Szerdán egy hivatalos sajtótájékoztató keretein belül búcsúzott a Köln rajongóitól a nyártól már az Arsenalt erősítő Lukas Podolski. A játékost így ma kérdezhették első ízben a váltásról az újságírók is.

"Már korábban meghoztam a döntésemet, ami nem a Köln ellen, hanem az Arsenal mellett szólt. Eddig mindössze annyit tudtam, hogy vagy a Kölnnél maradok még egy pár évet, vagy egy külföldi élcsapathoz igazolok. Volt pár másik ajánlatom, de ahogy az Arsenal bejelentkezett értem, el kezdtem gondolkodni a karrieremet illetően, és végül úgy gondoltam, hogy az Arsenalhoz való igazolás lenne a legjobb döntés." - mondta Podolski.

"Hogy végül miért az Arsenalt választottam? Mert ugyanolyan piros a mezszínük, mint a Kölnnek... na jó, ez csak vicc volt. Az Arsenalnál egy fantasztikus menedzser dolgozik, jó a környezet, és a sajtó sem dobálja rájuk a sarat. Ezenkívül vonzó, támadó focit játszanak, remek stadionjuk van, csodálatos szurkolókkal. Ugyan még nem jártam Londonban megnézni az Arsenal létesítményeit, úgy gondolom, hogy az Arsenal feküdni fog a stílusomnak, máskülönben nem írtam volna alá."

"Mindössze telefonon váltottam pár szót Arséne Wengerrel, személyesen még nem találkoztunk, majd csak az EB után fogunk. Amit mondtam, még a stadionukban sem voltam, de jelen pillanatban csak a Kölnre koncentrálok még."

Podolski válogatott csapattársa, Per Merteacker egy videóüzenetben köszöntötte a 26 éves támadót, s sokan úgy vélik, hogy a védőnek komoly szerepe volt abban, hogy Podolski végül az Arsenalt választotta.

"Nagyon örülök, hogy egy olyan játékos is van a keretükben, akit már régóta ismerek. Perrel remekül kijövök, ráadásul lesz olyan, akivel németül tudok beszélni. Ez meg fogja gyorsítani a beilleszkedésemet a csapathoz."

"Természetesen megkérdeztem Pert is egy pár csapaton belüli dologról, de végül nekem kellett meghozni a döntésemet. Kaptam egy pár tanácsot tőle, de nem hiszem, hogy pusztán ezek segítettek abban, hogy az Arsenalhoz igazoljak."

Végül pedig az Arsenalhoz való beilleszkedésről, tervekről, célokról faggatták Podolskit.

"Bármelyik országba is igazoljon egy játékos, a nyelvet meg kell tanulni, mert ez része a kultúrának. Úgy gondolom azonban, hogy az angolom egész jó, és ez is segíteni fog." - mondta Podolski, azért angolul nem szólalt meg a sajtótájékoztatóján.

"A szerződésem részleteiről nem akarok szót ejteni. Vitán felül áll, hogy az Arsenal egy óriási nevű csapat a futball világában, elég megnézni a múltbéli sikereiket. Ahogy már mondtam, rmeek menedzserrel fogok együtt dolgozni egy vadonatúj stadionban, ahol a lelátok mindig tömöttek - már nagyon várom az ottani játékot. A jövőt illetően pedig csak is a minél több bajnoki serleg lehet a cél. Az angol liga pedig nagyszerű, hat-hét csapat küzd a legjobb helyekért, szóval ez számomra is egy kihívás, hogy új szintre emeljem a játékomat és a teljesítményemet."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (31)

12 éve
Törölt felhasználó
Nem hiszem, hogy a Spursnek könnyebb a helyzete, mint a miénk. Mi két olyan csapattal játszunk akiknek már "mindegy" a meccs, sem a Norwich sem WBA nem eshet ki és nem is érhet el nemzetközi kupás helyet, az egyetlen amitől félhetünk, hogy a WBA megpróbál szépen búcsúzni a közönsége előtt! szombaton nem szabad hibázni , és akkor a Newcastle-ön és a Tottenham-en a nyomás ,hogy vasárnap elérjenek valamit , A Newcastle-nek a bajnoki címért küzdő City-t kéne megállítani a Tottenham-nak sem lesz könnyű a Villa elleni meccs, akik szintén búcsúznak a közönségtől erre a szezonra, remélem az utolsó forduló csak formalitás lesz, már nekünk ehhez az kéne ,hogy a Tottenham zakózzon a Castle meg x-eljen ,van mind 2 eredményben realitás. Ha nagyon megvernénk a Norwich-t akkor egy Tottenham x is elég lenne ,mert a gólarányunk így is 1-el jobb és több gólt rúgtunk jóval, tehát egyenlő gólkülönbséggel mi lennénk a harmadikok! Na mindegy, ha megnyerjük mind 2 meccset akkor viszont nem kell számolgatni! Pár éve az utolsó fordulóban bukta el a Tottenham a BL-t érő negyedik helyet , a fél csapatukat ételmérgezés sújtotta (tuti valami Arsenal-os szakács műve volt :) ) Remélem mi nem adjuk vissza ezt a szívességet nekik!
12 éve
Bas Dost-t hozták szóba velünk a lapok!A Eredivisie gólkirálya lesz,192 centi magas!Nem lehet rossz játékos, de ezek a magas csatárok mostnában nem nagyon válnak be nálunk!Őt viszont olcsón megszerezhetnénk és amennyi távozó lesz szerintem simán elfér!
12 éve
eriCesc! Jó a gag, de ilyet persze nem mondott Vermaelen
12 éve
Törölt felhasználó
Thomas Vermaelen: "I told Jan not to join Tottenham as we hate Spurs. I said if he joined them we'd no longer be friends" (:
_

Frimpong sikeresen megfertőzött mindenkit a DENCH mániával:

http://twitpic.com/9gdpkb
http://twitpic.com/9gdpfq
12 éve
Törölt felhasználó
Komolyan mondom megáll az eszem némelyikőtök gondolkodásán..... Nem kell kongatni a vészharangot mi kezünkben van a sorsunk...!!!! És simán megnyerjük az utolsó két meccsünket...!! Nem kell foglalkozni a többi csapattal csak magunkkal foglalkozzunk mert innentől csak mi rajtunk áll mi kezünkben a sorsunk éljünk vele...Az utolsó két meccset simán megnyerjük és kész!! GO GUNNERS

Szólj hozzá