Arséne Wenger a Wigan elleni mérkőzést követően elárulta, hogy Jack Wilshere ebben a szezonban már nem léphet többet pályára, s hogy ebből fakadóan a nyári Európa-bajnokságot sem tudja majd vállalni.

A 20 éves angol középpályás tavaly augusztusban szenvedett fáradásos törést a bal bokájában, amely testrészt ezt követően meg is kellett műteni. Február táján azonban már-már úgy tűnt, hogy Wilshere visszatérhet még, ám egy újabb, az előzőtől független fáradásos törés alakult ki ugyanabban a bokájában, így a rehabilitációs ideje meghosszabbodott.

Az ugyanakkor eddig nem volt világos, hogy Wilshere visszatérhet-e a szezon utolsó meccsire, s fel tudja-e venni a ritmust a közelgő nyári Európa-bajnokságra, Wenger ugyanis semmilyen kockázatot nem akart vállalni a játszatásával és egyetleges rásérüléssel kapcsolatban. A Wigan elleni bajnokit követően azonban a francia bejelentette: Wilshere-re már nem számíthat ebben a szezonban.

Jack Wilshere biztosan nem fog játszani többet a szezonban, s nem megy az Európa-bajnokságra sem, ez egészen bizonyos. A bokája rendben van, s ugyan javuló tendenciát mutat az állapota, nagyon lassan halad a rehabilitációja, egyszerűen nem tudna ma vagy holnap edzésbe állni.

- mondta Wenger.

Mondanom sem kell, Jack nagyon el van keseredve. Eddig az hajtotta, hogy ha a klubidénye meg is hiúsul ugyan, de a válogatottjában ott lehet a nyári EB-n, de ennek a tervnek lőttek. Ugyanakkor Jack mentálisan nagyon erős jellem, és nagyon keményen dolgozik a jövő szezonbéli visszatérésen.

Wilshere a hivatalos Twitter-csatornáján az alábbiakat írta:

Szomorú és elkeserdett vagyok. Ez az egész szezon egy mentális kihívás számomra, és továbbra is kemény lesz, amíg vissza nem térek majd a pályára. Remélem, hogy a csapattársaim hozzák a harmadik helyet, szörnyű érzés, hogy ebben én nem tudok segíteni nekik. Igyekszem minél hamarabb rendbe jönni, hogy jövőre már újból bizonyíthassak az Arsenal szurkolóinak, emiatt pedig nyaralást sem tervezek.

Wenger azt is hozzátette, hogy reményei szerint Wilshere az augusztusi londoni olimpiai játékokon sem szerepel majd.

Az olimpia még rosszabb eshetőség lenne a számára. Ha egy játékos egy teljes évet kihagy, akkor egy nagyon alapos felkészülésen kell átesnie a következő idény előtt. Majd csak akkor lesz szabad a nemzeti csaptra gondolnia, ha teljesen fitt lesz. Én nem az olimpiai szerepvállalása ellen vagyok, csak most jelenleg vannak ennél fontosabb dolgok is.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (32)

12 éve
Törölt felhasználó
Van Persie beszélt a jövőjéről ... http://rutube.ru/tracks/5544538.html
12 éve
Törölt felhasználó
a Chelsea elleni meccs kicsit 3 esélyes lesz,mert nem lehet tudni az Artetát pótoló személy személy mennyire tudja majd helyettesíteni,minden estere ők fáradtak lesznek és mostanában itthon hozzuk a rangadóinkat,egy kemény letámadásos taktikával mi vagyunk a favoritok.
12 éve
Törölt felhasználó
remélem megint rúgunk nekik egy ötöst ;)
12 éve
Törölt felhasználó
Ivanovic se Luiz és ha mákunk lesz Torres fog kezdeni
12 éve
Törölt felhasználó
Ebben a szezonban már hanyadszor akarjuk eldobni a nehezen megszerzett sikert? Egy Wigan elleni meccsen menne el a 3. hely? :zip:

Szólj hozzá