Arséne Wengert a csapat korábbi játékosának, Sol Campbell véleményéről is kérdezték az újságírók a pénteki sajtótájékoztatóján.

Campbell a BBC-nek úgy nyilatkozott, hogy Wengernek a nyáron mindenképpen költenie kell a pénzt, ha 2005 után ismét trófeát szeretne nyerni a csapatával.

A francia menedzser a Wigan előtti sajtótájékoztatóján a szokásos véleményével állt elő.

"Solnak rengeteg pénze van, ha ad egy kicsit, biztosan költeni fogok." - viccelődött először Wenger, majd komolyra fordította a szót.

"Az átigazolási politikánk nem változott, továbbra is céltudatosak vagyunk, s lehet, a rendelkezésre álló forrásokat bölcsen és intelligensen szeretnénk elkölteni."

"Az elmúlt 15 évben is ugyanezt tettük, és mégis számos világklasszis játékosunk volt, van és lesz is. Sol Campbell is az volt."

Wenger azt is hozzátette, hogy az olyan újgazdag klubok, mint a Chelsea, vagy a Manchester City könnyedén lepipálhatja az Arsenalt egy játékos leigazolását illetően, de a francia hozzátette, hogy ez nem lesz akadály a jövendőbeli sikerekben.

"Számomra két olyan trófea létezik a világon, ami olyan presztízzsel rendelkezik, amit csak egy nagyszerű csapat nyerhet meg: a Premier Liga és a Bajnokok Ligája. Főleg a BL egy olyan sorozat, ami félig liga-, félig kupajelleggel bír, s azt csak minőségi csapat nyerheti meg."

"Természetesen a többi kupa is valódi értékekkel bír, és valóban fontosak, de nem igazán tükrözik a csapatok minőségét. A bajnokság viszont igen, ezért akarjuk minél előbb megnyerni azt."

"A jövő szezont illetően: minden attól függ,hogy hányadik helyen végzünk ebben az idényben, ez dönti majd el, hogy mennyit kell majd vásárolnunk ahhoz, hogy megnyerjük a bajnokságot jövőre."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (18)

12 éve
Törölt felhasználó
Más is úgy értette, hogy ha maradunk a harmadik helyen (és selejtező nélkül indulunk a BL-ben), akkor nem mennek el meghatározó játékosok, csak minőségi kiegészítés kell? Kezdek aggódni. Mi lesz, ha csak negyedikek leszünk? RVP, Song lelép?
12 éve
Igen, csak az a baj, hogy most tripla terheléses nyár lesz, mert a saját edzőtáborunk mellett el kell engedni a játékosaink egyik részét az EB-re, aztán az olimpiára. Mondjuk az ki van kötve, hogy az U21-es angol játékosok csak az egyiken vehetnek részt, szóval olyan nincs, hogy pl. Chambo mindkettőn ott lesz. Na mind1, előbb fejezzük be az évet harmadikokként!
Nekem nagyon tetszik Arteta játéka, a stílusa és a tapasztaltsága már hosszú évekkel ezelőtt is el kellett volna a csapatnak. Már csak ezért is támogatom pl. Dempsey leigazolását.
12 éve
Törölt felhasználó
Én is úgy vélem,hogy a csapat alapja jó és valószínűleg,ha meglesz a 3. hely fontosabb játékosok nem fognak távozni.A nyáron reménykednünk kell,hogy az EB-n ne sérüljenek le a játékosaink.Az edzőtáborokban Diaby és Willshere újra felveheti a fonalat és Podolski is beilleszkedhet.Habár a németek valószínűleg a végsőkig jelen lesznek a kontinensviadalon.Én személy szerint a következő évre a kölcsönben lévő játékosok közül senkit nem próbálnék ki az 1. csapatban.A tehetségeknek még kell 1-1 év 1 PL csaaptnál.Chamakh-Park remélhetőleg távozik és Arshavint is valószínűleg végleg hazaengedi Wenger.Sztem 1 játékosra van szükségünk,ha mindenki marad.1 sokoldalú szélsőjátékosra,aki bevethető akár középen is,hogy ne kelljen Rosickynek és Ramsey-nek szélsőt játszania.Erre posztra számtalan érkező neve merült már fel és legtöbbjük minőségi erősítést jelentene.
12 éve
Törölt felhasználó
én úgy gondolom, hogy a szezon kezdet nagyon rossz volt a csapatnak. ezt mindenki tudja. miután az uccsó pillanatban adtuk el Fabregast és Nasrit teljesen kétségbeesett volt a játékunk. Aztán Wenger igazolt 5 új játékost.( Yossi, Arteta, Park, Merte, Santos). Én nagyon örültem amikor megláttam Arteta nevét mivel azért az Evertonban is láttam nem egyszer játszani. Lehetett tudni, hogy nem Fabregas utódnak vettük, így valóban sokan csalódottak voltak emiatt. Persze az eredményeink miatt is. Aztán elkezdett összeérni a csapat és jöttek az eredmények, jöttünk fel a tabellán. Jó volt a játék egyre jobb volt a csapat. Aztán jött egy brutális sérüléshullám amit már megszoktunk ekörül a csapat körül és minden szélső hátvédünk kidőlt a sorból. Ezt nem bírta el a csapat és a teljesítményünk újra leesett. Aztán végre összeállt a Milan elleni odavágóra újra az a bizonyos legjobb védelem ami hónapokig nem játszott együtt. Kaptunk is egy 4-est gyalázatos játékkal. Azóta viszont a védelem remekül összeállt ismét és sorozatban megnyertük a meccseinket. Volt egy QPR elleni botlás de azt javítani tudtuk a City ellen. Azt gondolom, hogy a most együtt van és jól játszunk emellett eredményesen is. Nincs a csapatkörül folyamatos huzavona, hogy ki mikor megy már a Barcába ... Én nagyon hálás vagyok Artetanak mert az érkezése olyan nyugalmat hozott amit nagyon rég éreztem a csapatnál :) Nagyon tetszenek a nyilatkozatai és még inkább az amit a pályán művel. Nincs mese, ha megtartunk mindenkit a kezdőcsapatból és igazolunk még 1-2 tapasztaltabb játékost akkor végre komolyan számolniuk kell a csapatoknak velünk is a következő idényben.... jó az alap, kell egy hosszabb minőségi pad, jöjjön Jack és a csokitorony Diaby vissza a sérülésből és jövőre kerüljük is el a nagyszámú sérülteket. Utána bármi lehet. 😏
12 éve
Meg kéne nézni egy kimutatást, szerintem az újév óta maximum a Manchester United szerzett nálunk több pontot, tehát simán bajnokesélyesek lehetnénk ezzel a kerettel, úgy, hogy Diaby és Wilshere is sérült volt, ráadásul több hónapig egyetlen szélső védőnket sem lehetett bevetni. Nagyon résen kell lenni az igazolásokkal.

Szólj hozzá