Hírek /

Wenger: Podolski leveheti a terhet Robinról

Arséne Wenger úgy fogalmazott, hogy Lukas Podolski segíthet levenni Robin van Persie válláról a terhet, ami a góllövést illeti.

A holland támadó ebben a szezonban 28 gólt lőtt eddig, az Arsenal pedig összesen 68-at, így az összes találatok 41%-át egyetlen ember szerezte, emiatt pedig sokan egyemberes csapatnak hívják Wenger gárdáját. Azt már a francia is megerősítette egy korábbi nyilatkozatában, hogy túlságosan van Persie-től függött a csapat, de szerinte Podolski érkezésével ez a helyzet változni fog.

"Lukast már hosszú ideje figyeltük, egy sokoldalú támadóról van szó, aki bárhol megállja a helyét, mind középen, mind a széleken. Ez egy vonzó tulajdonsága, ráadásul nagyon gólerős csatár is."

"Hányszor kaptam már azt a kérdést, hogy nem függ-e a csapat túlságosan is van Persie-től? Nos, Lukas kiválóan ki tudja egészíteni Robint bármilyen szerepkörben és helyzetben a pályán. Ezért igazoltuk le."

A francia menedzsert azt sem nyugtalanítja, hogy Podolski csúnyán megégette magát korábban, amikor egy másik nagycsapathoz, a Bayern Münchenhez került.

"Azóta már szerzett tapasztalatot. Talán túl fiatal volt ahhoz, hogy odamenjen. Ha egy 26 éves játékos már több mint 90 meccsen vehetett részt a válogatottjában, az csak magas színvonalú játékos lehet. A világbajnoksága jól sikerült, ráadásul ellenünk is bizonyíthatott az egyik felkészülési meccsen, és tudjuk, hogy intelligens csatár. Alapvetően ez az, ami megfogott bennünket vele kapcsolatban."

Wenger azt is kiemelte, hogy a német bajnokságból érkező játékosoknak fekszik a Premier Liga stílusa.

"Közel állnak az angol mentalitáshoz, ugyanakkor muszáj leszögeznem, hogy nem nemzetiség-alapon igazolunk."

"A német Bundesliga hasonlóan kemény fizikailag, mint az angol Premier Liga, ráadásul plusz előny, hogy a nyelvet is könnyebb elsajátítatni nekik. A legtöbbjük folyékonyan beszél angolul, ami megkönnyíti a beilleszkedésüket."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (11)

8 éve
8 éve
Törölt felhasználó
Nem változott semmi a múlt héthez képest:

Szczesny, Sagna, Vermaelen, Koscielny, Gibbs, Song, Ramsey, Rosicky, Gervinho, Benayoun, Van Persie
8 éve
Ha ma nyerünk és a Newcastle és a tottenham meccseken x vagy vereséget játszanak a riválisaink akkor megvan a 3. hely !!!Úgyhogy hajrá Man City és hajrá Aston Villa !!!!És persze mindent bele ÁGYÚSOK!!!!!
8 éve
Törölt felhasználó
Pat Rice ma "játssza" a csapattal az utolsó hazai mérkőzését. A jó öreg Pat 44 évig szolgálta az Arsenalt, 16 évig játékosként, 28 évig pedig edzőként. Minden tiszteletet megérdemel, el lehet mondani róla, hogy az élete volt az Arsenal. Legenda.
8 éve
Törölt felhasználó
Készül a harctér...

http://www.flickr.com/photos/27453474@N02/6998236760/in/photostream

Meg kell semmisíteni a Norwich-ot, és bebiztosítani a 3. helyet!

Szólj hozzá

Legfrissebb Hírek