Elmaradt a nagy történelmi fordítás, de nagyon közel járt ahhoz összességében az Arsenal, hogy ledolgozza a négygólos hátrányát, amit még februárban, az első meccsen szedett össze a Milan ellen.

Wenger az előzeteseknek megfelelően erős kezdőt küldött ki a pályára, gyakorlatilag a rendelkezésére álló keretből a legjobbakat, így kezdett Szczesny, Gibbs, Vermaelen, Koscielny, Sagna, Song, Rosicky, Oxlade-Chamberlain, Walcott, van Persie és Gervinho. A másik oldalról pedig nem úgy tűnt, hogy Massimiliano Allegri bekkelésre állította volna be a csapatát.

Az már az első félidő elején nagyon komolynak tűnt, ahogyan az Arsenal elszántan játszott, hogy küzdjenek a tetemes hátrányukkal. Szerencsére sikerült is megszerezni egy korai gólt, ráadásul egy szögletből volt eredményes Laurent Koscielny; a franciának már a 7. percben sikerült betalálnia.

Az Arsenal továbbra is küzdött: Tomas Rosicky tanárian játszott az irányítói középpályási szerepkörben, Oxlade-Chamberlain pedig még a védekezésben is kivette a részét hatásosan. Majd jött az újabb gól is. A 25. percben Walcott centerezésekor Thiago Silva rosszul szabadított fel, s így Rosicky elé jutott a labda. A cseh nem habozott, s a rövidet kilőve 2-0-ra alakította az eredményt.

Ezzel még nem volt vége. A 42. percben az első ízben középen játszó Chamberlain a szélen akart betörni, de már a tizenhatoson belül szabálytalankodott vele két Milan-játékos. A szlovén játékvezető ugyan habozott, de egy kis konzultálást követően megadta a büntetőt, amit Robin van Persie értékesített. A hollandnak ez már a 32. gólja volt az Arsenalban ebben a szezonban, minden sorozatot figyelembe véve.

Az Arsenal dominanciáját jól jellemezte, hogy az első valamire való Milan-helyzetre a félidő végéig kellett várnunk, ám el Shaarawy kihagyta az olaszok ziccerét.

Az első játékrész tehát háromgólos Arsenal-előnyt hozott, ekkor minden szkeptikus és Milan-drukker kényelmetlenül feszenghetett főleg a mérkőzés előtti megnyilvánulásaikat illetően.

A második félidőben azért látszott, hogy Allegri összekapta a csapatát, s a Milan nemcsak hogy jobban védekezett, de már több támadást is vezethettek. Az Arsenal játékosai az első játékrészt követően egy picit visszazártak s talán el is fáradtak főleg a szombati Liverpool elleni rangadót követően.

Ettől függetlenül még így is meglehetett volna a negyedik gól. Az 59. percben egy támadás folyamán Gervinho lövése Mexésen pattant meg, amit Abbiati bravúrral védett. A kipattanó azonban van Persiehez jutott, aki egy emeléssel próbálkozott, de az olasz kapus reflexein nem lehetett kifogni, így maradt a 3:0.

A Milannak is volt egy nagyon komoly helyzete a szépítő gólra, a 77. percben egy jó beívelést követően Nocerinóról maradtak le az Arsenal védői, aki teljesen szabadon guríthatott volna oda ahová csak akart volna, de az olasz játékos Szczesnybe lőtte a labdát.

Az Arsenalt ezt követően már nem tudott tovább alakítani az eredményen annak ellenére, hogy Wenger a végére két csatárt is, Chamakhot és Parkot is beküldte a pályára, a fáradó csapatnak sajnos már nem sikerült belőnie a negyedik találatot, s ezzel elmaradt a történelmi fordítás.

Ettől függetlenül az elkeseredettségre semmi oka sincs sem a játékosoknak, sem a szurkolóknak, az Arsenal szép játékkal, eredményesen és büszkén esett ki a Bajnokok Ligája idei kiírásából, és sikerült alaposan megszórni a tavalyi olasz bajnokcsapatot.

Nem lesz céltalan küzdelem a hátralévő 11 forduló a bajnokságban, az Arsenal jelenleg a negyedik, egyben BL-indulást érő helyen áll, a cél pedig nem is lehet más, minthogy jövőre is elindulhasson a csapat a legnagyobb európai kupasorozatban, pontosan az ilyen estékért.

Folytatás jövő hét hétfőn, a bajnokság 28. fordulójában, a Newcastle United ellen.

Végeredmény: Arsenal-Milan 3-0 (Koscielny '7, Rosicky '26, van Persie '42 [büntetőből]).

Továbbjutott a Milan 4-3-as összesítéssel.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (237)

12 éve
Az első félidőt végig koncentráltan játszottuk, a másodikban elfáradtunk a saját tempónktól, megijedtünk a lehetőségtől, és a Milán meg elkezdte az olasz stílust játszani. Én emelem a kalapom így is! Az első meccs hülyeség volt, néhol térdig érő fűben nem lehetett focizni, sérülés veszélyes volt a pálya, hogy a Milán tudott, az a két csapat játékosainak felépítése közti különbségből adódott. Biliárdsima pályán mindig mi nyernénk :coolsmile:
12 éve
Törölt felhasználó
Hát én azt mondom,hogy azt kaptam amit elvártam....jól tette Wenger hogy nem állt be vesztes meccsre,mert ha ki is kaptunk,de nagy löketet adhat a csapatnak,hogy az 1. félidőben lefociztuk a pályáról azt a nagyszájú Milant :)
Igaz lehetett volna máshogy is,ha Gervinho lövése bemegy,vagy utánna RVP-é,vagy talán ha az 1. félidőben Rosicky tudja hogy mit kezdjen a megszerzett labdával,viszont ugyanúgy bemehetett volna Nocerino lövése is,szóval sokféle képpen történhetett volna,de szerintem igy a legjobb,mert se a hosszabitást nem birtuk volna,se nem nyertük volna meg a BL-t mert a Real és a Barca bomba formában van.....
Tegnap nagyon ideges voltam miután lefújták a meccset,mert ott volt az esély,de átgondoltam és a tapsot kiérdemelték egyértelműen tőlem és a tegnapi nap után nagyon büszke voltam hogy Arsenal szurkoló lehetek,mert akárhogy is néztem a Benfica-Zenit összecsapást,ott is a továbbjutásért harcoltak,de még a fáradt 2. félidei teljesitményünket sem ütötték meg :) GO GUNNERS!!! :)
12 éve
Törölt felhasználó
Lesz idő regenerálódni. Jövő hét hétfőig még sok idő van, a Newcastle meccs után pedig megint lesz 10 nap az Everton elleni bajnokiig, szóval legalább ekkora koncentrációt várok a hátralévő 11 bajnokin is, s akár még a 3. helyre is esélyesek vagyunk! Tegnap láthattuk, hogy mekkora potenciál van valójában a csapatban, annak ellenére, hogy a keret nagyon rövid volt! Büszke vagyok az Arsenalra! Biztosítsuk be a BL-helyet, hogy jövőre is láthassunk ilyen meccseket!
12 éve
Törölt felhasználó
Én soha nem vagyok elfogult a csapattal szemben, mert mocskosul szarok szoktunk lenni egyes esetekben.
Viszont amit tegnap csináltak az akárkinek a becsületére válna. Ilyen céltudatosan és ilyen pontosan focizni ritkán látni csapatot.
Szerintem egyszerűen nem volt fizikailag erőnk. Csoda ha egyáltalán ki tudunk állni a következő PL fordulóban. Alig bírtak járni a meccs végén... :ahhh:
12 éve
Törölt felhasználó
Jöhet az, hogy ha Milánóban mi is megkapjuk a 11-est...de már mindegy, Szépen játszottunk, Rosicky eszméletlen volt:D GO GUNNERS!

Szólj hozzá