"Van egy olyan érzésem, hogy a játékosaim meg tudják csinálni." - válaszolta Arséne Wenger a hétfői sajtótájékoztatóján arra a kérdésre, miszerint az Arsenal képes lesz-e négy gólos hátrányból felállni az olasz AC Milan csapata ellen.

"Kedd 20:45-ig az lesz a feladatom, hogy meggyőzzem őket, hogy igen is képesek lesznek rá."

Wenger ezzel olyan feladatot vett a nyakába, amit nagyon keveseknek sikerült megvalósítaniuk az elmúlt években. Az Arsenal esetleges fordításáért az olasz bajnokesélyes Milan ellen 24-szeres pénzt is fizetnek a fogadóirodák, de de a futballban már láthattunk rá példát, hogy bármi megtörténhet.

Az egyik példa éppen a Milanhoz köthető. A 2003-04-es szezonban ugyanis az olaszok a Deportivo la Coruna csapata ellen bukták el az odavágón felépített 4-1-es előnyüket, miután a spanyol 4-0-ra nyertek a visszavágón. Túl sokat azonban nem tanácsos böngészni az évkönyveket, hogy hány alkalommal sikerült négy gólos hátrányból megfordítani a meccseket, ez összesen négy alkalommal sikerült a Bajnokok Ligája története folyamán.

A helyzet most azonban közel sem ugyanolyan, de az Arsenalnak lesz miért harcolnia a továbbjutás mellett is. A Milánóban elszenvedett 4-0-ás vereség a legnagyobb zakót jelentette Wenger csapatának az európai kupasorozatban, az eredmény mellett pedig a mutató játék is csapnivaló volt.

"Nem élek álomvilágban, tudom, hogy nagyon nehéz helyzetet teremtettünk magunknak a milánói meccsünkkel. Ha megnézzük, hogy ezen a szinten milyen gyakran történnek ilyen arányú fordítások, akkor azt mondhatjuk, hogy reálisan nézve 5% az esélyünk a továbbjutásra."

"De ami fontosabb, hogy akármilyen kicsiny szám is ez az 5%, akár még ez is valóra válhat. A kedd esti mérkőzéssel az forog kockán, hogy megmutassuk, hogy igen is meg van bennünk a kellő színvonal, hogy sikerülhet a továbbjutás."

Nem segíti az Arsenal helyzetét azonban az a tény, hogy a csapatnál ismét sok a sérült. Bár az Ágyúsok nyertek a Liverpool elleni bajnokin, újabb hetekre veszítették el Abou Diabyt, ráadásul nem lesz bevethető a Milan ellen Yossi Benayoun, vagy az agyrázkódást szenvedett Mikel Arteta sem.

Az viszont jó hír lehet, hogy Tomas Rosicky és Kieran Gibbs játéka előtt elhárultak az akadályok, s mindketten nevezhetőek lesznek a keddi mérkőzésre. A kispadon azonban meg fog mutatkozni a megtizedelt Arsenal kerete, ugyanis Wenger kényszerűségből a 19 éves Oguzhan Ozyakupot kellett hogy behívja a keretbe.

Ennek ellenére az biztos, hogy Wenger a legjobb kezdőjét fogja nevezni a találkozóra, beleértve természetesen Robin van Persie-t is, aki az Anfield Roadon elért két góljával immáron 31 találatánál jár az Arsenal színeiben az összes sorozatot figyelembe véve.

"A Bajnokok Ligája-meccsek alakulása gyorsan változhat, mert nagyon sok minőségi játékos van a pályán. Az előző meccsen semmilyen formában nem alakultak kedvezően a dolgok a számunkra. Amúgy is nagyon idegesen játszottunk, a második gólt pedig egyértelmű les előzte meg. A félidőben bátorítottam a csapatomat, de sajnos Vermaelen elcsúszott a pocsék gyepen és ezzel már 3-0 lett az eredmény."

"Van miért harcolnunk, mert szembe kell néznünk az igazsággal: szörnyű volt a teljesítményünk a San Siróban, és ezalatt nemcsak a játékosok, hanem az én teljesítményem is értendő. A Milan érdemeiből azonban ez nem von le semmit, Robinho és Ibrahimovic elképesztő módon megnehezítették az életünket az első meccsen. Reméljük, el tudjuk majd őket csendesíteni az Emiratesben."

Annak ellenére, hogy az Arsenal oldalán a fordítást illetően kis túlzással semmi sem áll, az Ágyúsok remek lendületben vannak. Az elmúlt két bajnokin hátrányból felállván tudtak fordítani Wenger fiai, ráadásul tették mindezt a Tottenham és a Liverpool elleni rangadókon. Mindezek mellett pedig az Arsenal már 13 meccs óta veretlen hazai pályán az Emiratesben, legutóbb a Manchester United tudott győzni van Persiék ellen még a 2008/09-es szezonban.

Az Arsenal várható kezdőcsapata (4-3-3): Szczesny, Gibbs, Vermaelen, Koscielny, Sagna, Song, Rosicky, Oxlade-Chamberlain, Gervinho, van Persie, Walcott.

Cseréi: Fabianski, Djourou, Miquel, Özyakup, Chamakh, Park, Jenkinson

A Milan várható kezdőcsapata: Abbiati, Abate, Mexes, Thiago Silva, Meszbah, Emanuelson, van Bommel, Nocerino, el Shaarawy, Ibrahimovic, Robinho.

A Milan részéről sérültek: Pato, Seedorf, Boateng, Merkel, Aquilani.

A mérkőzés 20:45-kor kezdődik, a meccset a Pro4 közvetíti majd.

Match Pub bő fél órával a mérkőzés előtt!

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (14)

12 éve
Törölt felhasználó
12 éve
Törölt felhasználó
Cesc 90 Big LIKE :D
12 éve
Törölt felhasználó
hogy klasszikus idézzek: " A lelket is kiágyúzzuk belőlük" 🧀 🧀
(By: Jack Sparrow: Karib-tenger kalózai)
12 éve
Törölt felhasználó
A San Siroban rosszfelé állt az ágyú csöve, azért nem tudtunk gólt lőni, de mivel a mostani kiírás Arsenal-Milan, már jófelé áll az ágyú, és szarrábombázzuk őket :P :)
12 éve
Törölt felhasználó
OFF: A szlovén Damir Skomina lesz a játékvezető a mai meccsen.

Szólj hozzá