Mióta három héttel ezelőtt a Spurs 2-0-ás előnyről 5-2-re kikapott az Arsenaltól az Emiratesben, kevés dolog jött össze Harry Redknapp csapatának. A 10 pontos előnyük három forduló alatt egy egységnyire csökkent Arséne Wenger alakulatához képest, ráadásul nehezíti a helyzetüket, hogy a mostani hétvégén nem a bajnokságban, hanem az FA-Kupában kell helyt állniuk, ezúttal a Bolton csapata ellen.

A sors iróniája lehet, hogy a Spurs életét ismét csak az egyik arsenalos keserítheti meg, méghozzá Ryo Miyaichi személyében. A fiatal japán január végén igazolt ideiglenesen Owen Coyle csapatához, ahol az azóta lejátszott meccsek alapján az egyik legtöbbet mutató játékossá vált. Ryo minden tekintetben óriási potenciállal rendelkező játékos a pályán, bár ezt hivatalos alig kommentálták, de a szélső a tavalyi nyár folyamán megdöntötte Theo Walcott időrekordját 100 méteren, miután a japán csodagyerek 10,6 másodperc alatt sprintelte le a távot. Ezek után jobb lesz, ha Gareth Bale idejében felkészül a védekezési feladatai ellátására is...

Coyle érdeklődése a 19 éves játékosért mindenkit meglepett az Arsenalnál is, ugyanis Ryo nem különösebben találta a helyét azt követően, hogy a tavaly nyár folyamán a tehetségére hivatkozva különleges munkavállalási engedélyt kapott az angol belügyminisztériumtól. Ryo ebben a szezonban mindössze kétszer léphetett pályára az Arsenal színeiben, mindkétszer a Ligakupában, csereként, s több hosszú távú sérüléssel is küszködött, s nyoma sem volt annak a formának és elánnak, amit Miyaichi a Feyenoordnál mutatott be a tavalyi szezon második felében.

A Boltonnál azonban valósággal kivirult a japán játékos. Az idei szezonban csak szenvedő, s így a kiesőhelyek elkerüléséért harcoló csapatnál ő visz színt a játékba, a legutóbbi, QPR elleni derbijükön például egymaga hét gólszerzési lehetőséget teremtett, s ami még fontosabb: ő adta a gólpasszt is a mindent eldöntő találathoz. Miután azonban Coyle csapatában nem van Persie-k és Rosicky-k veszik körül Miyaichit, a kialakított helyzeteit igen kis aránnyal váltják gólra N'Gogék.

"Ugyan eddig egyetlen japán játékos sem tudott komoly dolgokat letenni az asztalra az angol Premier Ligában, mindenki nagyon izgatott Ryóval kapcsolatban." - mondta egy japán szakértő, Mori Masatoshi az egyik helyi lapnak.

"Ryo a legjobb fiatal japán játékos jelenleg, s sokat elárul az a tény is, hogy Keisuke Honda mögött már a második legnagyobb sztárnak kezelik őt Japánban. Ha Arséne Wenger mond valamit róla, az biztosan címlapokra kerül a japán újságoknál. Japánban hihetetlenül sokat nyom a latban, hogy Ryo az Arsenal játékosa, Arséne Wenger hatalmas tiszteletnek örvend a szigetországban főleg a Nagoya Grampusnál eltöltött időszaka miatt."

"Talán azért nem jött össze az áttörés több japán játékosnak sem, mert túl szerények maradtak. Ryo ezzel szemben erős, magabiztos és agresszív. Amellett, hogy a pályán kívül egy rendkívül szerethető és kellemes figura, a pályán már nagyon nagy eltökéltséggel és elhivatottsággal játszik." - mondta Masatoshi.

Ryo karakteréről sokat elárul az a tény, hogy nem fogadta el a QPR elleni mérkőzést követően a meccs legjobbjának járó pezsgőt, miután a japán előírások szerint 20 éven aluliak nem fogyaszthatnak alkoholt. Miután azonban Ryo Angliában él, rá már az angol jogszabályok vonatkoznak, s ez alapján már azok is ihatnak szeszt, akik betöltötték a 18. életévüket - ugyanakkor Ryo ragaszkodott a saját elképzeléseihez.

Az Arsenal szurkolói nem véletlenül várnak sokat Ryótól, hiszen az a játékos, aki Owen Coyle csapatában fejezi be tanulóéveit, nagy áttörésre számíthat az eredeti csapatában is. Így volt ezzel Jack Wilshere is, aki két évvel ezelőtt félévet kapott a Boltonban, majd visszatérve az Arsenalhoz kulcsemberré nőtte ki magát, de ezt elmondhatja magáról a Chelsea támadója, Daniel Sturridge is.

Owen Coyle, valamint a Bolton védője, Gretar Steinsson úgy gondolják, Ryónak minden adott, hogy kövesse Wilshere és Sturridge példáit.

"Ryo egy fantasztikus játékos. Láttam még tavalyról egy-két Feyenoord meccset, onnan tudtam, hogy nagy potenciállal rendelkező támadóról van szó. Miután pedig nap mint nap együtt edzhetek vele, biztos vagyok abban, hogy hasonló utat járhat be, mint Wilshere vagy Sturridge. A Premier Liga egyik legjobb támadója lesz. A tréningeken hihetetlenül erős játékosok ellen kell összecsapnia, és simán megy neki. A technikai képességei mellett félelmetesen gyors, biztos, hogy óriási játékossá fog válni." - mondta Steinsson.

"Miyaichi különleges, de még van több is a tarsolyában. Nagyon szívós játékosról van szó, és nem fél a párharcokban sem, még ha az azzal is jár, hogy kék-zöld foltos lesz a lába. A Millwall ellen remek gólt lőtt, a Chelsea ellen pedig igencsak megijedtek tőle a kékek védői, majd egy héttel később a Manchester City bekkjei is." - mondta Coyle.

A folytatás pedig éppen a Spurs védői ellen? Szombaton, 18:30-tól minden kiderül.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (60)

12 éve
Törölt felhasználó
ericsson! A hírek szerint Dr. Andrew Deaner nem a Tottenham orvosa, hanem a klub szurkolója, aki a lelátóról rohant be a pályára, hogy segítsen.
12 éve
Törölt felhasználó
ericsson : Mindig a hazai csapatnak kötelessége a klub főorvosát minden találkozón a pálya mellett tartani. A Boltonnak is van főorvosa, csak ő Boltonban volt, mert nem hazai pályán játszották a mérkőzést.
12 éve
Törölt felhasználó
Ericsson! Tudom, hogy miért nincsenek hírek, nem szemrehányásként mondtam, csak megjegyeztem :) Ezen a " Del Piero pletykákból élünk" szövegen jót röhögtem :D :D
12 éve
Törölt felhasználó
off: Az Arsenalnak + 2 millió fontot kell fizetnie a Monacoval kötött szerződés egyik záradéka szerint, mivel Park bevonulása a tervezettnél később lesz esedékes.

Megjegyzés: Jó kis extra, ez biztos a szerződés apró betűs részében állt (: Valószínűleg az Arsenal azért ment bele ebbe az opcióba, mivel alap esetben Park katonai kötelezettségei felett csak kiváló szereplés/kupasiker esetén tekintettek volna el a hatóságok, ebben az esetben pedig az Arsenal is jól járt volna, még ha fizetnie is kell. De a szolgálat idejét "csakúgy" kitolták, Park pedig nem is játszik, így nagyon jól jött az Arsenal számára ez a kis ráfizetés...
12 éve
Törölt felhasználó
off: de g*ci ez a Frimpong.. haha :D

Frimpont twitter: " Csak nem bekapcsolva hagytam a PlayStaisont vagy ez a Tv?? Csak nem gólt lőtt Torers ??? :D



OFF2:Na egy nagy piros pont a Tottenhamnek. Elvileg a Spurs orvosa Dr. Andrew Deaner mentette meg Muamba életét aki sokkal képzettebb volt mint a többi orvos és ő látta el a többi orvost pár hasznos tanáccsal.

Csak nem olyan rossz csapat ez a Spurs.

Szólj hozzá