Az Arsenal a csütörtöki nap folyamán hivatalosan is bejelentette Pat Rice távozását, amiről már hetekkel korábban hallani lehetett a különböző sajtóértesülések kapcsán.

Az észak-ír szakember 44 év után távozik az Arsenaltól. Először, 1966-ban még ifi-játékosként került az Ágyúsokhoz, majd később állandó kezdővé nőtte ki magát a jobb szélső védőként játszó Rice a felnőtt keretben is. 1980-ig összesen 14 szezonon át összesen 528 alkalommal húzhatta magára az Arsenal mezét. Kiemelkedő teljesítménnyel járult hozzá az 1971-ben duplázáshoz, valamint az 1979-es FA-Kupa győzelemhez.

A 49-szer észak-ír válogatott négy évig volt ezt követően a Watford játékosa, majd 1984-től visszatért az Arsenalhoz, ahol az utánpótlás csapat edzője lett, amely együttessel 1988-ban és 1994-ben megnyerte az Ijfúsági Kupát is. 1996-ban ő vált az Arsenal átmeneti menedzserévé, igaz csak tűzoltó szerepkörben, miután a Bruce Rioch-t váltó Stewart Houston megbukott a csapat kispadján.

Rice-t később 1996-ban Arséne Wenger nevezte ki asszisztens menedzserré, a franciával közösen hét kiemelkedő sikert értek el közösen az Arsenal kispadján: 3 bajnoki győzelmet és 4 FA-Kupa sikert, beleértve az 1998-as és 2002-es duplázást is.

Rice-nak van egy zseniális rekordja: bármennyiszer is kellett helyettesítenie Arséne Wengert az Arsenal kispadján, a csapat egyszer sem kapott ki.

A csapat játékosai szerdán, egy zártkörű rendezvényes búcsúztak Rice-tól, Wenge pedig a hivatalos weboldalon köszönt el a társától, aki 16 évig ült vele a kispadon.

Az elmúlt 16 évben Pat végig bámulatos segítséget nyújtott nekem. 1996-ban ő volt az, aki először körbevezetett az Arsenalnál, s rengeteg minden tanultam tőle erről a fantasztikus klubról. Örökké hálás lesz neki. Minden edzésen és játéknapon Pat egy szenvedélyes csapatjátékos volt, egy megbízható kolléga, aki nagyon fog hiányozni.
Köszönjük neked Pat, nagyon fogsz hiányozni nekünk, minden jót kívánunk neked és a családodnak innen is. Azt azonban tudjuk, hogy a hazai meccseken állandó vendég leszel a lelátón.

Az Arsenalnál még folyik az edzői stáb átszervezése, amelyről a közelgő hetekben ígért tájékoztatást a Rice távozását megerősítő közlemény. A megüresedő posztra Steve Bould, a jelenlegi U18-as csapat edzője a legesélyesebb, míg a tartalékcsapat edzője, Neil Banfield edzőnek léphet fel a szakmai stábba.

FRISSÍTÉS, 14:05

Arséne Wenger a csütörtöki sajtótájékoztatóján elismerte, hogy Steve Bould lesz az asszisztent menedzser a következő szezontól.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (20)

12 éve
Törölt felhasználó
PaleMaggot! Azért valljuk be nekünk nem kéne kétszer mondani, hogy elmennénk-e takarítónak az Emiratesbe Az éves hazai bérlet amúgy is 1900 font, kuncsorognánk a játékosoknál aláírt mezekért, partyfotókért, Chamakhkal a londoni éjszkába vágnánk bele szóval el lennénk . :D
12 éve
Törölt felhasználó
Takarító minden stadionba kell! :P
12 éve
Törölt felhasználó
A Real Madrid le szeretné igazolni Almuniát :D Na a sajtó most igazán kitett magáért, ekkora baromságot rég hallottam.
12 éve
Törölt felhasználó
ericsson: Tökéletesen egyetértek a sorrendeddel (wenger>rvp>rice), ez az Arsenal már szinte ARSÉNEal, már összeforrt a két név. Nem is fogom megérteni, miért akarta/akarja bárki is elküldeni az öreget.
12 éve
Törölt felhasználó
Elképesztő páros, ez a kép örök, ahogy Rice is mindig legenda lesz, amíg van Arsenal! Szokatlan lesz nélküle.

http://www.arsenal.com/assets/_files/images/aug_11/gun__1313392300_wenger_rice_newcastle.jpg

Szólj hozzá