Tavalyhoz hasonlóan az idei évben is bemutatjuk nektek a Premier League-be feljutott együtteseket.

A Southampton gárdáját 1885-ben alapították 'St. Mary's YMA' néven. Az együttes székhelye Southampton városának déli részén található meg. Stadionjuk a St. Mary's névre hallgat, amely több, mint 32,000 ember befogadására alkalmas. A klub mindössze egyetlen FA kupával rendelkezik, amelyet még 1976-ban hódítottak el.

A 'szentek' sokáig a Premier League élvonalához tartoztak, de 2005-ben kiestek az angol másodosztályba. 2009-ben még tovább süllyedt az együttes, mivel a harmadosztályba zuhantak vissza. A klub ezek után nem tört össze, és sikerült visszajutniuk 2012-ben a Premiership-be. A Southampton összesen 88 pontot gyűjtve a második helyen végzett tavaly a Championship táblázatán.

Sikereik a klub jelenlegi menedzserének, Nigel Adkins-nek is köszönhetőek. A 47 éves szakember 2010-ben vette át a klub irányítását.

A Soton a bajnoki címcédő Manchester City otthonában kezdi majd meg a Premier League 2012/13-as szezonját. Az Arsenal először szeptember 15.-én fogadja majd az újonc együttest az Emirates stadionban.

Teljes Név: Southampton FC.
Alapítva: 1885
Becenév: Szentek
Stadion: St. Mary's stadion (befogadóképesség: 32, 690)
Jelenlegi menedzser: Nigel Adkins
Elnök: Nicola Cortese
Trófeák: FA kupagyőztes (1976)

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá