Nem könnyítette meg önmaga helyzetét az Arsenal, a Wigan elszenvedett 2-1-es váratlan vereséggel az utolsó négy meccsen is minden három pontért komolyan kell majd küzdenie Arséne Wenger legénységének sorrendben a Chelsea-vel, a Stoke-kal, a Norwich-csal és a West Bromwich-csal, ha tartani akarják a bajnokságbeli harmadik helyet a növekvő nyomás ellenére is.

Az Arsenal már az első tíz perc után kétgólos hátrányba került a kiesőhelyektől menekülő Wigan ellen, s mind a két találatot könnyelmű védelmi hibák előzték meg, ami arra utalhatott, hogy a csapat játékosai - a nyilatkozataikkal ellentétben - mégsem vették komolyan a kis csapat elleni találkozót.

Arséne Wenger azonban visszautasította ezeket a feltételezéseket, s annyit árult el, hogy a csapat nem bírta energiával, hogy feltörjék a Wigan betonvédelmét.

"Nagyon nehéz megemészteni ezt a vereséget, mert mindenki nagyon keményen dolgozik már két-hérom hónap óta. Most mindenki nagyon csalódott az eredmény miatt. Nem hinném, hogy a könnyelműség okozta a vesztünket, hanem éppen az, hogy teljesen elfogadhatatlanul védekeztünk a két kapott gólunknál. 2-1-nél még bizakodó voltam, de a második félidőben már nem sokmindent voltunk képesek tenni." - mondta Wenger a lefújást követően.

"Rengeteget játszottunk mostanában, s nem voltunk eléggé frissek. Azt nehéz lenne megmondani, hogy mentálisan vagy fizikailag fáradtunk el egy kissé, de nem voltunk elég lendületesek. 2-0 után mindent megtettünk a szépítésért, de 2-1 után elakadtunk, pedig rengeteg csatár fent volt a pályán."

"Az első játékrészben meg lett volna az esélyünk, hogy visszajöjjünk 2-2-re, de a második félidőben visszaesett a teljesítményünk, elvesztettük a csapatjátékunkat, összetartás nélkül csak egyénileg próbálkoztunk. Nem volt onyan játékosunk, aki a küönbséget jelenthette volna, kifogyott a benzin a tankból. Hiába volt nálunk döntő többségben a labda, a Wigan remekül védekezett, a második félidőben pedig helyzetünk sem volt sok."

"Ez a Premier Liga sajátossága, nem olyan régen a Tottenham kapott ki a Norwich-tól, a Wigan pedig nemcsak bennünket, de a Manchester Unitedet is meglepte. Minden egyes meccsnek döntő szerepe van a végelszámolás szempontjából."

Az Arsenal szombaton a Chelsea ellen javíthat, s tekintve a kékek legutóbbi meccseit (a Spurs-t 5-1-re verték az FA Kupa elődöntőjében), Drogbáék felszállóágba lendültek. Wenger szerint is kulcsfontosságú lesz a szombati győzelem.

"Már a Wigan elleni meccs előtt is tudtuk, hogy óriási meccsünk lesz szombaton, most pedig kiváltképpen kulcsfontosságú lesz a győzelem. Fel kell állnunk a vereséget követően, s mentálisan is készülnünk kell a Chelsea elleni mérkőzésre."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

12 éve
Törölt felhasználó
12 éve
Törölt felhasználó
Arteta fontos játékosa csapatnak, de kétlem, hogy egy személy hiányának tudható be ez a vereség. Több, mint egy hetünk volt rákészülni a meccsre, tehát a fizikai fáradtság is kihúzható a listáról. Szerintem egyszerűen arról volt szó, hogy nem tudtunk felpörögni erre a találkozóra, lekezeltük a Wigan-t, amikor hideg zuhanyként jött két gyors gól, nem tudtunk mit kezdeni a helyzettel, csak rohantunk előre, a nagy akarásnak pedig nyögés lett a vége. Persze belefér 1-1 ilyen vereség, csak az a gond, hogy nálunk idén már nem az első eset, ez pedig bosszantó.
12 éve
Törölt felhasználó
Ez a tegnapi "produkció kritikán aluli volt. Az 1.10 percben én már komolyan azt hittem hogy ez egy hatalmas csalás.Nem hogy nem tudtuk megtartani a labdát ,de mintha jobbnál jobb passzokat osztogatunk volna a Wigan játékosainak.A második félidőről meg jobb nem is beszélni.

Szólj hozzá