Bacary Sagna a Manchester City elleni rangadó kapcsán kifejtette, hogy számára még mindig furcsa jó barátját, egyben válogatott csapattársát, Gael Clichyt új csapatának kék színű mezében látni.

Clichy, valamint Samir Nasri is, tavaly nyáron távoztak a Manchester Citybe, miután mindkettejüknek már csak egy év volt hátra a szerződéseikből az Arsenalnál. Mindkét francia játékos az arsenalos fizetéseinek többszörösét kapja a Citynél, ugyanakkor a stabil kezdőbéli helyük eltűnt Roberto Mancini alakulatánál. Sőt, közel sem biztos, hogy több trófeát nyernek ebben az idényben, mint ahogyan tették volna azt Arséne Wenger csapatában.

Sagna a The Mirrornak adott nyilatkozatában elárulta, hogy furcsa Clichyéket más színű mezben látni játszani, de számára nincsenek hasonló irányú tervei a jövőre nézve.

"Tudják, még mindig nagyon furcsa Gaelt a City meccsein nézni, ahogy játszik, mert számomra még mindig olyan, mintha a mi játékosunk lenne. De a csapatváltás az ő döntése volt, s ez igaz Samirra is. Már csak egy évük volt hátra az Arsenalnál az akkori szerződéseik szerint, ők pedig úgy döntöttek, hogy inkább a City projektéhez akarnak tartozni." - mondta Sagna.

"Ami engem illet, én boldog vagyok az Arsenalnál, itt mindenki nagyon közel áll egymáshoz. Igen, nagyon szeretnék még több évig is itt játszani, de egyelőre nem akarok túl messzire gondolni, ugyanakkor boldog lennék, ha így lenne. Az Arsenal keretébe akarok tartozni."

"Egy nagyszerű és fiatal csapatunk van, a csapatszellem magáért beszél. Megmutattuk, hogy igen is képesek vagyunk a legjobb négyben végezni, pedig nagyon hátulról kellett felkapaszkodnunk. A Citynél ezzel szemben a játékosok nagy része azt sem tudja, hogy kezdhet-e a következő meccsen. Talán csak Joe Hart és Kompany lehet nyugodtabb ilyen téren. Még mi sem tudjuk, kik ellen kellene felkészülnünk, olyan nagy keretük van."

Sagna végezetül a Cityn lévő nyomásról és a vasárnapi mérkőzésről is beszélt.

"A Cityn nagy lehet a nyomás, ezt jól mutatja Balotelli és Kolarov összetűzése is az egyik szabadrúgás kapcsán az előző meccsükön. Nem könnyű a nyomás ellen harcolni, főleg, ha vezstésre áll a csapat. Biztosan nem lennék most a menedzserük!"

"Nagyon szeretnénk megnyerni a meccset. A QPR ellen elvesztett meccsünk miatt szomorúak voltunk, de egy jó figyelmeztető jel volt, hogy még nem állhatunk el. A City a liga egyik legjobb csapatává nőtte ki magát, nagyon büszkék lennénk, ha sikerülne megvernünk őket. Mindkét csapatnak fontos a győzelem. Ha a City ma nem nyer, akkor valószínűleg annyi lesz a bajnoki álmaiknak, mi pedig a harmadik helyért küzdünk, így a három pont nagyon kellene lennünk is."

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (4)

12 éve
Törölt felhasználó
jó lenne ha tényleg itt fejezné be mert nem tudnék több játékost felsorolni aki itt fejezné be... vannak jelöltek , de bármi megtörténhet...
12 éve
Törölt felhasználó
Ilyenkor sajnálom, hogy nincs szüksége a Citynek jobb hátvédre. Szegények csúnyán hoppon maradnának, mert nála nincs jobb a piacon. Bátran mondom, hogy a világ legjobb jobbhátvédje.
12 éve
Törölt felhasználó
Nagyon szeretem Sagnat, egy végtelenül szimpatikus játékos, világklasszis jobbhátvéd, és nagyon elkötelezett a csapat iránt. Becsülni való tagja az Arsenalnak, és remélem, hogy még sokáig minket fog erősíteni.

Mutassuk meg ma, hogy a mi utunk a járható, és nem a City pénzszórása! Várom már a meccset, hajrá!
12 éve
Sagnaaa!! ;) Az egyik kedvencem, és ő igazi arsenalos, nem ,mint Samir!Nem ugródeszkának használta a klubot, pedig már régen leléphetett volna, mert most már a világ legjobb jobbhátvédje szerintem, talán Lahm az aki jobb nála!Szerintem nálunk fogja befejezni! :)

Szólj hozzá