Arséne Wenger továbbra is annak a véleményének adott hangot, miszerint meg akarja tartani Robin van Persie-t idén nyáron még akkor is, ha a holland a jövőre lejáró szerződése miatt ingyen hagyhatja majd el az Arsenalt.

Július elején bombaként robbant a hír van Persie hivatalos weboldalán, amelyben a csatár közli, hogy nem hosszabbítja meg a jelenlegi kontraktusát az Arsenallal, mivel nem ért egyet a csapat vezetőségével a klub jövjét illető kérdésekben. Az Arsenalt váratlanul érte a nyaraló van Persie közleménye, s csak egy rögtönzött válasszal álltak elő deklarálván, hogy remélik, a játékos is tisztelni fogja a még érvényben lévő szerződését.

A megfelelő ajánlat esetében azonban sanszos, hogy az Arsenalnál meg fogják fontolni van Persie eladásának lehetőségét, ám a klub által kért 20-25 millió fontnak még csak a közelébe sem értek el a Juventus, a Manchester United és a City ajánlatai.

Wenger a Malajziába való indulás előtt azonban leszögezte: továbbra is meg akarja tartani van Persie-t.

Számomra van Persie a világ egyik, ha nem a legjobb csatára. Az a vágyam, hogy továbbra is a klubnál tartsam őt.

- mondta Wenger.

Ami a többit illeti: a klub érdekei vannak a szemem előtt. Itt tartunk tehát most, nincs több, amiről lehetne beszélni ezügyben.

Wenger azt is elárulta, hogy a tavalyi példákból kiindulva igyekezni fog a lehető leghamarabb pontot tenni az ügy végére.

Robin egy kivételes vezére volt a csapatunknak tavaly, ami kulcsfontosságú tény volt, hiszen úgy lettünk harmadikok a tabellán, hogy csúnyán elbaltáztuk a szezonkezdést - hét meccsből négyszer veszítettünk. Megtanultuk, hogy a szezon kezdetére sokkal jobban kell koncentrálnunk, mind bármilyen átigazolásra.
Ha lesznek átigazolások, akkor lesznek. De amíg valaki egy klubnál van, kötelessége a legjobb teljesítményét hozni, s mindegy, hogy játékosról vagy edzőről beszélünk. Ha netán ez a helyzet megváltozik, akkor úgy lesz. Emiatt remélem, hogy Robin hozzáállása is ilyen lesz, hogy koncentrálni fog a napi teendőire. Imádja a futballt, imádja a játékost, és ameddig nálunk van, ezt is fogja tenni.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (93)

12 éve
Kiszámoltam van Persie a 2007/2008-as szezon óta 341 napig volt sérült, tehát kb 4 szezonból egyet teljes mértékben kihagyott, úgyhogy azért egy kicsit bekaphatja a faszt.
12 éve
ericsson: az a tartalékcsapat vagy mi? :D

Amúgy tényleg nem kell csatár, abban az esetben ,ha Walcott-ot tesszük be középre!Kiváncsi lennék rá ott,szerintem feküdne neki!RVP helyére Cazorla és meg is vagyunk szerintem!

------------Szczesny----------

Sagna-Koscielny--Vermaelen--Gibbs

---------Wilshere/Arteta-Song-----

--Gervinho------Cazorla-------Poldi

-----------Walcott/Giroud-------

Nem lenne rossz!:)
12 éve
Törölt felhasználó
Több csapattal mennek a tárgyalások, biztosan lesz helyette meccs. Akik meg itthon maradtak pályára fognak lépni az Arsnenal XI,.ben.
12 éve
Arsenaldenis: valami olyat hallottam,hogy a nigériai meccs pótolva lesz, javítsatok ki ,ha hülyeséget mondtam!
12 éve
Most látom,hogy tettek is fel új képeket ma a túráról!Meg van videó is! :)

Szólj hozzá