A mai nappal megkezdődött az Arsenal felkészülése is a colney-i edzőközpontban a következő szezonra.

Az első számú csapatból 13 játékos kezdte meg az alapozó gyakorlatokat a későbbi edzésekre, kiegészülvén további 13 utánpótlás játékossal. Az edzéseken Arséne Wenger mellett az új asszisztens menedzser Steve Bould, valamint az új keretedző, a korábbi utánpótlás-edző Neil Banfield vezényelték.

A felnőtt csapatól ma Vermaelen, Gibbs, Gervinho, Squillaci, Chamakh, Mannone, Jenkinson, Andre Santos, Djourou, Coquelin, Arteta, Fabianski, Diaby is edzhettek már, közülük az utolsó három játékos visszatérése jelenthet különösebb örömöt a csapat szurkolóinak, hiszen mindannyian felépültek a sérüléseikből.

Ami az utánpótlás-játékosokat illeti: ma a kerettel együtt edzhetett a fiatal argentin kapus, Damian Martinez, a kölcsönből visszatérők: Kyle Bartley, Nico Yennaris, Henri Lansbury, Carig Eastmond, Sanchez Watt és Ignasi Miquel, valamint a súlyos sérüléséből felépülő Conor Henderson is. Érdekesség, hogy közülük hárman rendelkeznek jó eséllyel arra, hogy a felnőtt kerettel tartsanak az Ázsia-túrára: Yennarisnak, Bartley-nek és Hendersonnak.

Ott voltak a mai edzésen a tavalyi korosztályos-csapatokban szereplő játékosok is: Kyle Ebecilio, Martin Angha, Daniel Boateng, James Shea, Serge Gnabry is, míg a brazil Wellington Silva és Chuks Aneke bent edzettek a konditeremben.

A hiányzókról: Denilson és Joel Campbell kölcsönbe kerültek, ők már az új klubjaiknál dolgoznak, Aaron Ramsey és Park Chu-Young pedig a válogatottjaikkal készülnek az olimpiai játékokra. Emmanuel Frimpong, Jack Wilshere és Bacary Sagna a sérüléseik miatt csak később csatlakozhatnak az edzésekhez.

Azok a játékosok, akik az Európa-bajnokságon a csoportkörben estek ki a válogatottjaikkal, jövő hétfőn kezdik meg az edzéseket. Ők név szerint: Andrey Arshavin, Nicklas Bendtner, Wojciech Szczesny és Robin van Persie. Akik pedig elérték a kieséses szakaszt (Giroud, Podolski, Walcott, Oxlade-Chamberlain, Rosicky, Mertesacker, Koscielny) csak később, közvetlenül az Ázsia-túra előtt térnek vissza a csapathoz.

Alex Song ma azért hiányzott, mert kapott egy pár nap haladékot Wengeréktől a kameruni válogatott vilgábajnoki selejtezőmeccse miatt. Samuel Galindo, Pedro Botelho, Carlos Vela és Ryo Miyaichi pedig egyéb elfoglaltság miatt voltak hivatalosan is távol az edzésektől, de hamarosan ők is munkába állnak majd.

Az edzésekről képeket az oldal képgalériájában találhattok.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (24)

12 éve
Batti, Arsenal1220! Legyen így! :)
12 éve
batti. Gnabry-ban biztos vagyok,hogy sokra viszi nálunk! :)
12 éve
Törölt felhasználó
Athlon!
Nyilvánvaló, hogy nagy részük hosszabb távon nem fogja megvetni a lábát az első csapatban, de ha valaki most azt mondaná, hogy közülük hármójukra nagy jövő vár nálunk, akkor azzal maximálisan kiegyeznék.
12 éve
Az ázsiai túrára az megy, akit visznek! :) Papíron mehet Wellington is, ha Wenger úgy gondolja, de jelenleg csak Henderson, Yennaris és Bartley azok az utánpótlás játékosok akiknek van sansza arra, hogy menjenek.
Arsenal1220, batti! Ezek közül jó ha három bekerülhet a felnőtt keretbe.
12 éve
Athlon: Az ázsiai túrára valószínű,hogy megy? :)

Szólj hozzá