Egyénileg remek akciók jellemezték az Arsenal játékosait az Európa-bajnokság szerdai napján, ám csapat szinten mind Nicklas Bendtner, mind Robin van Persie kikapott az ellenfeleiktől.

A nap első meccse a Dánia-Portugália mérkőzés volt a halálcsoportnak tartott B jelű kvartettben, ahol Nicklas Bendtner végig a pályán volt. A mérkőzésen Portugália szerezte meg a vezetést Pepe fejesgólja révén, majd Helder Postiga növelte kettőre Ronaldóék előnyét.

A dánok azonban nem adták fel, s bár nem volt benne a meccsben, először Bendtner szépített a 41. percben, majd a második félidőben ismét fejjel volt eredményes az Arsenal mellőzött sztárja. A döntetlen remek eredmény lett volna Dániának, s kevésbé jó a portugáloknak, de végül Varela tett róla, hogy ők szerezzék meg a három pontot, amikor a 87. percben megrúgta a harmadik góljukat a mérkőzés folyamán, ami egyben a végeredményt is jelentette.

A nap fénypontja azonban vitathatatlanul a német-holland rangadó volt, ám a Narancsosok egyáltalán nem tudtak komolyabb veszélyt jelenteni a Per Mertesacker nélkül felálló német védelemre, sőt, már az első félidőben kétgólos előnyben mehetett le a pályáról a Nationalelf Mario Gomez duplájának köszönhetően.

A félidőben jöhettek ugyan a mellőzött sztárok, Hüntelaar és van der Vaart, de ők sem hozták áttörést a szenvedő holland támadó alakzatban, Sneijderék alig tudtak felpörögni, mindössze csak egy szépítőgólra futotta, de azt legalább Robin van Persie révén szerezték meg.

A hollandoknak azonban még így is maradt némi esélyük a továbbjutásra, de ehhez az kell, hogy a csoportkör zárómeccsén megverjék a portugálokat, illetve, hogy Dánia kikapjon a németektől.

Lukas Podolski végig a pályán volt, ám nem tudott kiemelkedőt nyújtani.

A B-csoport állása a második meccs után: 1. Németország 6 pont, 2. Dánia 3 pont, 3. Portugália 3 pont, 4. Hollandia 0 pont.

Az Európa-bajnokság hetedik napján a C-csoportban nincs Arsenal-érdekeltség, leghamarabb pénteken léphet majd pályára újabb Ágyús: Theo Walcott, Alex Oxlade-Chamberlain, illetve Laurent Koscielny.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

12 éve
Törölt felhasználó
Egyik bestof hozzászólás vele kapcsolatban 2010 augusztusában.
"Nem a legmagasabb védő,de betonbiztos az biztos"

kíváncsi vagyok, most mi a véleménye a nevét megőrizendő személynek róla :D
12 éve
Törölt felhasználó
Sébastien minőségi futballista, a tudásával erősödni fogunk. Gyors, tapasztalt, valamint nagyon erőszakos. A leigazolásával hátul több opciót is kipróbálhatunk, idén is trófeákért harcolunk.

azért Wenger is eléggé mellé lőtt vele :DDD
12 éve
Törölt felhasználó
www.arsenalfan.hu/hirek/2010/08/27/hivatalos-sebastien-squillaci-az-arsenal-jatekosa-

Ajánlom figyelmetekbe a hozzászólásokat. Mint ha a megváltó jött volna le közénk, de ha megnézitek most ők küldenék el a legjobban akik akkor majd megőrültek érte :D
12 éve
Bendtner más csapatban lehet akár még gólkirály is, nem érdekel, de ebbe az Arsenalba sem a tudása, sem a személyisége alapján nem fér be.
12 éve
Törölt felhasználó
Tavaly és tavalyelőtt is azt mondtam, hogy a világ egyik legjobb támadója lesz ha megtanulja lekezelni a labdát. Idén először láttam játszani és sokat fejlődött a labdakezelésben. Ha nem lenne ilyen nagy pofája és szerényebb lenne már rég kezdő lenne nálunk és nem kéne Giroud

Szólj hozzá