Nem kellett sok alap az angol újságíróknak ismétetlen Robin van Persie esetleges távozásáról írni, miután a holland játékos a Chelsea-Barcelona mérkőzés előtt rejtélyes módon egy Arsenal-melegítőben besétált abba a szállodába, ahol a katalán csapat játékosai pihentek a mérkőzés előtt.

Ez máris remek alkalmat jelentett a firkászoknak megírni, hogy a 2013-ban lejáró szerződése kapcsán van Persie már ezen a nyáron a Barcelonához távozhat; a gond pusztán az volt, hogy nem egy esetleges szerződést ment tárgyalni a holland gólvágó a hotelbe, hanem csak meg akarta látogatni honfitársát és barátját, Ibrahim Afellay-t.

Ibrahim nemrégiben térhetett vissza egy súlyos sérülés után. A rehabilitációja alatt sűrűn hívott, s most végre volt alkalmunk személyesen is beszélni. Ezt csak a hotelben tehettük meg, mivel nem engedélyezték számára, hogy elhagyhassa a szállodát. Természetesen csak egy baráti társalgás okán mentem a hotelbe, nem azért, hogy a jövőmről tárgyaljak.
Nem is igazán értem, hogy hogy jöhetett ez egyáltalán szóba, mivel az Arsenal melegítőjét viseltem, ráadásul mindenki láthatott bennünket, mivel az előtérben beszélgettünk és kávéztunk.

Ezt a tény pedig a Barcelona szóvivője is elismerte.

Van Persie Ibrahim Afellay miatt jött el abba a szállodába, ahol mi is megszálltunk, mindössze egy kávéra, s nem tárgyalni egy esetleges szerződésről. A Barcelonánál természetesen mindig nyitottak vagyunk egy nagyszerű játékos leigazolására, s noha van Persie is ebbe a kategóriába tartozik, jelen pillanatban nem érdeklődünk iránta.

- mondta Tony Freixa az egyik spanyol lapnak.

Van Persie várhatóan a szezon vége után nem sokkal tárgyalóasztalhoz ül az Arsenal képviselőivel, hogy megvitassák a folytatást a jelenleg 2013-ig érvényben lévő szerződése utánra is. Arséne Wenger bizakodó, hogy a jelenlegi idény után, de még a nyári Európa-bajnokság előtt megszülethet az egyezmény, igaz, hogy erre mindössze négy napjuk lesz a feleknek.

Van Persie-ért eleddig csak a Manchester City mutatott komolyabb érdeklődést, ám a The Times információi szerint a holland játékos nem akar egy másik angol klubhoz távozni. A Mirror a mai számában pedig arról tudósított, hogy a Juventus vezérkara kezdeményezett tárgyalásokat a csatár menedzserével, ám jelen pillanatban az a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy a játékos marad Észak-Londonban.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (41)

12 éve
Törölt felhasználó
Üdv a népnek, most ekzdődik a Real-Bayern meccs. Horika, tudsz nekünk dobni esetleg egy digis linket? Nagyon érdekelne a meccs magyar kommentárral :) Előre is köszi! :)
12 éve
Törölt felhasználó
ericsson! Ha szerinted Terry aljassága nem ért pirosat, akkor ajánlom figyelmedbe ezt a videót. Jól látható, hogy legalább 10 méterre volt a labda az esettől, és Terry egész egyszerűen odalép Sanchez mögé, és beletérdel. Ha ezt akció közben csinálja, teszem azt Sanchez le akar róla fordulni, és Terry odalép neki, akkor nem jár érte piros, max sárga, de így teljesen jogos (ezt már kifejtettem lentebb) - másrészről ő is elismerte. Fogalmam sincs, hogy mi járhatott a fejébe, de hogy egy rutinos játékos ennyire hülye legyen, aki történetesen egy BL-döntős csapat kapitánya - na ez már elgondolkodtató. Igazából az egy dolog, hogy ő nem lesz ott a döntőben, de többet ártott a csapatának, mint magának, ezzel a tök felesleges húzással.

http://www.soccerclips.net/videos/barcelona-v-chelsea-john-terry-red-card
12 éve
Törölt felhasználó
Akkor nem szóltam ;)
12 éve
Törölt felhasználó
Lehet hogy nem jó ómen az hogy a Chelsea BL döntős,viszont még mindig szivesebben látom őket ott mint a Barcát,mert amióta csak nézem a focit utálom őket és én már csak azt várom hogy jövőre,vagy azután,vagy azután találkozzunk a Barcával BL döntőben és egy legalább olyan erős Arsenallal mint ami legutóbb BL döntőt játszott megverjük őket :)
Remélem hogy behúzzuk a 3. helyet és megtartjuk a fontos játékosokat,és talán még a + erősitésekkel mi is esélyesek lehetünk egy BL sikerhez :)
12 éve
Törölt felhasználó
Nagyon jó hír, hogy Robin rögtön reagált a pletykára, és még véletlenül sem hagy semmi kötekedni valót a sajtónak :)

Szólj hozzá