Érdekes múlt, furcsa jelen, kérdőjelekkel teli jövő. Bődületesen nagy harcok vannak a Bajnokok Ligája indulást érő pozíciókért, jelenleg az Arsenal viszonylag normális helyről próbálkozik ma a pontgyűjtéssel, a Newcastle áll mögöttünk jelen állás szerint 3 pont lemaradással, viszont eggyel kevesebbet játszottak, ami annyit jelent, ha azt a lecsippentett mérkőzés megnyerik, egál lenne a 3. helyen. Mögöttük a Tottenham, 2 pont lemaradással, ez az Arsenalhoz mérten 5, mögöttük kullog a nemrég talpra állt Chelsea, akik ugyan majdhogynem esélytelenek a 4. helyre, viszont csodával határos módon beröppentek a BL döntőbe, melyet ha megnyernek, még inkább megkutyulják az amúgyis kocsonyaként remegő 'állóvizet' , mivelhogy a trófeával együtt járna az AUTOMATIKUS indulás a jövő évi liga kiírásban, ergo a BL-t érő helyek eggyel fogynak.Magyarán a jelenlegi 3. helyünk jelentené a rájátszással történő bekerülés lehetőségét, a 4. hely pedig egy röpke Európa Ligára lenne elég. Ez, a mi szempontunkból erősen csappantaná a pénz- és játékosállományt. Viszont ezzel később foglalkoznék.

Sérülések szempontjából is kellemesen jól érzi magát a csapat. A kezdőből repült Walcott, Arteta, Mertesacker valamint Wilshere, közülük jelenleg egy ember térhet talán vissza, az Walcott, ő is csak TALÁN az utolsó márkőzésre, ami tulajdonképpen így is a szezon végét jelenti, viszont az európai porondra visszatérhetnek a nyár folyamán, elvileg hézagmentesen, Wilshere kivételével. Ő talán kizúgott nemhogy az Olimpiáról, még az előszezonról is.Viszont visszatérhet Rosicky, Benayoun valamint elvileg Diaby is, de ha fixen jelölnék a kezdőbe én a meccs előtti 5 másodpercben sem hinném el, hogy valójában kezd.

A kezdő hatalmas valószínűséggel kicsit meg lesz kutyulva, Arteta és Walcott kizúgásával ismét bedurranhat Benayoun valamint Oxlade-Chamberlain , szerény emlékeim szerint pedig Koscielny 10 sárga lap utáni kopaszító eltiltása is lepergett, tehát Djourout kirúgva veheti át majdnemhogy sziklaszilárd helyét (igen, tudom, hogy a Chelsea ellen játszott). Ramsey a pocsék teljesítménye ellenére ott lehet a kezdőben, Arteta sérülésének köszönhetően. No tehát, erre a kezdőre számítok ÉN:

Szczesny, Sagna, Koscielny, Gibbs, Song, Ramsey, Rosicky, Gervinho, Benayoun, Van Persie (C)

 

Jelenleg a teljesítményekre kitérve, némi változást várnék el (hamár heti sokmillió Forintnak megfelelő Fontot kapnak már így sem kicsiny zsebükbe...nomeg amúgy is) Vermaelentől, Ramseytől (tőle konkrétan csodát), Gervinhotól valamint a kapitánytól Robin van Persietől. Kezdve előlről, a belga hátvéd alapjáraton nem teljesít rosszul, azomban minden meccsen produkál egy kisebb hibát, melyet vagy kijavít, vagy Koscielny és Szczesny húzza ki a bagázst a gödörből. A walesi középpályás szimplán ótvar pocsékul játszik, körülményesen, súlytalanul, kiszámíthatóan, sőt a labdákat is hajlamos szórni. A hajtással nincs gond. Gervinho némi javulást mutat, viszont olykor értelmetlenül cselez, mikor passzolni kéne, és akkor passzol mikor cselezni kéne.  No és persze a holland, kire egyetlen szavam sem lehetne (de azért mégis) mostanság leállt kicsit a gólgyártással, és ha így folytatja, lemondhat a gólkirályi címről. Minimum egy gólt várnék tőle.

 

Kérünk mindenkit a kultúrált eszmecserére!

 

Mindenkinek jó szurkolást kívánunk!

 

A mérkőzés után ne felejtsetek el szavazni a mérkőzés emberére!

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (178)

12 éve
Törölt felhasználó
A Southampton nagyon szimpatikus csapat, tényleg sokat fejlődött, volt pár meccsük, amit meg tudtam nézni, jók a fiataljaik. Drukkolok nekik a PL-ben, kiváncsi leszek, mire lesznek képesek a "nagyok" között.
12 éve
Törölt felhasználó
Az mi, hogy a Blackburn-nek még kapura lövése, de még csak kapu felé tartó lövése sem volt a Tottenham ellen?! Elfáradtak, feladták - kiesnek. Mondjuk nem igazán fognak hiányozni.

Ha már a Blackburn vélhetően kiesik, jön az "utánpótlás":

Feljutott az első osztályba a Championship-győztes Reading, és a második Southampton (akik 1 évvel ezelőtt még Ox-al a soraikban a harmadosztályból küzdötték ki a feljutást - nem semmi fejlődésen mennek keresztül, két szezon alatt két osztály ugrás, minden elismerésem az övéké!), a harmadik feljutó helyért pedig rájátszás dönt az alábbi párosításokkal:

Cardiff (6.) - West Ham (3.)
Blackpool (5.) - Birmingham City (4.)
12 éve
Törölt felhasználó
Neeeem nem. Kizárólag a szurkolói hozzáállást nézzétek! Mindenki mint ha egy természetfölötti esemény történt volna úgy csodálkozott. Ezt érezhetik most a Dinamo szurkolók :D
12 éve
Törölt felhasználó
Arsenalfan25! És akkor mi van? A kezünkben a sorsunk, ha az elmaradt meccseket pótolják, még akkor is mi vagyunk a 3.helyen. Miért kell előre, felesleges parázni?

Szólj hozzá