Arséne Wenger továbbra sem tud konkrét dátummal szolgálni Jack Wilshere visszatérését illetően, annak ellenére, hogy a brit olimpiai futball csapat kapitánya, Stuart Pearce már a keretében szeretné látni a 20 éves középpályást.

"Lassan halad Jack gyógyulása, még mindig rehabilitáción van. Ez időigényes folyamat, de mi türelmesek vagyunk vele. Javul az állapota, de nagyon lassan." - mondta Wenger.

"A célja az, hogy mihamarabb visszatérjen a pályára és hogy végre játszhasson, és nem az, hogy ott legyen az olimpián. Semmi sincsen kőbe vésve jelenleg. Ha vissza tud térni a pályára júliusban, amikor elkezdjük a felkészülést a jövő szezonra, akkor lehet esélye az olimpiára is. Még akkor is, ha egy egész szezont kihagyott. Ahhoz, hogy a PL szintjére újból fitt legyen, időt kell neki adnunk."

"Még csak 20 éves játékosról van szó, és elővigyázatosnak kell lenni vele. Nem szabad ésszerűtlen visszatérési dátumokat adnunk neki, mert ha nem sikerül tartani az ütemtervet, akkor csak kedvét veszti a rehabilitációt illetően, ami így is elég nehéz. Ha most mondom neki, hogy mehet az olimpiára, de aztán kiderül, hogy mégsem, akkor hogy motiválom majd legközelebb?"

"Ebben az a legfontosabb, hogy napról-napra javuljon és keményen dolgozzon még úgy is, hogy nem tudja, mikor térhet vissza."

"Jelenleg csak az a legfontosabb, hogy javuljon az állapota. Nem tudom megmondani jelenleg, hogy visszatérhet-e a követkeő szezon elejére. Ha július 9-én, amikor elkezdjük a munkálatokat az új szezonra, ott lesz a pályán, akkor megnyertük ezt a csatát, de addig semmit sem tudok garantálni."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (2)

12 éve
Törölt felhasználó
Szóval akkor szeptember és december között már valószínüleg játszani is fog, ha minden rendben megy!
12 éve
Van egy olyan érzésem, hogy kifogja hagyni a szezon elejét...

Szólj hozzá