Ugyan nem sikerült a csoda, de egy gól híján az Arsenal majdnem kiegyenlítette a San Siróban összeszedett négygólos hátrányát a Milan-szurkolók és a szkeptikusok nagy rémületére.

A játékosai teljesítményével azonban maradéktalanul elégedett lehet Arséne Wenger, az Arsenal, hozván a saját előzetes várakozásukat, már az első félidőben három gólt lőtt, s Robin van Persie lábában benne volt a negyedik is a második játékrészben, ám ezt a kísérletet Abbiati mesterien hárította.

"Nagyszerű teljesítményt nyújtottunk, még akkor is, ha csalódottak vagyunk azért, mert nem jött össze a továbbjutás. Megvoltak erre a helyzeteink, de nem sikerült - összességében nagyon közel jártunk. Úgy éreztem, hogy a második félidőben egy picit elfáradtunk, ami nem csoda, hiszen múlt szombaton a Liverpool elleni rangadó fizikailag megviselte a csapatot. A kispadról nem tudtam volna megerősíteni, vagy frissíteni a középpályát, nem volt túl sok opcióm, talán ez az, amit a leginkább bánok, mert a második félidőben már nehézkesebben ment a labdatartás. Ugyanakkor a játékosaink nagyszerű teljesítményt nyújtottak, fantasztikus szellemben játszottak, kijár nekik a gratuláció és a dicséret." - mondta Wenger.

"Nem tudom, hogy összességében erre az estére leszek a legbüszkébb, ami az Arsenalt illeti, de a játékosaink igen is büszkék lehetnek arra, hogy ennél a klubnál vannak. Egy alap 3-0-ás győzelemekor csak a dicséret jöhet szóba. Ebben a helyzetben azonban kétszer 90 percig tart a meccs, s mi ebből az első 90-et eltoltuk, így pedig már nagyon nehéz volt a helyzetünk a másodikra."

Wenger ezután van Persie második félidei ziccerére, Oxlade-Chamberlainre, Rosickyre és a védőire tért ki.

"Mit mondhatnék van Persie helyzete kapcsán? Ha van egy helyzet, akkor nyilván azt akarja az ember, hogy azt van Persie próbálja meg értékesíteni. Megpróbálta átemelni a labdát Abbiati feje fölött, de a kapusuk védett, neki is külön kijár az elismerés ezért."

"Oxlade-Chamberlain még sohasem kezdett középen egy Bajnokok Ligája-mérkőzésen ezelőtt, csak most, de remekül teljesített. Egy kisebb sérülés miatt már a második félidőre elfáradt egy kissé, s nem kapott annyi labdát, mint az elsőben. Ahogy hozzá kerül a labda, az ember érzi, hogy valami biztosan történni fog. Lehet, hogy ma fizikailag egy picit nem bírta a terhelést, de az tény, hogy a klasszisa megvan ahhoz, hogy nagy játékos legyen." - mondta Wenger az angolról, akinek a játéka a meccs előtt kétséges is volt egy kisebb rosszullét miatt.

"Tomas Rosicky ismételten zseniális volt. Az ilyen típusú meccseken Tomas rendre kiemelkedően teljesít, ő az egyik legbefolyásosabb ember a pályán, ugyanakkor nem mindig kapja meg a teljesítménye alapján kijáró elismerést, ami amúgy teljesen jogosan járna neki."

"Ami a védelmet illeti: Milánóban finoman szólva sem voltunk a helyzet magaslatán, ugyanakkor a visszavágón az összes védőink klasszis teljesítményt nyújtott. Egy támadószellemű csapat volt az ellenfelünk, s csak kiemelkedő teljesítménnyel lehetett őket megállítani attól, hogy gólt szerezzenek. Ez sikerült, s ez nagyszerű teljesítményre vall."

Az Arsenal a BL-kiesést követően így már csak a bajnokságra koncentrálhat, de lesz motiváló ok Wengeréknek arra, hogy miért kell majd megnyomni a maradék 11 fordulót. A csapat jelenleg a BL-indulást érő negyedik helyen áll, a hátránya a harmadik Tottenhamhez képest pedig mindössze négy pont. Igaz azonban, hogy hátulra is figyelni kell, ugyanis a nemrég edzőváltáson átesett Chelsea csak három ponttal követi az Ágyúsokat.

"Jó sorozatban vagyunk a bajnokságban, de őszintén szólva nem tudom, hogy mennyire kell majd fellelkesíteni a csapatot ezután a nagy csalódás után. Remélhetőleg erősen tudjuk majd befejezni az idényt, mert nincs helye a búslakodásnak. Minden pontért külön harcot kell majd vívnunk a hátralévő 11 meccsen." - mondta Wenger, akinek a csapata legközelebb a Newcastle ellen mérkőzik majd meg.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá