Arséne Wenger úgy gondolja, hogy játékosainak csak saját magukra kell koncentrálniuk a szezon hátralévő kilenc meccsén, s csak a következetes, egyenletes teljesítmény lesz célravezető, ha az Arsenal májusban is a legjobb négy között, jobb esetben pedig a dobogón akar végezni.

A hétvégén újabb fontos állomáshoz érkezhet az Arsenal, hiszen a közvetlen riválisuk, a Chelsea és a Tottenham egymás ellen fognak pályáralépni, így a győzelem kötelező lesz az Emirates stadionban az Aston Villa ellen. Wenger azonban hozzátette: a hétvégi derbivel nem törődik.

"Úgy vélem, hogy a szezon ebben a szakaszában a következetesség lesz a legfontosabb dolog, valamint az, hogy kihasználjuk a lendületünket. Szerintem a bajnokság ebben a periódusában sokkal jobban számít az egyenletes teljesítmény, mint korábban, szóval nagyon kell koncentrálnunk." - mondta Wenger.

"A legjobb ellenszer a nyomásra az, ha a saját stílusunkban tudjuk hozni a győzelmeket. A meccsek egyre fontosabbak és fontosabbak lesznek, de még élvezni is tudjuk, az nagy előnyt jelenthet."

A francia kitért a szombati rangadóra is.

"Mindössze annyit kérek a csapatomtól, hogy magunkkal foglalkozzunk, hogy később ne kelljen a többiek eredményeit figyelni. Nem szabad más dolgokkal törődnünk, csak a mi sorozatunkkal."

"Professzionálisan kell megközelítenünk a dolgokat. Persze, tudni fogjuk, hogy mi lesz az eredménye annak a meccsnek, de négy órától már csak magunkra kell figyelnünk. Egyelőre elégedettek lehetünk a teljesítményünkkel, s úgy tűnik, végre megkapjuk a várt elismerést. Ezt azonban továbbra is folytatnunk kell."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (8)

12 éve
Törölt felhasználó
így van nem kell foglalkozni senkivel csak a mi játékunk a lényeges... hát rohadt jó , hogy mindig akkor dolgozom mikor meccs van....
12 éve
Egy kicsit félek a meccstől, de csak azért mert kötelezőnek tűnik. Remélem, hogy most élünk a lehetőséggel, és nő a különbség a 3 londoni csapat között! :)
GO GUNNERS
12 éve
Törölt felhasználó
Akárhogyis állítja össze Wenger a kezdő tizenegyet, abban azért bízom, hogy nem Ramsey lesz a szélső (mármint elméletileg, mert a gyakorlatban nem ott mozgott az Everton ellen sem), hanem Chamberlain/Gervinho. Az Aston Villa formáját tekintve, és azt, hogy sok a (kulcsember) sérültjük - valamint a mi hazai 12 (+1 szurkolók) emberes felállásunkat figyelembe véve egy nagyobb arányú győzelem is összejöhetne!
12 éve
Törölt felhasználó
Athlon! Ami jól működik ne bontsuk meg. Ne kezdjünk el variálni a kezdőn, hiszen a mostani bevált, nagyon is. A Villa meccs 24. én lesz, de a QPR ellen 31. én utána a City ellen pedig 08. án.

Nem kell pihentetni senkit, a legjobbakat kell felküldeni! Ha több góllal vezetünk lehet pihentetni.
12 éve
Most egy picit rotálhatnánk is. Jöhetne AOC, Gervinho, és egy picit pihentethethnénk Rosickyt is

Szólj hozzá