Lukas Podolski az Arsenal hivatalos magazinjánal adott interjújában elárulta, hogy Arséne Wenger személye nagyon fontos faktor volt, hogy az angol csapathoz igazolt, s emiatt már alig várja, hogy elkezdhese a munkálatokat az Ágyúsokkal.

A 27 éves csatár, aki múlt hét vasárnap fiatal kora ellenére is a 100. válogatottbeli meccsét játszotta, 10 millió font ellenében érkezett a német másodosztályba kiesett Kölntől. Az átigazolására kitérve Podolski leginkább Wenger és honfitársa, Per Mertesacker szerepét emelte ki.

"Arséne Wenger egy nagyon sikeres edző nemcsak Európa-, de világszerte is. Ez a tény nyilvánvalóan segített a döntésemben, amikor az Arsenalt választottam." - mondta Podolski.

"Nagyon sok nyelven, köztük németül is beszél, ez pedig segíteni fog a beilleszkedésemben. Már beszéltünk egy párszor telefonon."

"Perrel pedig mindig beszélek, amikor találkozunk." - jegyezte meg a hórihorgas védőről Podolski, akivel egyébként szobatársak a német válogatott edzőtáborában.

"Per nagyon sok dolgot elárult a klub felépítésével, az edzőközponttal és a rajongókkal kapcsolatban, de természetesen végül magamnak kellett meghoznom a döntést."

Podolski, leszámítva egy kevésbé sikeres kitérőt a Bayern Münchenhez, végig a Bundesligában, a Kölnnél játszhatott, de a játékos nem gondolja azt, hogy gondja lehet az Angliába való beilleszkedéssel.

"Úgy vélem, hogy a Bundesliga rengeteget fejlődött az elmúlt évben, már meszse nem sereghajtó az európai elitligák versenyében. Ez azonban nem változtat a tényeg, miszerint az angol bajnokság a legerősebb a kontinensen, s emiatt is vonzódtam ahhoz, hogy az Arsenalhoz igazoljak."

"A Premier Ligában nagyszerű stadionok vannak, a verseny a tabella előkelő helyeiért pedig nagyon éles. Biztos vagyok abban, hogy jópár nagyon izgalmas meccsen fogok pályára lépni a következő idényben."

"Azt gondolom, hogy nagyon gyorsan hozzá fogok szokni a ligához, tudom, hogy a Premier Ligában a gyors labdajáratás a jellemző, és természetesen a fizikai játék. Én mindezeket a dolgokat kedvelem, szóval nem hinném, hogy sok idő fog majd elmenni az alkalmazkodásra." - jegyezte meg.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (2)

12 éve
Törölt felhasználó
Van valaki kilátásban rajta kívül???
12 éve
Mi is nagyon várjuk! :) 🧀

Szólj hozzá