Wellington Silva 2011. januárjában hosszú távú szerződés keretein belül csatlakozott az Arsenal csapatához, azonban a munkavállalási engedélyért benyújtott első kérelmét elutasították, így jelenleg kölcsönszerződés értelmében a spanyol másodosztályban szereplő Alcoyano csapatát erősíti.

 

Az alábbiakban a Transfermarkt.co.uk-nal adott interjúját olvashatjátok.

 

TM: A CD Alcoyano előtt kölcsönben az elsőosztályú Levante csapatában is megfordultál, azonban az ott eltöltött időszakod alatt csak két alkalommal sikerült csereként játéklehetőséghez jutnod. Milyen okból kifolyólag történt így?

WS: Ez egy jó kérdés. Mindig a lehető legjobb hozzáállással álltam a dolgok elé, keményen edzettem és mindig készen álltam a bevetésre, de a Levante menedzsere akkoriban nem szerette volna megváltoztatni a jól működő gépezetet.

 

TM: Visszagondolva mindezekre, megbántad hogy a Levante csapatához csatlakoztál kölcsönben?

WS: Nem bántam meg, egy remek tapasztalat volt számomra. Sokat tanultam ezidő alatt. A Levante egy remek csapat.

 

TM: Mindkét csapathoz csak kölcsönbe kerültél az Arsenaltól. Gondolod, hogy az elkövetkezendő néhány évben sikerülhet beverekednek magad az Arsenal csapatába?

WS: Ez a célom. Keményen dolgozok azért, hogy bebizonyítsam, képes vagyok az Arsenal első csapatában játszani.

 

TM: Miután csatlakoztál az Arsenalhoz, az első munkavállalási engedélyért való kérelmedet elutasították. Ezzel kapcsolatban valami fejlemény?

WS: Ez így igaz, elutasították az első kérelmet, de az Arsenal bármikor újabb kérelmet nyújthat be.

 

TM: Milyen érzés volt, hogy az egyik pillanatban még kiválóan szerepeltél az Arsenal tartalékmeccsein, majd megtudni, hogy munkavállalási engedély hiányában távoznod kell?

WS: Nagyon nehéz volt elviselni. Az egyik pillanatban még nagyon közel voltam a célomhoz, a másikban pedig már hihetetlenül távol. Remélem, hogy a közeljövőben az Arsenalnak sikerül intézkednie a problémával kapcsolatban, és én mihamarabb mosolyt csalhatok az Arsenal szurkolóinak arcára.

 

TM: Kapcsolatban állsz az Arsenal vezérkarával vagy éppen Arséne Wengerrel?

WS: Igen, az Arsenal egyik megfigyelője minden mérkőzésemet meglátogatja, és közvetlenül Mr. Wengernek ír jelentést a fejlődésemről.

 

TM: Figyelemmel követed az Arsenal mérkőzéseit?

WS: Igen, az Arsenal mellett a nevelőklubom, a Fluminense minden mérkőzését megtekintem. 

 

TM: Az Alcoyano múlt évben került fel a másodosztályba és jelenleg a kiesés elkerüléséért küzd. Hogyan látod erre az esélyeket?

WS: Nagyon otthon érzem magam az Alcoyano csapatában, olyan mintha egy nagy családban lennék. Mindenkit biztosíthatok arról, hogy én és a csapattársaim a végsőkig küzdeni fogunk a kiesés elkerülése érdekében. Az Alcoyano szurkolói egyszerűen elképesztőek.

 

TM: Az első meccseden az Alcoyano színeiben az utolsó pillanatban szereztél egyenlítést érő gólt. Némi megkönnyebbülés látszott a gólörömödön, mintha azt az üzenetet hordozta volna önmagában, hogy korai volt még leírni téged.

WS: Mindig is tudtam, hogy mire vagyok képes, de ezt mindenki másnak is be kell bizonyítanom. Valóban megkönnyebbültem a gól után, hiszen az Alcoyano menedzsere megbízott a képességeimben, és megadta nekem a lehetőséget.

 

TM: A menedzser adott valamilyen szintű utalást is arról, hogy hány percnyi játéklehetőségre számíthatsz a következő hetekben?

WS: Csak azért vagyok itt, hogy segítsem az Alcoyano csapatát, függetlenül attól, hogy 30 vagy éppen 90 percnyi játéklehetőséget kapok. A menedzser tudja, hogy én készen állok a csapat segítésére, akár a kezdőben is.

 

TM: A szezon vége felé, a kiesés elkerüléséért folytatott küzdelem kellős közepén, hogyan motiválod magad annak a fényében, hogy csak kölcsönben szerepelsz itt és nagy valószínűséggel jövőre már nem leszel itt?

WS: Minden alkalommal amikor magamra öltöm az Alcoyano mezét, csak arra gondolok, hogy az Alcoyano játékosa vagyok, nem arra, hogy csak kölcsönben vagyok itt. Ahogy már korábban említettem, jelenleg teljes mértékben az Alcoyano csapatára koncentrálok.

 

TM: Nem gondolod, hogy egy óriási visszalépésnek tekinthető, hogy egy olyan játékos, akinek elvileg már az angol Premier League-ben kellene szerepelnie,  jelenleg kénytelen a spanyol másodosztályban rúgnia a bőrt?

WS: Attól függ, hogyan közelíted meg ezt a helyzetet. Ha nem utasították volna el a kérelmemet, akkor talán már a Premier League-ben játszhatnék, de azért azt érdemes megjegyezni, hogy a spanyol másodosztály is rendkívül kiegyenlített.

 

TM: Az Arsenal elég sok pénzt adott ki érted, ez a tény automatikusan nagyobb elvárásokkal járt veled szemben?

WS: Minden kétséget kizárólag igen.

 

TM: Hogy halad az Európához való alkalmazkodásod?

WS: A testvérem velem él, és a szüleim is gyakran meglátogatnak. Spanyolország nagyon hasonlít Brazíliához - sok napsütés; barátságos emberek - úgyhogy nem túlságosan nehéz.

 

TM: Korábban részese voltál a brazil U-17-es válogatottnak. Még mindig kapcsolatban állsz a brazil FA-vel?

WS: Igen. A brazil nemzeti válogatottban való szereplés még mindig az egyik álmom. Remélem hamarosan meghívót kapok a keretbe, ezen felül az ebben évben megrendezésre kerülő londoni olimpián is részt szeretnék venni.

 

TM: Melyik poszton érzed magad a legotthonosabban?

WS: Leginkább a bal szélen.

 

TM: Hogyan tudnád összehasonlítani a spanyol és az angol futballt? Gondolod, hogy a spanyol futballban való tapasztalatod segít majd hozzászokni az angol bajnoksághoz?

WS: Úgy gondolom, hogy segíteni fog. A spanyol futball sokkal inkább a technikai képzettségre, míg az angol futball a testi erőre és a taktikára épül.

 

TM: Rio de Janeiróból származol, így számodra ez volt az első alkalom, hogy a hőmérséklet a nulla közelében, vagy akár az alatt járt. Hogyan sikerült alkalmazkodnod ehhez?

WS: Nyáron Valenciában legalább akkora nagy forróság uralkodik, mint Rio de Janeiróban, de télen nincs más lehetőségem, mintsem rengeteg ruhában járni az edzésekre. Szabadidőmet nem bulizással, hanem leggyakrabban a családommal, videójátékokkal és ehhez hasonló tevékenységekkel töltöm.

 

TM: Nagyon köszönöm az interjút.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (14)

12 éve
Törölt felhasználó
az lehet ;)
12 éve
Törölt felhasználó
Ha már Henry, ez az egyik kedvencem, nagyon szemtelen gól :D

http://www.youtube.com/watch?v=d0f_mNztdsM&feature=related
12 éve
Törölt felhasználó
Gondolom a bíró onnan 20 méterről kapustámadásnak vélte. Értsd úgy, hogy azt "hitte" kirúgta a kezéből a labdát. Legalábbis az én verzióm szerint.
12 éve
Törölt felhasználó
Legyetek szívesen mondjátok meg nekem hogy a belinkelt két Henry gólt és RvP gólját miért nem adták meg ? :D
12 éve
Törölt felhasználó
Henry A világ legeslegjobb csatára! Mindn tekintetben a csúcson volt gyorsaság,technika,gólérzékenység,csapatjáték,passzolás!! Minden egyes kis részlet benne a tökéletesség határait súrolta!

Szólj hozzá