencsak sanyarúak a gazdasági kilátások, és igencsak meglepett lennék, ha a futballt nem érintenék az országok helyzetei. Az európai országok adósságai rendkívül magasak, emiatt minden területen, így a futballban is óvatosnak kell lenni. Céltudatosnak kell maradnunk, de nem lehetünk felelőtlenek.
A mi szemszögünkből úgy érint bennünket ez a dolog, hogy nyilvánvaló okok miatt nem tudunk annyi fizetést ajánlani a játékosainknak, mint a már említett csapatok.

Wenger ennek ellenére azonban örült az egyik sokat költő klub, a Chelsea előző szezonbeli BL-sikerének.

Büszke vagyok arra, hogy egy angol csapat nyerte meg a BL-t a Premier Ligából. Ez is csak azt mutatja, hogy az angol liga mennyire erős, hiszen egy hatodik helyezett csapat nyerte meg a sorozatot, ráadásul a valós erőviszonyok alapján végeztek a hatodik helyen.
Mondhatjuk úgy is, hogy még a BL-nél is többet mond az, hogy hanyadik helyen végez egy csapat a bajnokságban. A Premier Liga egy igen erős bajnokság.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (6)

12 éve
Törölt felhasználó
Érdekes,hogy csak az újgazdag klubokat találják meg ezekkel a kritikákkal,pedig a Hitel Madrid is ezt csinálja,csak ők évtizedek óta...
12 éve
Törölt felhasználó
Azért mondott "fifth-t", mert a 5pur2 nem csapat :D
12 éve
Törölt felhasználó
"De összességében mégsem gondolhatjuk azt, hogy a szupergazdag klub vagyunk, nincsenek korátlan erőforrásaink." - korlátlan erőforrásaink, én erre gondoltam, de nyugodtan elküldhetsz a búsba, hogy ilyen apró dolgokért szólok. :I
12 éve
Azért érdekes, mert akkor Wenger sem tudja, ő 'fifth'-t mondott, én meg néztem utána a tabellának! :) Javítottam a hibákat ugyanakkor
12 éve
Törölt felhasználó
Két kisebb hibát találtam a cikkben. Az első, hogy véletlenül lemaradt a "korátlan" szóból egy 'l' betű, a Chelsea pedig hatodik lett a bajnokságba, s nem ötödik!

Szólj hozzá