Az Arsenal csapata történelmi győzelmet aratott az észak-londoni riválisuk, a Tottenham felett, miután Arséne Wenger legénysége 0-2-es hátrányból fordítottak, s nyerték meg végül a mérkőzést 5-2-re Sagna, van Persie, Rosicky góljainak, valamint Walcott duplájának köszönhetően.

Wenger 15 éves regnálása alatt a Tottenham sohasem tudott az Arsenal előtt végezni a tabellán, ebben az évben azonban nagyon fordult a kocka, s míg az Arsenal érezhetően gyengült a nyári játékoseladások miatt, a Tottenham jó formát fogott ki, s bár nehezen kezdték az idényt, 10 pontos előnnyel várhatták a derbit van Persiék ellen.

Az első félidő első részében a Tottenhamnek minden összejött. Egy szerencsés kezdést követően az Arsenal hiába szegezte a tizenhatosuk elé a Sarkantyúsakat, a 34. percben már 2-0-ra vezettek a vendégek. Ezt követően tért észhez az Arsenal, előbb három perc alatt kiegyenlítették a kétgólos hátrányukat az első félidő vége előtt, majd a mentális előnyt kihasználva a második játékrészben még hármat rámoltak be, kialakítíván ezzel az 5-2-es végeredményt.

Arséne Wenger a lefújást követően érthetően volt elégedett a látottakkal.

"Az Arsenal nagyon is életben van, jobban, mint ahogyan azt eddig gondolhatták a mérkőzést megelőzően. Ma egy teljesen átszellemült és elszánt Arsenalt láthattunk, technikailag is remek teljesítményt mutattak be a játékosaink, rendkívül szép stílusban küzdöttek azok után, hogy a mérkőzés eleje nem a mi akaratunk szerint alakult. Az első öt percben a Spurs nagyon bekezdett, gólt is szereztek, de ekkor még 85 percünk volt, hogy mi is hozzászóljunk a mérkőzéshez." - mondta Wenger.

"Úgy érzem, hogy mindig is mi vezényeltünk az egész mérkőzés folyamán. 2-0-s vereségre álltunk, de még ekkor sem engedtük veszni hagyni a mérkőzést, és úgy harcoltunk, mintha mi sem történt volna. 2-2-nél nyilvánvaló volt, hogy ha tudjuk tartani a lendületünket, akkor meg tudjuk majd nyerni a meccset is. Nagyszerű egyensúly volt a védekezés és a támadás között, és nagyon kreatívan is játszottunk."

"A csapatszellemünk nagyszerű volt. Mindezek mellett pedig nem mehetünk el szó nélkül a gyepszőnyeg minősége mellett sem, az elmúlt három meccs folyamán most fordult elő először, hogy megfelelő volt a talaj minősége. Ez is sokat segített."

A francia menedzser ezt követően Theo Walcott teljesítményére és a Tottenham előtt való befejezésre is kitért.

"Végig úgy éreztem, hogy Theóban olyan képességek vannak, ami nagyon kellett a mai csapatnak. A sebessége révén bármikor ki tud törni az ellenfél védői mögül, erre pedig nem sok játékos képes. Néha valóban hajlamos elvéteni a labdaátvételeket és az első passzokat, de a csapat egyensúlyát tekintve végig úgy gondoltam, hogy Theóra szükség volt."

"A Tottenham előtti befejezés a tabellán még mindig lehetséges. Ezt a meccs előtt is így gondoltam, de ez nagyban függ attól, hogy mennyire lesz egyenletes a teljesítményünk, s mennyire lesz következetes az. A Premier Ligában bárki ellen lehetséges pontokat veszteni. Nekik is nehéz menetrendjük van, s nekünk is. De ha továbbra is így játszunk, mint ma, akkor miért ne?"

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (72)

12 éve
Athlon: kitudja, azért ő se egy ismert játékos, nincs körül véve minőségi játékosokkal, 1-2 azért akad ott is,de Koscielny után én nem mernék semmit kijelenteni,hogy ki válik be,ki nem! :D Amúgy nem rá céloztam azzal,hogy akár tud is tőle tanulni!Ő pont rossz példa!:D De ha megnézzük Fabregas is 23 éves volt, és szerintem tőle sokat tudtak tanulni a fiatalok, bár azért a 2 játékos között van különbség!
12 éve
Arsenal1220!
Belhanda 1990-es születésű, na tőle aztán tudna tanulni! :) Nem a fantasy footballal van bajom, azt az ember kiélheti a football managerben is, hanem azzal,hogy nem becsüljük meg eléggé a játékosainkat. Minden van és kell is hogy legyen egy-két olyan lista, amelyről a kedvenc nem-arsenalos játékosainkat beleillesszük a kedvenc csapatunkba, ezzel semmi gond nincsen! De hogy az az illető ténylegesen jobb-e, mint amink van (értsd: Ramsey), az már egy másik kérdés. Meggyőződésem, hogy pl. Belhanda nem lenne jobb.
12 éve
Athlon: Simán összetudnék állítani egy olyan listát! :D Amúgy nem lesz rossz játékos, de sokszor flegmázik, meg ahelyett ,hogy adna egy sima passzt cselez kettőt hátrafelé,aztán leszerelik, néha meg mikor a kapu elé kerül, mindig nagy gólt akar lőni, tehát a kapust is elakarja fektetni, meg még két védőt lecselezni,ami úgyse jön össze neki, vagy be akarja bombázni a kapuba, és ilyenkor fölé megy méterekkel, vagy belerúgja a kapusba!Távoli lövései se az igaziak, csak párszor talál kaput, az esetek többségében pedig elkapkodja a lövést, és lepörög a lábáról!Az utolsó passzaival is baj van, sokszor mikor simán gólpasszt adhatna a végsőkig kivár, és egy hátulról jövő játékos leszedi a lábáról vagy valami ilyesmi!Sokszor pedig mikor üres terület van elötte,ahelyett ,hogy azt csinálná ,mint Rosi, tehát végig száguldana közöttük ,helyette elkezd lassan "kocogni",tudom nem egy futóbajnok, de azért ilyeneken javíthatna! De innen kivülről könnyű mondani! :D Szegény gyereket én nem utálom ,ne úgy jöjjön le, csak nagyon sokat kell még fejlődnie, és addig nem kéne várni még 1-2 szezont,ahelyett ,hogy vennénk elé valakit,akitől még akár tanulhatna is!
12 éve
arsenal1220! Ha megkérnélek, hogy állíts össze egy listát, hogy ki jobb szerinted Ramseynél, 20 mp-en belül visszakapnék 100 nevet, akik közül jó ha 5-6 állná meg a helyét az Arsenalban. Ramsey most például nem is játszik, akkor miért kell basztatni? Nem kérdés, hogy bele fog ő jönni, talán egy kis szusszanás kellett neki, hogy kifogjon egy jó formát.
12 éve
Törölt felhasználó
Sagna, Walcott és Van Persie a 26. forduló álomcsapatában.

Szólj hozzá