Az Arsenal kapitánya Robin van Persie megerősítette, hogy a szezon után minél hamarabb le szeretne ülni és megvitatni jövőjét Arsene Wengerrel. Mindezt érezhetően olyan hangsúllyal mondta, mely arra enged következtetni, hogy kész meghosszabítani 2013-ban lejáró szerződését. 

 

A holland válogatott játékos az Ágyúsok talizmánja volt egy elég lassan induló szezon során, melynek végén sikerült begyűjtenie a PFA Év Játékosa díjat.

A 2013-ban lejáró szerződése okán, az észak-londoni klub szimpatizánsai közül sokan kezdtek pánikolni, hogy talán elveszíthetik csatárukat, de van Persie az nyilatkozta, hogy mindenképpen szeretne tárgyalásokba kezdeni, egy új szerződés kapcsán a szezon végén.

A következőt nyilatkozta a Sky Sportsnak:

Továbbra is ez a terv. Nincs konkrét dátum, de lesz egy találkozóm a főnökkel, ahogy régen is tettük. A jövőmről lesz szó és sok más dologról.

 

Az Arsenal egy hihetetlen klub. Az a játékos, aki ma vagyok, az Arsenal-nak köszönhető. Mikor aláírtam a szerződésemet és a csapathoz kerültem, egy álmom vált valóra.

 

Ha megkérdeznék pl. Robert Pirest, hogy is érez most, biztosan azt mondaná: Úgy mint egy Ágyús. És bármi történik is velem a jövőben, örökké Ágyús leszek.

 

Van Persie a héten átvehette, a sportújságírók által is neki ítélt Év Játékosa címet és bevallottan rendkívül megtisztelve érezte magát:

Rendkívül büszkévé tesz, hogy itt lehetek. Láttam a korábbi nyertesek listáját és számomra továbbra is hihetetlen, hisz sosem gondoltam volna, hogy itt lehetek, ezzel a díjjal a kezemben.
Ebben a szezonban egyáltalán nem gondoltam arra, hogy kupát nyerjek magamnak. Játszom, mert imádom és szeretném, hogy az Arsenal minél jobb helyezést érne el a bajnokságban.

 

Mikor kiderült, hogy tényleg megnyertem a díjat, kissé meglepődtem és arra gondoltam: 'Mi, én? Tényleg?' Rendkívül büszkévé tesz, hogy ezen díj történelmének a része lehetek.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

12 éve
Törölt felhasználó
A kapitánynak maradnia kell!!Semmit nem ér se Podolski se más érkezése ,ha ő vagy más kulcsember eligazol!
12 éve
Törölt felhasználó
Nagyon fontos lesz a hétvégi mérkőzés, nyerni kell, és reméljük a többiek buknak, és a 3. hely biztossá válhat, mert akkor elég egyértelmű lenne, hogy pl Vertonghen, a BL induló Ajaxból, egy BL induló Arsenalban köt ki, és akkor RvP is leülhet tárgyalni a mesterrel, hiszen két remek játékost "hozott" a csapathoz
12 éve
'És bármi történik is velem a jövőben, örökké Ágyús leszek.' ez nekem egy kicsit azt sugallja, hogy nem fog maradni... :-S

Szólj hozzá