Mikel Arteta a Wolverhampton ellen aratott 3-0-ás győzelmet követően elárulta, hogy amúgy is nehéz mérkőzésre számítottak, de most hogy meg van a három pont, úgy érzi, a csapat nem fogja kiengedni a kezéből a harmadik helyet, amit immáron öt pont előnnyel birtokolnak a negyedik Tottenham mögött.

"A félidőben megbeszéltük a dolgokat, s a 2-0-ás eredmény ellenére is megbizonyosodtunk arról, hogy nem leszünk könnyelműek a fordulást követően. Ha sikerült volna ekkor gólt rúgni, akkor nagyon nehézzé tették volna a meccset a számunkra. Volt is egy 5-10 perces olyan időszak, amikor nagyon beindultak, s volt néhány veszélyes beívelésük, de szerencsére Wojciech résen volt, s védett." - mondta Arteta a csapat hivatalos weboldalának.

"Jelenleg nagyon jól játszunk, s lassan bebiztosítjuk magunknak a kitűzött célokat. Nagyon koncentrálunk, s igazán eltökéltek vagyunk, nem akarjuk eltékozolni a lehetőségeinket." - mondta a spanyol.

"A harmadik hely nagyon fontos a csapatnak, hiszen rájátszás nélkül főtáblára kerülést jelent a következő Bajnokok Ligája-idényre. Nagyon mélyről küzdöttük fel magunkat eddig, de most erős helyzetben vagyunk, s ezt nem akarjuk elvesztegetni. Volt ugyan egy kicsi visszaesésünk a QPR ellen, de az már a múlté. Szükség is lesz a jó formára, hiszen a Newcastle remek iramot kapott el, s a Chelsea-t sem írhatjuk le a szezon végéig."

"Az teljesen biztos, hogy óriási küzdelem lesz a BL-helyekért a szezon végéig, nagy meccsek várnak még az érintett csapatokra. Mi is játszunk még a Chelsea ellen, aztán vár ránk egy nehéz küzdelem a Stoke ellen, idegenben." - tette hozzá.

A spanyol középpályás a jövő szezonra nézve még merészebb elvárásokat fogalmazott meg.

"Először is ezt a szezont kell erősen befejeznünk. Nagyon sok küzdő játékos van a csapatunkban, miközben olyan nagy játékosok vannak a partvonalon túl sérülések miatt, mint Diaby vagy Wilshere. Tudjuk, hogy remek játékosokról van szó, s talán velük jövőre még fentebb kapaszkodhatunk."

"A magam részéről igyekszek minél többet megtenni a csapatért. A gólszerzés nem a fő feladatom, hiszen vannak erre jobb embereink is, de azért jó érzés ilyen téren is segíteni az Arsenalt. Robin néha nemcsak gólt lő, hanem előkészít is, s amíg nyerjük a meccseinket, addig csak az eredmény számít. Mostanság pedig kapott gól nélkül hozzuk a találkozóinkat, ami sokat érhet a végelszámolásnál." - mondta a Manchester City ellen a győztes gólt szerző középpályás.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

12 éve
A siker kulcsa, hogy maradjanak a kulcsjátékosok.
12 éve
Törölt felhasználó
Igen ,én is így gondolom, hogy az alap meg van már. Amennyiben sikerül a kulcsjátékosokat maradásra bírni ,illetve Podolski mellett jön még 1 ember akkor elég hosszú is lesz a pad és minőségi is egyben. Ami nálunk létfontosságú lenne! Go Gunners!
12 éve
Törölt felhasználó
Ez már egy új Arsenal. A jövő csapata már most kezd összeállni. És ez most tényleg nem a "szokásos" "majd jövőre" duma!

Szólj hozzá