Arséne Wengernek kezd elege lenni a szezonközi barátságos válogatott meccsekből, s ha az Arsenal példáiból indulunk ki, akkor a francia jogosan lett feldúlt a szerdai mérkőzések után.

Az Arsenal két kulcsembere, Robin van Persie és Thomas Vermaelen is kisebb-nagyobb sérülésekkel edzettek és játszottak a szerdai, tétnélküli találkozókon, s tényleg csak az égieken múlt, hogy nem következett be nagyobb baj és nem sérültek rá a jelenlegi problémáikra.

A helyzet azért is súlyos, mert az Arsenal szombaton a Liverpool ellen játszik rangadót, majd kedden jöhet egy Bajnokok Ligája-mérkőzés is az AC Milan ellen. A tét pedig nem kicsi: noha a BL-továbbjutásra meglehetősen kevés az esély, a negyedik helyért még nagyon keményen meg kell meccselnie Wenger csapatának a Chelseavel.

"Az a személyes véleményem, hogy a szezonközi válogatott barátságos meccsek egyre inkább kezdenek mindenkinek problémát jelenteni." - mondta Wenger.

"Ott van a példa okán Gervinho. Egy hónapig volt az Afrikai Nemzetek Kupáján, ezen idő alatt természetesen én nem tudtam nevezni a meccseinkre. Alig két héttel, hogy végre-valahára visszatért, már mehetett is vissza Elefántcsontpartra barátságos meccset játszani. Csütörtökön jött vissza Angliába, ráadásul úgy, hogy ezen két hétben esélyem sem volt játszatni őt. Ez nevetséges."

"Soha nem voltam ellene, hogy tétmeccsen, selejtező meccsen elengedjem-e a játékosaimat, és sohasem ösztökéltem őket arra, hogy ne adjanak 100%-ot. De most csak tétnélküli, barátságosokról beszélünk, és ezek kezdenek egyre nagyobb problémát jelenteni, főleg a szezon ezen szakaszában."

Wenger főleg Vermaelen és van Persie játszatásán akadt ki, mindkét játékos már sérülten érkezett a válogattotuk edzőtáborába, de a szövetségi kapitányuk még játszatták is őket.

"Van Marwijk nem beszélt velem személyesen van Persie sérüléséről, de tudta, mi a helyzet, mert még nyilatkozta is, hogy játszatni fogja Anglia ellen. Ugyanez a helyzet a belgáknál is. Most van egy napunk eldönteni, hogy mit csináljunk Vermaelennel. Nem zárom ki annak a lehetőségét, hogy formális panaszt nyújtunk be ellenük, hiszen volt még egy védőjük  [Vertonghen - a ford.], aki csak a padon ült. Pláne nehéz úgy megérteni a belga edző álláspontját, hogy ők ott sem lesznek a nyári Európa-bajnokságon."

"Mi vagyunk az egyetlen olyan csapat, amelyiknek háromnaponta kell nagyobbnál nagyobb tétmeccseket lejátszani. Múlt vasárnap a Spurs ellen játszottunk, majd jöttek a válogatott barátságos találkozó. Szombaton 13:45-kor a Liverpoolnál fogunk vendégeskedni, majd jövő héten már kedden jön az AC Milan elleni meccs. Minden futball játékos tudja, hogy fizikai lehetetlenség négynaponta topformában játszani különböző meccseken."

"Számunkra pedig különösen fontos, hogy ne veszítsünk el még több játékost."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (2)

12 éve
Törölt felhasználó
Nem is van igazán van értelme ezeknek. Arra lennének jók, ha fel akarnák mérni a csapat erejét, változtatni a felálláson vagy a kereten. Aki meg ilyenkor akarja ezeket megtenni, az inkább ki se menjen az EB-re.
12 éve
Törölt felhasználó
Teljesen igaza van a Profnak én is unom már a Barátságos meccseket és a velük járó sérüléseket

Szólj hozzá