Tomas Rosicky az Arsenal hivatalos weboldalának elárulta, hogy a mostani jó formája annak köszönhető, hogy sikerült megtalálnia a számára leginkább fekvő posztot a pályán.

A 31 éves cseh játékosról már sokan letettek a szezon előtt, miután a hosszú távú ínsérülése után mindig kisebb problémákkal bajlódott, ezért sűrűn nem volt bevethető kerettag Arséne Wenger keretében. Rosicky azonban a szezon második felében megtáltosodott, s jó formája az Arsenal teljesítményére is jó hatással volt.

"Próbálok összekötő kapocs lenni Robin és a középpálya között. Elég elöl vagyok, s azon munkálkodom, hogy hogyan lehetne áttörni az ellenfél védelmét. Amint megvan a labda, máris megyek Robin mögé, míg ha az ellenfélnél van, akkor visszazárok, s próbálom szétnyújtani a játékot."  - mondta Rosicky.

"Nem tudom teljes bizonyossággal azt mondani, hogy a jó formám a posztom miatt van, de az biztos, hogy jól érzem magam a pályán ebben a szerepkörben. Alapul véve az egész szezonban jól megy a játék, az első két hónapban voltam egy párszor sérült, emiatt nem tudtam formába lendülni, most azonban elkaptam a ritmust."

Rosicky azt is elárulta, hogy a két évig elhúzódó ínsérülése miatt fiatalabbnak érzi magát, mint amennyi, 31, jelenleg.

"Bár 31 éves vagyok, mégis 29-nek érzem magam, a futballkorom legalább is ennyi a sérülésem miatt. Úgy gondolom, hogy még bőven van bennem, jól érzem magam, és a mostani formát akarom tartani, a többit majd meglátjuk." - mondta a nemrégiben új szerződést aláíró Rosicky.

"Én úgy érzem, nem változtam meg. Mindent ugyanúgy csinálok, ahogyan tettem mondjuk öt évvel ezelőtt.  Ugyanúgy készülök a meccsekre az edzéseken, mint korábban. Természetesen a jó formám mellett az is fontos, hogy a csapatnak is menjen a játék, de jó a csapatszellem, élvezzük egymás játékát. Egyszerűen csak jól érzem magam, és ebből akarok meríteni."

"Ryan Giggs és Paul Scholes hihetetlen dolgokat művelnek a pályán, pedig ők sem ma kezdték a karrierjüket, számomra ők jelentik az inspirációt. Ha minden jól megy, még további éveket tudok majd lehúzni ezen a szinten, ami remek lenne."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (4)

12 éve
Törölt felhasználó
Én is megváltam volna tőle a szezon elején de Wenger megint tudta mit kell csinálni. Remélem Ramsey esetén is ez lesz a helyzet és remélem Rosi megtartja a formáját még 2-3 évig.
Amúgy tiszta Son Goku feje van ezen a képen.:D
12 éve
Törölt felhasználó
Nem tagadom, néhány hónapja nyugodt szívvel váltam volna meg tőle, annyira nem éreztem már vele kapcsolatban, hogy képes lehet megújulni, és mégis. Akkoriban elég kedvtelennek tűnt, és ez meglátszott minden egyes fellépésén, amikor Arséne bizalmat szavazott neki, talán a hozzáállása sem volt megfelelő. Viszont az utóbbi hetekben Rosicky formája 180 fokos fordulatot vett, egyértelműen húzóembere lett a csapatnak, látszik rajta, hogy élvezik a játékot. Jó lenne, ha nem nagyon venné kedvét jövőre a mellőzés(Wilshere visszatérésével valószínűleg kevesebb játékpercre számíthat), mert egy jól muzsikáló Mozart-ra szüksége lesz az Arsenalnak!
12 éve
Törölt felhasználó
Gondolom, milyen nehéz lehetett megtalálni ezt a posztot, főleg, hogy a Dortmundban is ezt játszotta :D :D :D
12 éve
Törölt felhasználó
Neki is nagy szerepe van az Arsenal idei feltámadásában. Mindig is egy klasszis játékos volt, ám az a 18 hónap lábadozás + az azt követő folyamatos sérülések miatt úgy tűnt, hogy már soha nem lesz a "régi". Mindenkire rácáfolt, "feltámadt" és nagyon hasznos tagja lett a csapatnak! Lendületes, jól cselez, pontosan passzol, és kiválóan védekezik, ami a "régi Rosicky-hoz" képest számomra új, de tetszik! Remélem, hogy még sokáig tudja segíteni az Arsenalt!

Szólj hozzá