A szerdai napon több, egymástól független hírforrások - az angol BBC és a The Telegraph, valamint a francia L'Equipe - közölték, hogy az Arsenal előrehaladott tárgyalásokat folytat a Montpellier-vel Olivier Giroud ügyében, s a 25 éves francia csatár elméletileg már a hétvégig arsenalos lehet.

A források tudni vélik, hogy Arséne Wenger csapata megállapodott a francia bajnokegyüttessel Giroud 12 millió eurós kivásárlási áráról, a csatár pedig még az Európa-bajnokság előtt elfogadta az Arsenal ajánlatát, komoly összegeket elutasítván a QPR-tól, az Atletico Madridtól, valamint a Malagától.

Valamennyi lap hozzáteszi: az Arsenal nem Robin van Persie helyetteseként vásárolta meg Giroudot, hanem azért, mert több támadó, köztük Nicklas Bendtner, Carlos Vela, Park Chu-Young és Marouane Chamakh is távozhat a nyáron a klubtól, a marokkói például éppen a Montpelliernél juthat szerephez a későbbiekben.

Giroud az előző szezonban ért el áttörést a francia elsőosztályban, ahol 21 góllal megoszott gólkirály lett a psg-s Nenével. Wenger az idény folyamán többször is kért beszámolókat a játékos teljesítményéről az Arsenal franciaországi megfigyelőjétől, aki végig pozitívan vélekedett a Montpellier játékosáról.

Ha minden jól alakul, Giroud a következő szezontól már az Arsenalban onthatja a gólokat.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (15)

12 éve
Törölt felhasználó
12 éve
Törölt felhasználó
Igen, ericsson, arról, hogy sok hülye van a tv-nél :D
12 éve
Törölt felhasználó
A kopasz csávó az M1-en. " van Persie-t sok kritika éri nem csak a válogatottjában, hanem a klubcsapatában az Arsenalnál is" lemaradtam volna valamiről??? :D
12 éve
Törölt felhasználó
Jobban is fog játszani majd Robin, ha van valaki, aki tudja helyettesíteni, és nem kell tartalékolnia az energiáit :)
12 éve
Törölt felhasználó
Még ha nem is annyira nagy klasszis, mint mondjuk Podolski vagy van Persie, őrületesen nagy gólokat rúgott a szezonban, ha itt is így játszanak, akkor az a 12 milka semmi érte.

Szólj hozzá