A Telegraph értesülései szerint várhatóan a közelgő napokban, még az Ázsia-túra előtt le fognak ülni az Arsenal képviselői megvitatni a folytatást Robin van Persie-vel és a játékos menedzserével.

A 28 éves csatár hétfőn tért vissza az Arsenalhoz, s kezdte meg a felkészülési munkálatokat a nyári Európa-bajnokságot, valamint az ominózus július 4-i közleményét követően, amelyben deklarálta, hogy nem hosszabbítja meg a 2013-ban lejáró szerződését Arséne Wenger csapatával, mivel szerinte a klub nem a megfelelő irányban halad előre.

A The Sun kérdésére az Arsenal szóvivője elmondta, hogy egyelőre nincsen konkrét dátum kitűzve a tárgyalásokat illetően, ugyanakkor mindkét fél szeretné a lehető legrövidebb időn belül eldönteni a folytatás hogyanját. A Telegraph legfrissebb értesülése szerint ez még szombat előtt megtörténhet; ekkor indul el az Arsenal Malajziába, az idei Ázsia-túra első helyszínére Londonból.

Mindeközben a Sky Sports úgy tudja, hogy az Arsenal több csapattól - vélhetően a két manchester-i klubtól és a Juventustól - is kapott ajánlatokat van Persie-ért, ám Wengerék még egyik levélre sem válaszoltak. Vélhetően azonban egyik ajánlat sem éri el az Arsenal által kért, 20 millió angol fontos összeget.

Az arsenalreport.com internetes oldal pedig azt fejtegette, hogy az ún. Webster-szabály értelmében van Persie akár önmagát is kivásárolhatja magát a szerződéséből, amennyiben megtéríti az utolsó évében járó fizetését az Arsenal számára - amely összeg nagyságrendileg 5,2 millió angol font. A szabály értelmében a 28 évnél idősebb játékosok három évvel a futó szerződésük aláírását követően élhetnek ezzel a lehetőséggel.

Wenger várhatóan vasárnap áll a média rendelkezésére Malajziában, vélhetően ott több részlet is ki fog derülni van Persie helyzetét illetően.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (53)

12 éve
Törölt felhasználó
Ferguson már rég eltakarította volna a fölösleget a keretből! Ha Wenger, mint ember olyan lenne, mint Fergie, szerintem előrébb tartanánk...Túlságosan bízik minden játékosában. Szinte fiaként tekint mindegyikre, még olyanokra is, akik nem érdemelnék meg.
12 éve
Isten őrizz még egy csatártól, Berbatovtól meg pláne. Így sem tudunk szabadulni Bendterntől, Chamakhtól meg Parktól, valaki(k) itt fog(nak) ragadni így is, és fizetgetjük a 60 ezer fontokat a semmiért.
12 éve
Törölt felhasználó
Ha már az United-nél járunk, én onnan szívesen elhoznám Berbatov-ot. Igazi kiforrott, tapasztalt csatár, aki mindig tud valami váratlant húzni és gólt szerezni. Mellesleg volt már angol gókirály is. Ő lenne az egyedüli elérhető áron megszerezhető, klasszisnak tekinthető csatár. Talán még Lewandovski-t lehetne elhozni a Dortmund-ból, de ilyen Llorrente, Falcao, Dzeko félékben nem is reménykedem.
12 éve
Törölt felhasználó
Én még arra gondoltam ha esetleg Robin mu-ba menne akkor elhozhatnánk
Welbecket mert nem tudnak megegyezni a hosszabításon és neki is 2013ban
jár le a szerződése
12 éve
Törölt felhasználó
Ganso kivásárlási ára 45 milliónál kezdődik, rá még kevesebb az esély mint Llorentére.

Szólj hozzá