Az Arsenal történetében a svéd játékosoknak mindig kijutott a jóból. A magyar származású Anders Limpar a csatlakozása utáni első évében megnyerte a bajnokságot, majd egy szezonnal később az FA Kupát és a Ligakupát is. A szurkolók körében mind a mai napig azonban Freddie Ljungberg neve lehet a legismerősebb. A középpályás az Arsenalnál eltöltött 10 éve alatt számos trófeát nyert, s egyéni teljesítményeivel mindig kitűnt a sok közül.

A fiatal Kristoffer Olsson pedig pont ezt az utat készül bejárni az Arsenalnál. A mindössze 16 éves középpályás 2011 nyarán csatlakozott a svéd IFK Norrköping akadémiájáról kicsit kevesebb, mint 300 ezer font ellenében, miután két próbajátékon is megfelelt az Arsenal játékosmegfigyelőinek kereszttüzében.

Úgy gondolom, hogy a labdakezelésem igencsak jó, és a passzjátékban is remekül helytállok. Azt mondták rólam, hogy hasonló kaliberű játékos vagyok, mint Nasri vagy Fabregas, szóval beleillek az Arsenal stílusába. Sikerült beszélnem Sebastian Larssonnal, aki utánpótlás szinten ugyancsak Arsenal-játékos volt, és állítása szerint jobb játékos vagyok, mint amilyen ő volt ilyen idős korában.

- írta le magát játékosként Olsson.

Az angol ligára való átállás a svéd utánpótlás ligából sem egyszerű dolog, ráadásul több különleges tényező is meglepte Olssont az elmúlt hónapokban.A beilleszkedésemben több játékos is segített, ráadásul nemcsak az utánpótlás csapatból, hanem még a felnőtt keretből is. Itt rengeteg világklasszis játékos van, de senki sem viselkedik kirívóan, mindenki nagyon kedvesen fogadott.

Svédországban a hidegebb időjárás miatt műfüves pályák vannak, ezek azonban sokat segítettek abban, hogy fejlesszük a technikai képességünket, valamint rákényszerítettek arra, hogy a földön játsszuk meg a labdákat. A műfüves pályák miatt például csak Angliában használtam először szegecses stopliscipőt. - mondta Olsson.
Angliában azonban már igazán minőségi gyepszőnyeg van, nagyon élvezem az itteni meccseket. A kemény mérkőzésekben nem szenvedek hiányt, de úgy érzem, hogy egyre jobban fejlődök, ráadásul a csapat is kezd összeállni. Ugyan Angliában gyorsabb maga a játék, szerintem képes leszek megfelelni az elvárásoknak, nagyon sokat edzek és fizikálisan is fejlesztem magam. Itt mindenki a gyors, rövidpasszos és kevés labdaérintéses játék híve, és szerintem ez megfelelően illeszkedik az én játékstílusomhoz is.

Svédországban többnyire a középpálya közepén a védekező feladatokat láttam el, azonban itt már gyakran egy kicsivel fentebb is szerepet kapok. Általában a 10-es mezszámban játszok, egészen közel a csatárokhoz, és eddig nem is panaszkodhatok, hiszen jól megy a játék, de a védekezésemen mindenképp szeretnék többet fejleszteni.

Olssonnak pedig a jövőre nézve több terve is van.

Nagyszerű érzés, hogy, mi fiatalok, ennyire a felnőttek közelében edzhetünk. Szeretnék mindenkitől tanulni, s óriási megtiszteltetésnek érzem, hogy olyan játékosoktól leshetek el dolgokat, mint például Robin van Persie.
Bár gyerekkoromban a Manchester United csapatával szimpatizáltam, mára teljes mértékben az Arsenal rajongója vagyok, s csak itt szeretném folytatni a pályafutásomat. S ki tudja, egy napon lehet olyan festett hajjal léphetek majd pályára, mint ahogyan azt Freddie is tette egy pár éve.


Mi pedig csak reméljük, hogy a teljesítményük is hasonló lesz.

A játékosról Batti készített videóösszeállítást, ami a videótárunkban is elérhető.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (4)

12 éve
Hát eltartott egy kis ideig, mire találtam hozzá egy ilyen szutyok minőségű képet róla, de a többieken még ennyire sem feszített szalonképesen. De mindegy, ha a játéka jó.
12 éve
Törölt felhasználó
Azt hittem, hogy Songoku csak a mesében létezik :D
12 éve
Törölt felhasználó
Kb olyan a haja mint ha 300 km/h-s szélben játszana :D
12 éve
Remélem, hogy lesz belőle valaki. A játéka hasonlít Rosickyéhoz. :)
( van egy feje... :D )

Szólj hozzá