Arséne Wenger úgy gondolja, hogy a sérültek és az eltiltottak hiánya nem lesz meccset befolyásoló tényező sem szombaton a Chelsea ellen, sem a hátralévő másik három mérkőzésen.

Az Arsenalnál továbbra is kulcsjátékosok bajlódnak sérüléssel: Jack Wilshere, a tavalyi csapat egyik legjobb játékosa az egész szezont ki kellett, hogy hagyja egy bokasérülés miatt, a Wigan elleni meccsen pedig Mikel Arteta szenvedett súlyos sérülést, ami miatt már ő sem játszhat májusig. Nehezbíti az Arsenal helyzetét, hogy a szabályok értelmében Yossi Benayoun sem játszhat anyaegyesülete ellen szombaton.

Öröm az ürömben, hogy két játékos: Abou Diaby és Francis Coquelin is visszatérhetnek a Chelsea elleni keretbe a hosszú távú sérüléseiket követően.

Nem ideális a helyzet, de nem panaszkodhatunk, már korábban is sikerült megbirkóznunk ezzel. A helyzet az, hogy van négy nagyon nehéz meccsünk.

- mondta Wenger.

Mindig is számolni kell azzal, hogy áprilisra már nem mindenki lesz bevethető, a mi játékunk pedig a csapategységen múlik. Pontosan erre kell koncentrálnunk, nem pedig arra, hogy ki van a keretben és ki nincs.
Arteta már nem játszhat ebben a szezonban, de szerencsére nem kell műtét. Hat-hét hétig ugyan távol lesz, de legalább az előszezonra visszatérhet. Benayoun pedig a szabályok miatt nem lesz nevezhető.
Koscielny ugyanakkor visszatérhet az eltiltását követően, valamint Diaby és Coquelin is nevezve lesz a keretben.

A Chelsea részéről Roberto di Matteo elárulta, hogy Didier Drogba ínsérülés, David Luiz pedig bokasérülés miatt nem játszhat majd szombaton.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

12 éve
Törölt felhasználó
Gyerekek!

Kaptam 2 jegyet a szombati meccsre,örömömben sírok!
Remélem kipicsázzuk a chelseat!
12 éve
Törölt felhasználó
Drogba, Luiz sérülés miatt, Ivanovic eltiltás miatt marad ki. Ez így nem rossz, talán lehet számítani némi "tartalékolásra" is a Chelsea-nél. Optimista vagyok a holnapi meccset illetően, attól függetlenül, hogy bármilyen eredmény születhet. A rangadókra felszívjuk magunkat mindig, a Chelseat a legutóbbi két meccsünkön megvertük (3-1, 3-5), ráadásul elég pocsék formát mutatnak, még ha hoztak is mostanában néhány meccset. Ha nyerünk 10 pont az előnyünk a Kékek előtt.

Ami még bizakodásra ad okot: a Wigan elleni vereség után bizonyítási vágy fogja fűteni a mieinket, mint a QPR elleni botlás után a City ellen. Tűkön ülök már...
12 éve
Zsír nem lesz Drogba.
12 éve
Törölt felhasználó
Drogba nem játszik sérülés végett...
12 éve
Törölt felhasználó
Legalább a védelem teljes lesz. Reméljük Abou sem fog lesérülni...

Szólj hozzá