Arséne Wenger továbbra is úgy gondolja, hogy Robin van Persie maradni fog az Arsenalnál, s legalább a hátralévő egy évet kitölti a szerződéséből.

Samir Nasri tavalyi távozása után a szerződéshosszabbítási mizériák most van Persie-vel kapcsolatban jöttek elő. Mint ismert, a holland játékos szerződése 2013-ban lejár, így ha az Arsenal szeretné pénzzé tenni a csatár játékjogát, arra ezen a nyáron van az utolsó lehetőségük.

Érdeklődőkből természetesen nincs hiány az angol Premier Liga tavalyi gólkirályáért, a Barcelonát és a Real Madridot alanyi jogon hozza fel a sajtó minden kiemelkedően teljesítő játékossal összefüggésben, a Manchester City pedig a pénz fegyverével orozná el van Persie-t az Arsenaltól - igaz, vélhetően a játékos nem egy másik angol klub kedvéért hagyná el az Arsenalt.

A negyedik legfőbb érdeklődő azonban a Serie A tavalyi bajnoka, a Juventus lehet, s ha lehet hinni a találgatásoknak, a Zebrák tűnnek a legkomolyabb csapatnak a van Persie-ért vívott versenyben.

Wenger azonban továbbra is kitart a véleménye mellett, hogy a holland maradni fog az Arsenalban, s elutasítja a Juventus megkeresését.

"Maradni fog az Arsenalban. Semmi ok nincs arra, hogy egy nagy játékos a Serie A-ba igazoljon, már csak a játék szintje, a liga presztízse és a sajátos pénzügyi felfogás miatt sem." - mondta Wenger az egyik olasz lapnak, a La Repubblicának, aki karamellát ajánlott fel a kérdező újságírónak, ha van Persie netán mégis Olaszországba igazol.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (19)

12 éve
Vannak olyan játékosok, akik a stílusuk miatt nem PL-anyagok, sőt, Angliában csak középszer játékosok, de egy kevésbé fizikális jellegű ligában remekül megállnák a helyüket.
12 éve
Törölt felhasználó
Én az Angliából más ligába szerződéseket nem agyon értem.A PL-nél nincs erősebb és kiegyensúlyozottabb liga.De nagyon érdekes,hogy még mindig sokan tartják a spanyol ligát nagyobb kihívásnak.A spanyol játékosoknál ez érthető lehet a honvágy miatt és sok játékos nem is bírja a Pl keménységét,de ettől remélem még több sztár jön a PL-be,hogy még izgalmasabb és látványosabb lehessen a bajnokság!
12 éve
Törölt felhasználó
off: Új gyepszőnyeget kapott az Emirates, gyönyörű (:

Én is eldolgoznék ott, lazán, arsenalos pólóban :D

http://www.arsenal.com/news/news-archive/emirates-stadium-pitch-gets-first-cut-pics
12 éve
fecc, osztom a véleményedet, de azért valljuk be, hogy a "klub vs. játékos" párharcban inkább a klubok állnak vesztésre, ami kicsit sincs jól. Ott van a már említett Squillaci esete is, akit azért nem tudunk eladni (s várhatóan még egy évig fogjuk fizetni neki a fizetését), mert nem hajlandó beérni a kevesebb pénzzel. De ez csak az egyik véglet. Fabregast még csak véletlenül sem tehettük ki kaucióra a piacra, mert ő csak a Barcelonához volt szíves menni. Semmi baj nem lett volna ezzel, ha a Barca nem szúrta volna ki a szemünket egy alja ajánlattal. Nasriról nem is beszélve.
A vezetőség sok mindenben hibás, de nem gondolom, hogy egyes egyedül Gazidiséket kéne okolni, hogy a csapat folyamatosan elveszíti a "csigolyáit" 2006 óta. Egyszerűen mi nem értjük, földi szemmel, hogy egy profi játékosnak "már nem mindegy", hogy 120 ezret keres vagy 220-at?! Nasri esetében a válasz adott: nem. Itt sok minden múlik a játékoson is, nem csak a vezetőségen.
Felmerül a kérdés: vajon trófeákkal meg tudnánk tartani van Persie-t, vagy korábban: trófeákkal meg tudtuk volna tartani Nasriékat? Lehet, hogy még az is kevés lett volna, és ha nyertünk volna, akkor azért távoztak volna, mert "új kihívásokat akarnak".

Szólj hozzá