Óriási küzdelem várható az Arsenal - Manchester City találkozón, amelyet az Emirates stadionban rendeznek meg 17:00-kor. A játékvezető Mark Atkinson lesz.

A mérkőzés mindkét fél számára kulcsfontosságú. A Manchester City a bajnoki aranyéremért küzd a Manchester United-el szemben. A City helyzete nem túl rózsás a tabellán, mivel jelen pillanatban 5 pont a két együttes közötti különbség, ami azt eredményezi, hogy Roberto Mancini gárdája nem hullajthat pontokat az elkövetkezendő 7 mérkőzésen, ha még bajnokok szertenének lenni.

Az ágyúsok jelenleg a BL indulást jelentő helyekért küzdenek. Arsene Wenger együttese számára is jól jönne a három pont, mivel a Chelsea és a Newcastle is győzni tudott, míg a nagyrivális Tottenham 'csak' döntetlent ért el a Sunderland otthonában.

Sérülteket tekintve mindkét csapat jól áll. Az Arsenalnal továbbra is hiányzik Mertesacker, Wilshere, Frimpong Coquelin, és Diaby. Utóbbi két játékos a jövő héten kezdi meg a teljeskörű edzésporgramot.

Bármily hihetetlen, de Mancini gárdájában előreláthatólag egyetlen hiányzó sem lesz, így a kisebbik manchesteri klub a legerősebb kezdőjét küldheti pályára.

Külön érdekessége a találkoznak, hogy három ex-ágyús is pályára léphet az Emirates stadionban, Samir Nasri, Gael Clichy és Kolo Toure személyében.

A döntetlen egyik fél számára sem lenne kedvező, így többen gólgazdag mérkőzésre számítanak, köztük az Arsenal csapatkapitánya Robin van Persie is. A holland támadó szerint nagyon izgalmas mérkőzést láthatnak majd a szurkolók, hiszen mindkét fél képes sok gólt szerezni.

A várható kezdő: Szczesny - Sagna, Koscielny, Vermaelen, Gibbs - Song, Arteta - Walcott, Rosicky, Gervinho - van Persie


Néhány érdekesebb statisztika:

A bajnokságban a Manchester City utoljára 1975-ben tudott nyerni az Arsenal otthonában.

Az Arsenal az előző 6 City elleni találkozójából 5 alkalommal nem tudott gólt szerezni.

Roberto Mancini csapata november óta nem tud egynél több gólt szerezni idegenben.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

12 éve
Törölt felhasználó
határozottan keményen le kell őket focizni ,bevannak szarva az elején meg kell mutatni hogy semmi keresnivalójuk
12 éve
Törölt felhasználó
Én is inkább Oxit kezdetném, Gervinho majd a 65 ,70 ik percbe jöhet Oxi cseréjeként
12 éve
Törölt felhasználó
Bár még nem hivatalos ez a kezdő, de én Gevinho-t nem raknám be pont egy ilyen meccsre a kezdőbe, ha eddig is kis csapatok ellen nem ment neki, és adós a gólokkal, függetlenűl attol, hogy még az első szezonjába jár, én inkább Oxlade-et raknám be szélre, volt már jó pár meccs ahol bizonyította, hogy gólpasszokban és gólokban is jó egyaránt, és ha ez a kettő elis maradt, akkor se volt rá panasz
12 éve
Törölt felhasználó
A statisztika minket igazol! Remélhetöleg a végeredmény is nekünk fog jobban tetszeni... Én ugy vagyok vele, hogy anyira nem érdekel hogy hány gol fog lenni, a lényeg egy : az Arsenal rugjon többet... azt se bánom ha 11-10re nyerünk, vagy csak 1-0 ra, a lényeg hogy nyerjünk!!! ;)
12 éve
Törölt felhasználó
Hát reméltem, hogy legalább Aguero nem fog felépülni... de persze, hogy mindig ellenünk felépül 1-2 kulcs játékos... mint a Milan ellen is...
Viszont mi vagyunk otthon, hazai közönség elött, és ha 3 ex Ágyús pályára lép, az csak nekünk dolgozik mivel, ismervén az angolokat kapni fogják az ívet a közönségtől remélhetőleg..:) Személy szerint szerintem a döntetlen se lenne 1rossz eredmény, ugyanis akkor megint 3.helyen lennénk, viszont a Chelsea hoz rajtunk akkor 2pontot, dehát ezvan...Egyenlőre mi vagyunk jobb pozícióban!
Kiváncsi leszek a meccsre, maga a hangulatra, a szurkolókra, arra is, hogy lesz e 1-1 vitatott szituáció, az biztos, hogy jó kis parázs meccs lesz. Ha City nem nyer ma, és a Mu valószínűleg behúzza, akkor elöbbi-nek könnyen elúszhatott így a bajnokság. Ugyan akkor nekünk is létfontosságú a 3pont! Irány a sörözőbe 5órakor! Go Gunners!!

Szólj hozzá