Arséne Wenger elárulta, hogy miért vár ki Alex Oxlade-Chamberlain rendszeres játszatásával annak ellenére, hogy az angol szélső elmúlt hetekbeli teljesítményével jogosan vívta ki magának a kezdőbeli helyet.

A francia elárulta, hogy ebben a korban történhetnek olyan súlyosabb sérülések, mint amik jelenleg Jack Wilshere-t, vagy a közelmúltban Kieran Gibbs-t hátráltatták, s ezt akarja megelőzni azzal, hogy nem hajszolja túl Oxlade-Chamberlaint. A menedzser sietett hozzátenni, hogy az angol játékos kivételes tehetsége miatt ez a húzás nehezebb, mint gondolta.

"Eddig azért nem játszott túl sokat, mert tanulópályán volt, ugyanakkor nagyszerű tehetsége van a játékhoz, és nem fél használni a tudását a legnagyobb meccseken sem. Egyszerűen épp oly természetes számára a legnagyobb riválisaink elleni meccs, mint ha áltagos mérkőzésrlő lenne szó. Egy fiatal játékosnál rengeteg időnek kell eltelnie, mire megszokja az ezzel járó nyomást, de úgy tűnik, Alexnek nincsenek ilyenirányú problémái." - mondta Wenger.

"Az egészségét tekintve minden meccs után alapos vizsgálatok elé néz Alex, mert lehetnek kisebb-nagyobb problémái a korából fakadóan. Nem is hittem volna, hogy ennyire sok fáradásos törés tud bekövetkezni egy 18-21 éves játékos esetében. Ez azért van, mert az emberi csontváz fejlődése még ebben a korban is tart, aminek kétségtelenül nem tesz jót a Premier Liga darálós ritmusa." - tette hozzá a francia.

"Emiatt kell elővigyázatosnak lennünk, csak ezzel az a gondunk, hogy ha egy játékos ilyen jó, mint Alex, akkor nem szívesen teszi őt az ember a padra. Ez volt a helyzet Jack Wilshere-rel is. Mindkét játékos képes eldönteni meccseket, szóval nem lehet csak úgy őket kivenni a csapatból."

"Alex-szel kapcsolatban arra számítok, hogy ha nem lesznek egészségügyi problémái a szezon végéig, akkor ott lesz az angolok EB-keretében."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (14)

12 éve
Törölt felhasználó
Chamberlain az Arsenal egyik legnagyobb erőssége lehet a következő szezonban. Ha Wilshere is felépül és még Podolski is érkezik, jövőre újra harcban lehetünk a bajnoki címért. Ehhez a nyáron még meg kéne hosszabítani Van Persie szerződését. :)
12 éve
Törölt felhasználó
Az igen! Nem szarozott a srác!!
12 éve
Törölt felhasználó
Szépen eltalálta! :D Lansbury jó játékos szerintem Wenger nem bízik benne
12 éve
Törölt felhasználó
12 éve
Giroud gólt lőtt a németeknek!

Szólj hozzá