Arséne Wenger úgy véli, hogy Alex Oxlade-Chamberlain hosszútávon középső középpályássá fog avanzsálni, annak ellenére, hogy jelenleg még nem áll készen erre a feladatra heti rendszerességgel.

Az Arsenal menedzsere első ízben az AC Milan elleni rangadón kezdett középen Chamberlain-t, jóllehet ezt kényszerintézkedésnek is lehetett venni az Arsenalt sújtó sérüléshullám miatt. A fiatal angol tehetség azonban megállta a helyét, s a kreativitása mellett még a védekezési feladatokban is besegített társainak.

Azt Wenger is elismerte, hogy Chamberlain jövője tehát a középső középpályán fekszik, de a francia hozzátette: jelenleg most csak maga a fejlődés a legfontosabb.

"Azt gondolom, hogy a jövőben majd még több meccset fog ezen a poszton játszani, noha szerintem per pillanat nem áll arra a készen, hogy heti rendszerességgel a belső középpályán játsszon. A jövőben azonban középső középályássá fejlődhet majd." - mondta Wenger.

"Most csak az a legfontosabb, hogy a megfelelő mértékben fejlődjön. A Milan ellen nagyszerű meccse volt, s még mindig tud újat tanulni. Most csak az a feladata, hogy tanuljon, valamint hogy belenőjjön a fizikai mivoltába is a Premier Ligának. Ehhez azonban nagyon keményen kell dolgoznia."

"5-10 meccs után még nem lesz sztár valaki, hadd játsszon először 100-at, s aztán majd újból rátérhetünk a témára."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (8)

12 éve
Törölt felhasználó
A Milan ellen nagyon jó volt a pálya közepén. Az tűnt még fel, hogy mennyit fejlődött a védekezése. Nem egyszer az alapvonalig rohant vissza szerelni, és főleg a második félidőben, több alkalommal Song mögött - a védők előtt helyezkedett, ezek az elemek teszik olyan sokoldalúvá!

Balthazar! "vissza kell rázódnia Dortmundos önmagába" - Rosicky az Arsenalban is csúcsformában játszott egészen a 2008-as sérüléséig, nem kell olyan messzire menni (:

12 éve
Törölt felhasználó
Bad idea, if you ask me..
12 éve
Törölt felhasználó
Egyelőre Rosicky jó irányitó,de meg kell érteni hogy sokat hagyott ki a múltban és vissza kell rázódnia Dortmundos önmagába :)
Oxi tényleg jó volt középen,viszont betegen lépett pályára és lehet hogy egészségesen még jobb lesz :) Vagyis úgy gondolom ha Ramsey és Oxi között kéne választani akkor Oxi természetesen :) Ramsey meg menjen kölcsönbe az való még neki,mert egyértelmű hogy nem áll még készen!
12 éve
Törölt felhasználó
Hát jobb lenne, ha igazolnánk egy kész irányítót...
12 éve
Törölt felhasználó
nemtudom hogy örüljek-e ennek!! annyira jó szélsőnek de akár középcsatárnak is! tény hogy a milán ellen középen is nagyon jól jól játszott! ramseyál már most többett tett! iszonyat nagy tehetség! imádom nézni a játékát mert mindenbe jó! technika, lövőtechnika helyezkedés passz és box to box játék hoz is!! nagyszerű szolgálatot fog tenni a jövő csapatának! csak nehogy elvigye vmeik pénzes keselyű csapat!!

Szólj hozzá