Mikel Arteta a London Evening Standard adott nyilatkozatában elárulta, hogy legszívesebben az Arsenalnál fejezné be profi játékoskarrierjét.

A spanyol játékos hétfőn töltötte a 30. életévét, s bár még csak ez az első szezonja az Arsenalnál, máris kulcsemberré nőtte ki magát Arséne Wenger együttesében. Mindezek mellett Arteta nem tudja, hogy meddig tart még a profi pályája, de kikötötte: reményei szerint az Arsenaltól vonul majd vissza.

Jelenleg csak a pályán lévő teljesítményemre fókuszálok, s persze fogalmam sincs arról, hogy mikor fogok visszavonulni. Ha 10 évvel ezelőtt valaki azt állította volna, hogy négy országban is meg fogok fordulni a pályám során, akkor nem hittem volna el.

- mondta Arteta.

De szeretnék az Arsenaltól visszavonulni, mert egyrészt boldog vagyok itt, másrészt pedig pontosan olyan klubnál játszok, amelyik illeszkedik a személyes ambícióimhoz.
Egy 30-31 éves játékosról beszélve az embernek óhatatlanul is megfordul a fejében, hogy hamarosan abba kell hagynia, de én továbbra is frissnek érzem magam, s úgy gondolom, hogy most jönnek a karrierem legjobb évei. Spanyolországban lehet, hogy már ilyen idősen túlkorosnak tartják a játékosokat, de Angliában más a helyzet, itt óriási tisztelet övezi a 35-36 éves mezőnyjátékosokat, vagy a 40 éves kapusokat. Én őket inkább tapasztaltabb játékosoknak hívnám.
Mindezek mellett pedig nagyon sok fiatal, 17-18 éves játékosunk van. Amikor látom, hogy például Alex Oxlade-Chamberlain hogyan kerül egyre feljebb, kissé féltékenyen én is azt kívánom magamban: bárcsak újra 18 lehetnék.

- mondta Arteta.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

12 éve
Törölt felhasználó
Giggs 38 és még ő is szinte csúcsformában játszik....Hátha Artetanak is sikerül:)
12 éve
Törölt felhasználó
Akkor már mért nem 18? :D
12 éve
Törölt felhasználó
És a szurkolók is at kívánják hogy BÁRCSAK 25 lenne!!!!!
12 éve
Törölt felhasználó
Na erre a csapatra lehet építeni! Arteta ,Oxi ,Wilshere ,Verma ,Robin ... nagyon jó kis csapat! igazi ágyúsok!
12 éve
Törölt felhasználó
Mekkora ember! Na, most még nagyobbat nőtt a szememben, és nagyon remélem, hogy a lehető legnagyobb tisztelettel övezve be is fejezheti nálunk a karrierjét, majd... sok év múlva! Ilyen emberek kellenek a csapatba! ;)

Szólj hozzá