Az Arsenal nyerte a Southampton által rendezett Markus Liebherr emlékkupát, az Ágyúsok a hazaiak mellett a belga Anderlechttel mérkőztek meg a trófeáért a St. Mary stadionban.

A szabályzat értelmében mindenki mindenkivel játszott egy félidőt. Az Arsenal először az Anderlechettel csapott össze, a belgák ellen Arséne Wenger Martinezt, Boatenget, Miquelt, Gibbst, Jenkinsont, Yennarist, Eastmondot, Lansburyt, Eisfeldet, Wattot és Chamakh-ot küldte pályára.

A mérkőzés elején inkább az Anderlecht veszélyeztett, az Arsenal lassan találta meg a játékstílusát. De Sutter például meg is zörgette Martinez kapuját az argentin hálóőr hibájából, ám a középpályás mindezt lesről tette meg, így nem volt érvényes a belgák találata.

A meccset végül a West Hamből visszatérő Henri Lansbury találatával nyerte meg az Arsenal, az angol játékos Carl Jenkinson beíveléséből volt eredményes. A helyszíni beszámolók alapján Gibbs és Chamakh is veszélyesen játszott, és a várhatóan kölcsönben távozó Ignasi Miquel is veszélyes labdákat ívelt fel a támadók irányába. A Dortmundtól érkezett Thomas Eisfeldnek voltak jó labdaérintései, de a fizikumán még mindenképpen erősíteni kell. Sok labdát eladott viszont, s így negatív irányba tűnt ki Craig Eastmond.

Fél óra elteltével jöhetett a második meccs: a Southampton ellen Wenger Mannonét, Santost, Bartleyt, Djourout, Meade-t, Eastmondot, Lansburyt, Ebeciliót, Coquelint, Gervinhót, és Aneke-t küldte játszani.

A második mérkőzésen az Arsenal már bemelegedve, sokkal szemben játszott, Gervinhóék a csapatra jellemző egyérintős stílusban veszélyeztették a Southampton kapuját. Bár Lansbury nagyon közel járt a második góljához, a vezetést Rodriguez révén a hazaiak szerezték meg, a csatár teljesen szabadon fejelhetett Mannone kapujába.

Nem kell azonban sokat várni az egyenlítésre: Gervinho egy remek szólót követően egyenlített. Bár a mérkőzésre beállt Kristoffer Olsson Lansbury helyére, s Anekét sérülés miatt Angha váltotta, a végeredmény az 1-1-es döntetlen maradt. Ezzel az Arsenal ugyan megnyerte a trófeát, de a meccset büntetőkkel döntötték el, ami 5-4 lett a Southamptonnak. Az Arsenal büntetőit Andre Santos, Coquelin, Eastmond, Olsson rúgták, az ötödik tizenegyest Ebecilio hibázta el.

Az Arsenal azonban a büntetőpárbaj ellenére is megnyerte a trófeát.

A gólokat, Ebecilio kihagyott tizenegyesét valamint az ünneplést megtekinthetitek oldalunk videótárában.

Folytatás a maláj klubválogatott ellen, már az Ázsia-túrán, július 24-én.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (29)

12 éve
Elméletileg Wenger még az ázsiai túra elött beszélni fog Walcott-tal és ha nem akar hosszabítani ,akkor nem megy a csapattal Ázsiába!Szerintem ,ha menni akar menjen, máshol úgyse kap ennyi lehetőséget, max a Pool-ban, de az meg jelenleg visszalépés!
12 éve
Törölt felhasználó
Ronin!

Írtam levelet... :)
12 éve
Törölt felhasználó
Szevasz, Summer75!

Hmmm... Te vagy az első ember, akivel "találkozom" és kiderül róla, hogy egy napon születtünk. Az csak hab a tortán, hogy a kedvenc csapatunk is ugyan az. ;-P Csak nem te is Szegeden születtél? :coolhmm:
12 éve
Törölt felhasználó
Üdv Ronin! :)

Örömmel olvastam,h. korombeli vagy(mi több,egynaposak vagyunk,75'07.09) :)
Gyakran feljövök én is az oldalra olvasgatni 1-1 cikket,kommentet
(bár hozzászólni elég ritkán szoktam) és a tapasztalatom az(tisztelet a kivételnek),h. elég sokan vannak itt,akik max. a huszas éveik elején járnak.
FÉLREÉRTÉS NE ESSÉK A TÖBBIEKNÉL,ezt csak megjegyeztem!!!
A LÉNYEG,h. jó ez a tudat,h. korombeli(ek) illetve gondolom az idősebb generációból is vannak itt lelkes szurkolók,akik olvassák az oldalt,illetve ugyan ezt a CSAPATOT SZERETIK!

További szép napot Mindenkinek!
12 éve
Üdv a fedélzeten, ronin! ;)

Szólj hozzá