Hírek /

Podolski már fél lábbal az Arsenalnál

A BBC értesülései szerint az Arsenal megállapodott az FC Kölnnel Lukas Podolski vételárát illetően, ennek értelmében a német csatár 10,6 millió angol font ellenében válthat majd klubot a nyáron. Az átigazolás még nem hivatalos, az Arsenalnak még meg kell állapodnia Podolskival, s a játékosnak még a kötelező orvosi vizsgálatokon is át kell esnie.

Az Arsenal vezető játékosmegfigyelője már közel egy szezon óta figyeli Podolski teljesítményét a Kölnben, amely csapatnál 16 gólt rúgott a csatár az idei Bundesliga idényben. Az Ágyúsok már a januári átigazolási szezonban is érdeklődtek Podolski iránt, ám ekkor sem a Köln nem akarta elengedni legjobbjukat, sem a játékos nem akarta megkockáztatni azt, hogy az esetleges kevés játéklehetőség miatt elússzon a helye a német válogatottban a nyári Európa-bajnokság előtt.

A BBC azt is megemlíti, hogy a játékos 100 ezer fontos heti fizetést kaphat, ami az Arsenal bérrendszerét tekintve igen magas összeg, de sokkal valószínűbb, hogy ebben az összegben benne van az ún. aláírási díj, valamint a különböző teljesítmény-arányos bónuszok is.

Az Arsenal minden valószínűség szerint azért akarta lebonyolítani az ügyet még a nyári EB előtt, mert egy sikeres torna esetén nőtt volna a kereslet Podolski iránt, aki amúgy is kapott ajánlatokat Oroszországból sőt, némely ajánlat pedig jobb is volt pénzügyileg, mint az Arsenalé. Az Arsenal pedig azért is szivárogtatta ki ezek a híreket a BBC-nek, mert hamarosan sor kerül a bérlethosszabbításokra, s Wengerék úgy vélik, hogy a szurkolókat ezzel a hírrel gyorsabban meg lehet majd győzni.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (34)

8 éve
Törölt felhasználó
yes yes:D:D remélem jön bírom a csókát...
8 éve
Törölt felhasználó
Podolski esetleges leigazolása (a BBC nem egy kacsa forrás) is azt jelzi, hogy az Arsenal vissza akar térni a győztes útra. Az október-december periódus, és az utóbbi hetek feltámadását nézve láthatjuk, hogy az Arsenalnál egy igen erős, ütőképes csapat van, amit, ha elkerülnének a sérülések, akkor most nem a 4. (3.) helyért mennénk! Van még hátra 11 meccs a bajnokságból, tehát nem akarok semmit sem elkiabálni, de tisztán "leolvasható" az Arsenal idei szezonjáról, és az azon belüli formaingadozásról, hogy mikor mennyi sérültje volt a csapatnak. A legnagyobb érvágás mindenképpen a szélsővédők elvesztése volt, láthatjuk, hogy nélkülük mennyire szenvedtünk, de akkor amikor játszanak sokkalta gördülékenyebb a játékunk! Az is dicséretreméltó, hogy a Milan ellen 7 (!) (Arteta, Wilshere, Ramsey, Benayoun, Wilshere, Diaby, Coquelin) bevethető középpályás nélkül (ennek tükrében, és azt a hajtást látva meglepő, hogy elfáradt a csapat?) olyan teljesítményt tettünk a pályára - ergo: az alapanyag mondhatni kiváló, ez a csapat nagyon együtt van, a közösség nagyon jó, és ezek a srácok szívvel-lélekkel küzdenek egymásért, és a csapatért. Ez kell.

Ha Podolski valóban érkezne, annak nagyon örülnék. Úgy gondolom, hogy ő egy minőségi ember, akiből Wenger még többet ki tudna hozni. Oké, a Bayern nem jött be neki, de nem árt hozzátenni, hogy fiatalként többen is előtte álltak a rangsorban, s szerintem nem nagyon tudtak vele bánni, kb. egy hülye gyerekként kezelték. A válogatottban nyújtott teljesítménye és statisztikája elismerésre méltó, és bár a Köln-ben nincsenek klasszis társai, mégis szép számban termel! Egy erős, lendületes játékos, biztos, hogy passzolni fog az Arsenal kirakósába!

Tehát az alapanyag adott az Arsenalban, már csak a "felesleget" kell elküldeni, plusz a lyukakat betömni. A kapusposzt és a védelem hibátlan (főleg amennyit tavaly óta fejlődött ez a rész, jövőre még jobbak lesznek)! A középpálya is teljesen rendben van, Song mellett Frimpong és Coquelin bevetésre vár, a középső rész tömve van: Wilshere, Arteta, Ramsey, Rosicky, (Diaby? - de akár még Chamberlain is tud középen játszani, lásd Milan ellen). Én ide nem is igazolnék. A kérdéses poszt a támadószekció. Podolski esetleges érkezésével lenne egy (újabb) opciónk a szélsőposztra, valamint csatárként is tud játszani. De mégis, még egy csatárt mindenképpen szükséges lenne hozni, mert Park és Chamakh minden bizonnyal odébb állnak, és ők amúgy sem ütötték meg a szintet. Tehát Robin és Podolski mögé/mellé még kell egy olyan csatár, aki ha kell padozik, ha kell gólokat lő. Összességében az eladások után, hogy erősítés is legyen, kb. 3-4 embert kellene igazolni, ami szerintem reális.
8 éve
zak05! Podolski igenis jó játékos, egy erős támadó a PL-ben pedig mindig jól jön. Ha Robin helyén játszik, akkor nem árt, ha van benne egy kis muszkli, főleg, hogy ebben a 4-2-3-1-es rendszerben egyedüli csatárként kell az erő, hogy az embert ne állítsák meg a 16-oson belül. Chamakh is egy erőcsatár, igaz, de neki inkább fejben vannak problémái. amikor idekerült, jól játszott, rúgta a gólokat, utána lett vele valami, azóta háttal áll a kapunak, és ha labdát kap, egyből visszapasszolja hátra.
8 éve
Hát elviekben itt ki lesz szolgálva emberesen.
8 éve
Törölt felhasználó
Podolskival a legnagyobb gond,hogy sokszor mentális gondjai vannak.Főleg a Kölnben látni,aki nézte a Hoffenheim elleni meccset,az tudja miről beszélek, hogy a csapattársai nem tudják kiszolgálni, és ezért elveszti a kedvét.Anno a 2008-as EB és a 2010 VB idején is szóba jött,hogy lusta,és lazsál edzéseken...tehát kicsit olyan Arshavinos a hozzáállása.
Ugyanakkor a technikai tudása szerintem megkérdőjelezhetetlen.Szerintem pont hogy beleillene az Arsenal rövid passzos focijába,de ez megint csak az én véleményem.Annyit még hozzátennék,hogy a Köln szintén rövid passzokkal operál,csak mivel képzetlen játékosok alkotják a keretet,ezért igen alacsony színvonalon művelik.A német válogatott pedig,amióta beindult ez az utánpótlás projekt,kombinatív,jó futballt játszanak,és sok technikás játékos alkotja a keretet.Az pedig szerintem nem jelent semmit,hogy egy viszonylag gyenge selejtező csoportban Podolski nem mindig annyit játszott,mint a korábbi években.
Kiváncsian várom az EB-t,és csak remélni tudom,h Lukasz tényleg jön,mert minden erősítés jól jön jelenleg,főleg csatár poszton

Szólj hozzá

Legfrissebb Hírek