Az Arsenal újabb győzelmet aratott a Premier Ligában, Arséne Wenger csapatának ezúttal az Everton volt az áldozata.

A vendégek hamar, már a nyolcadik percben megszerezték a vezetést Thomas Vermaelen fejesének köszönhetően, s bár az első félórát jól megnyomta az Arsenal, ezt követően inkább a nagyszerű védekezésről szólt a találkozó, mintsem a helyzetek kialakításáról.

A három pontot azonban így is megszerezte az Arsenal, s tekintve, hogy a Spurs csak az utolsó percekben tudott pontot menteni a Stoke ellen, valamint hogy a Chelsea kikapott a Manchester Citytől, az Ágyúsok immár a képzeletbeli dobogón állnak kilenc fordulóval a szezonzárót követően.

Arséne Wenger a lefújást követően leginkább a csapat magabiztosságát emelte ki.

"Ha egy csapat magabiztos, akkor tulajdonképpen bárki képes gólt szerezni. A játékosok hozzáállása mindig is nagyon jó volt, a magabiztosság pedig az eredményekből származik. Egy pár dolgot sikerült az előnyükre alakítanunk az elmúlt hetekben, és ebből hitet tudunk meríteni." - mondta Wenger.

A francia ezután kitért magára a meccsre is.

"Jól kezdtük a mérkőzést, az első 20-30 percben a kezünkben volt az irányítás. A helyzeteinket azonban nem tudtuk berúgni, s az Everton is egyre inkább kezdett magára találni a meccs folyamán. Ők egyre erősebbek, mi pedig egyre gyengébbek lettünk, az összjátékunk nem volt az igazi."

"Ez csak a pillanatnyi körülmények miatt volt így. Tartani akartuk az eredményt, mert ez volt a legfontosabb. Az Everton azonban remekül játszott a második félidőben."

Az Arsenal így a harmadik helyen áll, s miután a hétvégi fordulóban Chelsea-Tottenham fordulót rendeznek, az Ágyúsoknak jó esélyük van megszilárdítani a helyüket a dobogón, ha sikerül legyőzniük az Aston Villát.

"Számunkra nagyon egyszerű a helyzet. Nagyon jól tudjuk, hogy a szezon végéig az összes meccsen nagyon kell koncentrálnunk. Nem is olyan rég még nagyon nehéz időszakon mentünk át, és úgy vélem, tanultunk ebből."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (8)

12 éve
Törölt felhasználó
Érezhető is a csapaton, hogy sokkal nyugodtabb mindenki a hajrában és nem idegeskedik el!!!!
12 éve
Klopp nem lesz a Chelsea menedzsere, ezt ő maga cáfolta, + hosszabbított is.
12 éve
Törölt felhasználó
A tegnapi mérkőzésen a partjelzők nem voltak a toppon, a bíróval semmi baj nem volt! Oszthatott volna több lapot is az tény!
In Arsene we trust!
12 éve
Törölt felhasználó
off:jövőre Klopp lehet a Chelsea edzője,remélem nem így lesz,még a végén jók lennének :D
12 éve
ericcson: igazad van teljesen, de végre egyszer a bíró nekünk segített. ;-P

Szólj hozzá