Arséne Wenger úgy véli, hogy Jack Wilshere akár még pályára is léphet ebben a szezonban az Arsenal színeiben, s ez fogja eldönteni, hogy az angol játékos elmehet-e az angol válogatottal a nyári Európa-bajnokságra, vagy az olimpiai játékokra.

A 20 éves középpályás tavaly augusztusa óta bajlódik egy súlyos, fáradásos töréssel, s egy műtétet követően, a rehabilitáció alatt egy újabb hasonló sérülés alakult ki nála, ami még jobban visszavetette a visszatérésének időpontját.

Sokan már attól féltek, hogy a játékos ebben a szezonban már nem is léphet pályára, ám Wenger optimistán tekint a játékosának állapotára.

"Wilshere már visszatérhetett a labdás edzésekre, ami mindenképpen jó hír, ugyanakkor a játékfilozófiánk miatt nagyon megerőltető gyakorlatokat végzünk a labdával." - mondta Wenger.

"Emiatt három hétre saccolnám, mire Wilshere visszatérhet a keretbe, s további két hét múlva léphet majd ismét pályára. Egyelőre még a fittsége nem a régi, de három hét múlva már ez is rendben lesz. Úgy vélem, hogy akár még visszatérhet a szezonban, ha nem lesz visszaesése. A legutóbbi vizsgálatának az eredménye jól zárult, tehát úgy véljük, képes lesz a visszatérésre."

Wenger azt is elárulta, hogy nem fog Wilshere útjába állni a nyári válogatott-szereplések előtt, de a szerepléshez az kell, hogy a szezon vége előtt visszatérhessen az Arsenal színeiben is.

"Csak akkor fogok közbeavatkozni, ha egészségügyileg nem lesz a megfelelő szinten. Az angol válogatott egyik kulcsemberéről van szó, így ha sikerülne játszania az Arsenalban a szezon vége előtt, akkor jó esélye van arra, hogy ott legyen az Európa-bajnokságon."

"A következő három hétben minden el fog dőlni. Egyelőre nagyon elővigyázatosak vagyunk vele, nem erőltetjük, hogy fájdalommal is eddzen. Ha minden jól megy, akkor három hét múlva visszatérhet, ez ugyanakkor nem 100% még."

"Egyébként, ha választanom kellene, inkább az EB-re engedném el őt, nem az olimipára. Az olimpia csak keresztül húzza a számításainkat az új szezont illetően."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

12 éve
Törölt felhasználó
A lehető legjobb eredmény a Chelsea-totthenham meccs vége :0-0 VÉGERDEMÉNY !!!!!!
12 éve
Törölt felhasználó
Ne is játszon nehogy lesérüljön!
12 éve
Törölt felhasználó
WooooowwW. Végülis. Csóri gyereknek még megvan az esélye, hogy játszon 1-2 mérkőzést. De gyatrán fog teljesíteni az is biztos :(

Szólj hozzá