Az Arsenal kedd délelőtt hivatalosan is bejelentette, hogy Olivier Giroud náluk folytatja pályafutását a 2012/13-as szezontól. A transzfer hivatalos véglegesítéséhez már csak az átigazolási piac nyitására van szükség, ám ez csak formalitását képzi az ügynek.

Olivier Giroud a tavalyi francia élvonalbeli idény társ gólkirályaként érkezik az Arsenalhoz, az előző szezonban 36 pályáralépésből 21 gólt szerzett, s nem pusztán megnyerte a bajnokságot a Montpellier-vel, de bekerült az év csapatába is.

Giroud 2011 novembere óta a francia válogatott játékosának is mondhatja magát: Londonba a 2012 labdarúgó Európa-bajnokságról érkezett meg, a gallok Spanyolország ellen estek ki a torna negyeddöntőjében.

Arséne Wenger:

Nagyon elégedettek vagyunk, hogy leigazoltuk Olivier-t. Egy remek munkamorálú játékosról van szó, akinek az óriási erénye a levegőbeli párharcokban és a fizikai felépítettségében rejlik. Nagyon izgatottak vagyunk, hogy csatlakozik hozzánk, hiszen vele újabb szegmensében erősödött a támadósorunk.
Az előző idényben bebizonyította, hogy mind klubszinten, mind válogatottszinten döntő befolyású játékos; óriási szerepe volt abban, hogy a Montpellier megnyerte a tavalyi francia idényt. Nagyon várjuk már, hogy a pályán is lássuk őt az Arsenal-színeiben játszani.

Olivier Giroud:

Nagyon boldog vagyok, hogy az Arsenalhoz igazolhattam, révén az egyik legkiemelkedőbb angol klubról van szó. Már gyerekkorom óta arról álmodtam, hogy egy napon a Premier Ligában játszhatok majd, s most ez beteljesült.
Igazán vonzónak tartom az Arsenal szemléletét és Arséne Wenger jelenlétét a klubnál. Mindig is elismerője voltam az Arsenal játékfilozófiájának, szóval őszintén remélem, hogy nagyon sok közös dolgot fogunk nyerni a későbbiekben. Nagyon büszke vagyok arra, hogy Ágyús lettem, azt ígérhetem, hogy mindent ki fogok magamból hozni a csapat szurkolói előtt.

Giroud szerződése hivatalosan július 1-jétől lép életbe, sajtóhírek szerint 4 éves kontraktust írt alá hétfőn az Arsenallal.

A francia játékos az ázsiai túra előtt csatlakozik majd a csapatához, addig hosszabbított szabadságot kap az Európa-bajnokság miatt.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (22)

12 éve
Ha nem hajazna ennyire a Celticre, még jó is lenne! :)
12 éve
Törölt felhasználó
Kezdem érteni miért ilyen lett az idegenbeli mez. A twitteres Giroud pózólós képet amint megláttam káprázott a szemem attól az erős lilától. Valami ilyesmi célja lehet az ellenfelekkel is, mert mást nem tudok elképzelni...

Jövőre lehetne ilyen zöld akár, ha már a színskálán randomban választunk színeket. http://imageshack.us/photo/my-images/19/awvodwhceai8lhwjpglarge.jpg/ :D
12 éve
Törölt felhasználó
A franciában a szavak végi T-t és D-t SOHA nem ejtjük! Ezt egy életre belém verte a francia tanárom :D :D Szóval helyesen Zsirú :) Én is nagyon örülök, hogy egy ilyen kvalitású játékossal bővült a keret, már tényleg csak a selejtek eladása van hátra, meg esetleg M'Vila ha Wenger mégis hajlandó lenen megvenni a "lázongás" ellenére. Legutóbb körbeudvarolta az Arsenalt, szóval szerintem rajta nem múlna a dolog, főleg így, hogy Giroud is megjött már :) Jah és én még Benayount is megvenném meg még egy öregebb, rutinos kapust cserének , és akkor már tényleg készen állnánk!

Go Gunners!!!
12 éve
Törölt felhasználó
már nem merek előre őrölni , mert félek , hogy Ő is Chamak szindróma lesz...:D Várom a bemutatkozását...

Szólj hozzá