Könnyedén elveszítheti az Arsenal az előnyét a veszett pontok tekintetében az üldőzőkkel szemben, név szerint a Tottenhammel és a Newcastle-el, s akár az ötödik helyre is visszacsúszhatnak a forduló zárását követően egy játéknappal a szezon zárása előtt.

Az Arsenal botrányosan leszerepelt az első félidőben, hiszen annak ellenére, hogy a születésnapos Yossi Benayoun révén már a második percben megszerezte a vezetést, két hatalmas védelemi hibát követően a Norwich mehetett előnnyel a félidőre.

A második játékrészben aztán már kezdett magára találni az Arsenal, s Oxlade-Chamberlain beállásával egyre veszélyesebbek lettek Wenger fiai, s előbb van Persie góljával egyenlítettek, majd nyolc perccel később már a vezetés is meg volt a holland idénybeli 30. találatával.

De nem ez volt az utolsó fordulat a meccsen, a 85. percben Morrison kiegyenlített a Norwich-nak, és ezzel be is állt a végeredmény annak ellenére, hogy a játékvezető egy egyértelmű tizenegyest nem adott meg az Arsenalnak.

"A mai teljesítményünk több volt, mint frusztráló, az első félidőben mintha teljesen ki lettünk volna kapcsolva, a játékképünk a közelében sem volt ahhoz, ami egy ilyen döntő mérkőzésnél elvárható lett volna. A második játékrészben már felpörögtünk, legalább 10 helyzetet dolgoztuk ki, de nem mindet tudtuk befejezni. A harmadik góljuknál pedig hihetetlen mennyiségben hibáztunk, legalább 5-6 egyéni hiba előzte meg Morrison gólját. A végén megbűnhödtünk a hibáinkért." - mondta Wenger a lefújást követően.

"Vissza kell néznünk és meg kell értenünk, hogy miért voltunk ennyire gyengék az első félidőben. Erre a meccsre is ugyanúgy készültünk, mint az összes többire, talán tudatalatt azt gondoltuk, hogy a zsebünkben lesz a mérkőzés és a három pont. A Norwich azonban remekül játszott, kijár a dicséret nekik."

Wengert a Bajnokok Ligája esélyekről is kérdezték azt követően, hogy három fordulóval a bajnokság vége előtt még magabiztosan állt a harmadik helyen az Arsenal.

"Sajnos a mai mérkőzést követően kikerült a sorsunk a kezünkből, majd meg kell várnunk a holnapi eredményeket, hogy meglássuk, hol maradtunk. Tudtuk, ha ma nem nyerünk, akkor ebbe a helyzetbe kerülhetünk, amiben most vagyunk. Nem tudom, hogy mit értenek az alatt, hogy megérdemelnénk-e a BL-indulást érő helyet. 67 pontunk van, a korábbi szezonokban ennyi elég volt."

A francia végül van Persie büntető-ügyére tért ki.

"Nem tudom, őszintén szólva, el kell fogadnunk a játékvezető döntéseit, az egész szezon alatt egyetlen büntetőt sem kaptunk hazai pályán a bajnokságban. Ez teljesen döbbenetes, mert mások 10-11-et kaptak áltagban."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (478)

12 éve
Törölt felhasználó
Nem rossz mez, inkább találó. Ezzel a , fecc kedvéért sötétkék csíkokkal tökéletesen tudunk tisztelegni a 7 éves sikertelenség előtt, eltemetve azt.
12 éve
Törölt felhasználó
FullMetal91: nekem is tetszik, nem értem, miért szidja mindenki
12 éve
Törölt felhasználó
Nem csak te vagy színvak, én is :D Ez nálam is fekete, de már több helyen is olvastam a mez leírásáról, hogy az nem fekete, hanem sötétkék szín lenne... Aztán majd meglátjuk (:
12 éve
Törölt felhasználó
Hát hallod akkor én színvak vagyok, de nekem az akkor is fekete, maximum nagyon nagyon sötét kék :D
12 éve
Törölt felhasználó
ericsson! Az nem fekete, hanem sötétkék.

Szólj hozzá