Arséne Wenger csendes nyári átigazolási szezonra számít nemcsak az Arsenalt, de a többi csapatot illetően is.

Ugyan az Arsenal már bejelentett egy játékost, Lukas Podolski személyében, többen úgy vélik, hogy még több erősítés fog érkezni a nyáron, élükön a Rennes tehetségével, Yann M'Vilával. Wenger azonban előbb a házon belüli, elsősorban sérült játékosokkal akarja erősíteni a csapatát, igaz, nem zárta ki, hogy még egy-két játékost igazol majd augusztus 31-ig.

"Már megvettük Podolskit, ráadásul tavaly augusztusban öt új játékossal erősítettünk, amikor már a szezon már folyt." - mondta Wenger.

"Most, hogy meg van Podolski, a feladatunk azon lesz, hogy mit kezdünk a házon belüli játékosainkkal, hiszen van egy Wilshere-ünk, van egy Diabynk. Ha ők egészségesek lesznek, akkor úgy gondolom, hogy még jobb keretünk lehet. Ha egy picit majd elrendezgetjük a helyzetünket, akkor talán még egy-két igazolás még beleférhet."

"Úgy vélem azonban, hogy az átigazolási szezon csendes lesz, már csak két okból is. Egyrészt az Angliában bevezetésre került 25-fős kerethatár miatt, másrészt pedig az európai nagyon rossz gazdasági helyzet miatt. Más országban vannak már nagyon gondok is, mint a futball."

"Ugyanakkor ez a dolog, mint ahogy több minden a futballban, nem teljesen kiszámítható. De ahogy hallok a többi, a közelmúltban rengeteget költő klubok felől, most ők is ivssza akarják fogni magukat."

Wenger egyben cáfolta a héten keringő Yann M'Vilával kapcsolatos híreket is.

"Rengeteg középpályásunk van. Coquelin remekül fejlődik, s volt van még Frimpong, ahogyan Song, Rosicky, Ramsey, Arteta, Diaby és Wilshere is."

"A hírek nem igazak, nem érdeklődünk senki iránt jelen pillanatban. Nem léptünk kapcsolatba senkivel, nem tetünk ajánlatot senkiért, nem állunk közel ahhoz, hogy bárkit is leigazolhassunk. Csak az utolsó meccsre koncentrálunk a WBA ellen."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (48)

12 éve
Törölt felhasználó
TheArsenal! Az Arsenalnál idén már messze nem olyan hangsúlyos az irányító szerepe, mint az korábban a Fábregas-érában volt! A támadójátékunk áthelyeződött a szélekre, ebből kifolyólag nem gondolom, hogy Wenger terveiben egy új igazolás szerepelne erre a posztra. A másik ok pedig pontosan Rosicky, és Ramsey. A cseh játékossal nem rég hosszabbított a klub, másodvirágzását éli, Ramsey irányában pedig töretlen a bizalom Wenger részéről, kétlem, hogy alájuk vágna a francia egy újabb vetélytárssal. Elég lesz nekik Wilshere-rel megküzdeni a kezdőbe kerülésért. Az angol visszatérésének amúgy Mozart ihatja meg leginkább a levét, mivel az sem elképzelhetetlen, hogy újra kikerül a szélre, ott pedig láttuk már többször, hogy mennyire szenved. Összegezve, szerintem nem az irányító poszt az ahol leginkább erősítésre szorul a keret, vannak nagyobb lyukak is a csapatban.
12 éve
Törölt felhasználó
Bendi13! Wenger arról is beszélt már, hogy Ox a későbbiekben középen fog szerepelni.
12 éve
Törölt felhasználó
TheArsenal! Ha maga Wenger nyilatkozza, hogy Jack előrébb fog lépni, akkor bizonyosan meg vannak a képességei ahhoz, hogy irányítsa a csapatot. Szerintem nem fog jönni semmiféle irányító, talán egy védekezőbb stílusú középpályás, bár személy szerint én Coquelin játékát "erőltetném", Tottenham ellen is bizonyította, hogy nagy tehetség és nagy jövő állhat előtte. Ramsey-től én nem várok semmilyen csodát, Rosicky pedig csereként tökéletes lesz, mert azért most már kezd öregedni.
12 éve
Csak hogy Arteta és Wilshere kidőlt. Valószínűleg kihagyják a szezon kezdetét, és akkor se fognak, még akkor terhelést kapni, tehát félidőket fognak játszani, ezért kell egy irányító. Rosicky és Ramsey esetét kifejtettem. A középpályán szűrő posztra "betörhet" Frimpong, vagy Coq, de abból az "igazi" irányító típusú játékosból egy van, méghozzá Rosicky. Ide lehet venni még Aaront, de ő lehet a soha be nem érő tehetségek kategóriájába tartozik, de ezt még nem tudni majd a következő szezonba derül(ne) ki. Ne higgyétek azt hogy Wilshere irányító lesz. Jack szűrő, nem irányító.Nem akarok senkit se megbántani, de az vak, aki nem látja, hogy nem kell ebbe a csapatba egy jó képességű,fürge,irányító, mert még mindig nincs olyan szintű irányítónk, mint Cesc, aki akkor is ad egy gólpasszt meccsenként, ha nincs formába.
12 éve
Törölt felhasználó
teljesen egyetértek eriCesc-el! Mielőtt lesérült a barátságos meccseken is már előrébb játszott, reménykednünk kell, hogy sérülésmentesen fog visszatérni, inkább szeptembertől játszon, de később ne sérüljön vissza annyit... én a Song-Arteta-Wilshere középpályát preferálom, és Wilshere - reménykedjünk benne - jó teljesítményével elől talán Song is visszatér védekezőbb poziciójába, míg Arteta továbbra is a higgadtságot fogja súgározni a többieknek. Már várom nagyon az új szezont!

Szólj hozzá