Mikel Artetának kedd délelőtt volt az első vizsgálata azt követően, hogy a esti Wigan elleni bajnokin már a nyolcadik percben le kellett cserélni bokafájdalmak miatt, írta rovatában a Young Guns szerkesztője.

A spanyol középpályás később feltűnt védőgipszben és mankókkal feltűnt a játékoskijáróban a meccset követően, s a helyszínen dolgozó újságírók szerint nem nézett ki túl jól a sérült bokája.

Maga Arséne Wenger is ezt erősítette meg a mérkőzést követő nyilatkozatában.

"Areta bokasérülést szenvedett, méghozzá egy komolyabb fajtából. Amíg a viszgálat eredménye nincs meg, addig túl korai bármit is mondani, de nem csupán egy bokaficamról van szó, hanem annál sokkal többről." - mondta Wenger.

"Sajnos maga a sérülés gondot okozott a védelmünkben, mert amíg őt lehozták, addig nem tudtunk cserét nevezni helyette, Ramsey nem állt készen arra, hogy beállhasson."

Az Arsenal Arteta sérülésével egy nagyon komoly érvágást szenvedett el a harmadik helyért vívott harcban, ugyanis ha a legrosszabb forgatókönyv beigazolódik, akkor a spanyol bokatörés miatt legalább három hónapot hagyhat ki, ami természetesen a szezon végét jelentené a középpályásnak.

A középpályán amúgy sem áll túl rózsás helyzetben Wenger csapata, miután a francia bejelentette, hogy Jack Wilshere leghamarabb csak a következő szezonban térhet majd vissza. Így Arteta pótlására jelenleg mindössze három lehetőség van: Aaron Ramsey, vagy az edzésekre mindössze pár napja visszatérő Abou Diaby és Francis Coquelin.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (14)

12 éve
Törölt felhasználó
Egy jó formában lévő Diaby tudná pótolni, vagy esetleg egy Ramsey is, bár ő manapság nem brilírozik a pályán, de a tehetség meg van benne is, csak ki kell varázsolni belőle valahogy.
12 éve
Törölt felhasználó
Ez nagy cink. De! Mégis azt mondom, hogy valahol szerencse, hogy 4 fordulóval a vége előtt történt ez a sérülés, és nem korábban. Mi vagyunk a legjobb pozícióban a 3. helyért folytatott harcban, és akármilyen rossz belegondolni, ezt Arteta nélkül kell végigcsinálni. Ahogy előttem is mondták, tegnap láthattuk, hogy Arteta nélkül gyakorlatilag nem volt középpályás védekezésünk. Éppen ezért Coquelin-t raknám Song mellé, Rosicky mögé a kezdőbe, mert a fiatal francia már nem egyszer bizonyította a sérülése előtt, hogy nagyon hasznos, magabiztos, óriási tehetség. Ramsey nincs kész arra, hogy lehozza a hátralévő fontos meccseket - eredményesen. Diaby-val még nem merek számolni.
12 éve
Igen, én szerintem is Ramsey fog kezdeni, ami nem feltétlenül jelent túl jót, de ha a walesi ugyanazt nyújtaná, mint tavaly októberben, akkor nem lehetne semmi bajunk elméletileg.
12 éve
Törölt felhasználó
Biztosak lehettek benne, hogy Ramsey fog kezdeni és nem Diaby. Miért is kezdene ő? A szezonban három meccsen lépett pályára.. a kispadra biztos le fog ülni, de Ramsey fog kezdeni ebben biztosak lehettek.
12 éve
Törölt felhasználó
Diaby cseréje meg Coquelin
Ha Gibbs egészséges remélem ő fog játszani a CHelsea ellen

Szólj hozzá