A The Guardian értesülései szerint Mikel Arteta sérülése, amit a Wigan elleni meccsen szenvedett el hétfő este, olyannyira komoly, hogy a spanyol középpályás már vissza sem térhet a szezon hátralévő négy bajnoki meccsére.

A középpályást hétfőn már a nyolcadik percben le kellett cserélni egy szerencsétlen incidens után. A lefújást követően Arséne Wenger elmondta, hogy Arteta komolyabb sérülést szenvedett, mint egy bokaficam, s hogy rosszul nézett ki a sérült testrésze a baleset után.

A játékost kedd délelőtt vizsgálták meg tüzetesebben is, az Arsenal pedig eddig nem hozott nyilvánosságra egyetlen új információt sem Arteta sérülését illetően. A Twitteren lévő találgatások szerint Arteta vagy eltörte a bokáját, vagy pedig még súlyosabb sérülést szenvedett: keresztszalag-szakadást.

Mindkét forgatókönyv azt jelentené, hogy Arteta már nem léphetne pályára a szezon hátralévő négy meccsén: a bokatörés három hónapos, míg a szalagszakadás hat-hét hónapos kényszerpihenőt jelentene a 30 éves játékosnak.

Bár Wenger hivatalos sérülésjelentésére még várni kell, az biztos, hogy Arteta nem lép pályára a Chelsea ellen, a szombati bajnoki derbin. Mivel Yossi Benayoun nem lesz nevezhető a szabályok értelmében, a csapat menedzserének nehéz dolga lesz a kezdő kiválasztását illetően.

A brit lap megjegyzi, hogy valószínűsíthetően Aaron Ramsey veszi át Arteta helyét a mélységi középpályán, míg Tomas Rosicky marad az irányítói szerepkörben, Alex Oxlade-Chamberlainnel vagy Gervinhóval kiegészülvén a bal szélen.

A szombati keretbe Arteta sérülésével Abou Diaby is visszakerülhet, a francia középpályás egy félidőt játszott az ománi ligaválogatott ellen, egy zártkörű barátságos mérkőzésen szerdán. A csapat orvosai még meg fogják vizsgálni Diabyt is a szombati mérkőzés előtt, s ha netán ő sem tudná vállalni a játékot, akkor Conor Hendersont jelölheti Wenger a kispadra, noha Francis Coquelin is visszatérhet a teljeskörű edzésekre a héten.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (13)

12 éve
Törölt felhasználó
Ramsey lesz a pályán mint szűrő és osztogató akkor elég komolyan kezdjünk el imádkozni :)
12 éve
Hazai pályán leszünk. Fittebbek leszünk, mint a Chelsea. Jó formában vannak, de szerintem tartalékosabb csapat lesz az övüké, mert a BL hely valószínű nem lesz meg nekik, ezért sanszos hogy a BL -re mennek, már pedig most nagy esélyük van a továbbjutásra, és a döntőben meg már akármi lehet. Szombaton jó lenne őket megverni a QPR szerintem kifog babrálni a másik kedves londoni barátainkkal. Én pozitív vagyok a Stoke még megszívathat minket, de befogjuk húzni azt a meccset is.
12 éve
Most kivételesen kiegyeznék a döntetlenben4
12 éve
Törölt felhasználó
A lényeg annyi, hogy hétvégén nem szabad kikapni, a Chelsea most biztos tele önbizalommal jön majd, a tegnapi kiszenvedett 1:0 után, de az is lehet , hogy rápihennek a Barca meccsre ,mert a továbbjutás sem lehetetlen (szerintük) és nem veszik majd nagyon komolyan a meccset, de ez egy londoni derbi mégiscsak és biztos emlékeznek még a stamford bridge-i 3:5 -re ,biztos vissza akarnak vágni majd! Jó lenne nyerni, mert az egész hétvégémet elcseszhetik, ha kikapnak!
12 éve
Törölt felhasználó
Ja, és azt se felejtsük el, hogy Chelsea egy finoman szólva is megerőltető 90 percen van túl a Barcelona ellen (egy teljes meccsen védekezni, hazai pályán, komoly taktika, remélem hozzánk nem ilyen szellemben jönnek), és a szombati derbi után kedden következik a visszavágó, tehát a programjuk elég sűrű, a mutatott játékuk egy fos, és még rotálniuk is kell, ha nem akarnak kockáztatni.

Szólj hozzá