A Caen fiatal csatártehetsége, M'Baye Niang is megkezdte a felkészülést a klubszezonjára – a 17 éves támadót az Arsenal hívta el próbajátékra a csapat colney-i központjába, ahol a beszámolók szerint egy hétig lesz a klub játékosa – így papíron még a hétvégi Markus Liebherr kupán is pályára léphet.

A 17 éves játékos eddigi karrierje rohamléptekben haladt. Mindössze 15 éves volt, amikor a Caen tartalékcsapatához került a francia negyedosztályba, ez pedig kiemelkedő teljesítményre vallt a csatár részéről. Niang az első szezonjában 16 meccsen öt gólt szerzett, amivel bekerült a francia U16-os válogatottba is, ahol hat pályára lépés alatt háromszor volt eredményes. A számok magukért beszélnek: a Caen szakemberei azon a véleményen voltak, hogy soha nem láttak még ilyen tehetséges fiatal játékost ennyi potenciállal, így mindössze egy szezont követően felhívták a másodosztályban szereplő felnőtt együtteshez.

Niang a felnőtt csapatban sem vallott szégyent, 2011 áprilisában a Caen legfiatalabb pályára lépő játékosává vált, amikor csereként beállt a Toulouse ellen, sőt, a második meccsén már gólt is szerzett, ezzel a Ligue 1 második legifjabb gólszerzőjévé lépett elő.

A 2011/12-es szezonban végül nem sikerült Niangnak megmenteni a csapatát a kieséstől, a Caen a 18. helyen a másodosztályba került – a játékosnak az idény folyamán összesen 14 pályára lépése volt, és két gólt szerzett – az igazsághoz hozzátartozik azonban, hogy a fiatal csatár folyamatosan sérülésekkel küzdött a szezon folyamán.

A 184 cm magas, robusztus felépítésű csatár mellett szól, hogy sokoldalú játékos: mindamellett, hogy befejezőcsatárként is tud játszani, szerepet kaphat a pályán kreatív árnyékékként is. Ráadásul hasonlóképpen példaképéhez, Thierry Henryhoz, Niang is szeret a szélen játszani, majd onnan középre behúzódni, a sebességét és a fizikai erejét kihasználván.

Természetesen ez közel sem jelenti azt, hogy Niang akár már a következő szezontól készen áll arra, hogy akár perememberként is bekerüljön az Arsenal keretéhez – már ha leigazolja őt Arséne Wenger. A játékosnak még sokat kell javítani a koncentrációján, valamint a nyomás alatti játékán és befejezésén. A potenciálja ugyanakkor mindenképpen meg van ahhoz, hogy a nagy játékossá váljon és hogy szép karriert fusson be.

Egyelőre az Arsenal nem tett hivatalos ajánlatot Niangért a Caennek, ahol öt millió euróra taksálják a játékos értékét. A csatárnak azonban a hét folyamán lesz lehetősége meggyőznie az angol csapat vezetőit, hogy érdemes lesz a jövőben is számolni vele.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (10)

12 éve
Thank you all for the posts, I am very happy of this in England in a big club which is the Arsenal, but I'll be loaned again to Spain! ------> Remélem a Betis-hez megy, Campbell után!!Szerintem az 1. osztályba megy, van olyan jó szerintem!

Ahogy látom, ma kezdte el a futó edzéseket! http://yfrog.com/mmn23vlj
12 éve
ericsson: Eddig Giroud és Poldi leigazolása nem volt erősítés? Várnia kell,hogy legyen hely új embereknek, meg szerintem kivár mi lesz az RVP üggyel, mert ha véletlenül maradna, akkor nem kell már igazolnunk, max Capoue-t kell! :)
12 éve
Törölt felhasználó
Egyébként nagy erősítésnek tartanám és semmiképpen sem vezényelném az utánpotlás csapathoz, ha leigazolnánk, hanem a másodosztályba kölcsönadnám. Vagy jó lenne a PL-be is, de talán nem vállalnák be ezt a rizikót a tabella második felében lévő csapatok. :-S

Robin 1114! Igen, én is úgy érzem, hogy most tényleg nagy tehetségek vannak.
Olsson,Gnabry,Campbell,Ryo,Oxi,
12 éve
Törölt felhasználó
ericcson! Erre senki nem tud választ adni egy fiatal játékos esetében. Max akkor ha az illető egy Wilshere vagy Verma, ami nagyon ritka, így nem gondolnám, hogy leigazolásakor ezt figyelembe kéne venni. És ha nem, akkor mi van még mindig van egy Joel Campbellünk 🧀 🧀.
12 éve
Törölt felhasználó
Erre bezzeg van esze Wengernek. Arra viszont, hogy erősítse a keretet, nincs, de tehetségekre mindig van. A sráchoz annyit, hogy oké tehetség, de 15 év múlva is lojális lesz?

Szólj hozzá